Skip to content

Schoorsteenveger Beringen

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Beringen? De Schoorsteenbrigade werkt enkel en alleen met erkende schoorsteenvegers. Wij leveren na elke veegbeurt een reinigingsattest. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/openhaard. 

Een propere schoorsteen?
 Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Aflevering van erkend reinigingsattest?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Contacteer De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn in regio Beringen actief in onder meer:

  • Hek
  • Vurten
  • Klitsberg
  • Beringen-Mijn
  • Baltisch kamp
  • Fonteintje
  • Koersel
  • Krenist
  • Katermeer
  • Tervant

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Beringen en omstreken
Telefoon:
011 49 51 21


Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Beringen? Bel: 011 49 51 21

Over ons

De Schoorsteenbrigade is in het leven geroepen doordat er veel klachten zijn over malafide schoorsteenvegers. Wij werken uitsluitend met gekwalificeerde, betrouwbare en professionele schoorsteenvegers. Wilt u veilig en vertrouwd stoken? Schakel dan gerust onze hulp in. Wij helpen u graag in Beringen en omgeving!

Schoorsteenveger Beringen

Wat vertellen onze klanten?

88% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Ervaren schoorsteenveger uit Beringen inschakelen

Voor het onderhouden van uw schoorsteen kunt u rekenen op de hulp van onze schoorsteenveger uit Beringen. Met een ruime ervaring en de beschikking over verschillende hulpmiddelen, zorgen we dat uw schoorsteen gereinigd wordt! Dat het belangrijk is om uw schoorsteen regelmatig te vegen blijkt wel uit gegevens van de Belgische brandweer. Wist u bijvoorbeeld dat 1 op de 6 woningbranden begint als een schoorsteenbrand? Laat uw schoorsteen om deze reden regelmatig vegen door De Schoorsteenbrigade.

Wanneer de schoorsteenveger uit Beringen inschakelen?

Het is vaak voldoende om uw schoorsteen eens per jaar te laten vegen. Enkel bij een intensief gebruik van de schoorsteen dient u dit tweemaal per jaar te doen. Gebruikt u de kachel het meest in de periode van oktober tot en met maart? Laat de schoorsteen in dat geval in september of oktober vegen. Zo kunt u de kachel in de wintermaanden veilig gebruiken. Het laten vegen van de schoorsteen is zowel bij een gas-, als bij een houtkachel noodzakelijk.

Soms lijkt het interessant om de kachel al in het voorjaar te laten vegen. Dit is echter niet juist! U loopt hierbij het risico, dat vogels een nieuw nest in uw schone schoorsteen bouwen. Zo is de schoorsteen vervuild op het moment dat u deze in de winter wilt gaan gebruiken. Mocht u de schoorsteen eerder in het jaar al hebben geveegd, dan kan een camera inspectie interessant zijn. Met een camera inspectie bekijken we of en in welke mate er vuil in de schoorsteen zit.

Onze diensten:

Wij zijn actief in onder meer:
Hek
Vurten
Klitsberg
Beringen-Mijn
Koersel
Fonteintje
Baltisch kamp
Katermeer
Tervant
Krenist

Noodzaak van het laten vegen van de schoorsteen

Het laten vegen van de schoorsteen is om verschillende redenen noodzakelijk. Allereerst wilt u de kans op een schoorsteenbrand in huis minimaliseren. Dit type brand ontstaat door vonken, die op een brandbare laag op de schoorsteenwand vliegen. Deze brandbare laag wordt ook wel creosoot genoemd. De laag ontstaat bij de verbranding van hout of kolen. Bij de verbranding hiervan komen brandbare deeltjes vrij, die zich aan de schoorsteenwand hechten. Zeker een oude schoorsteen is hier gevoelig voor! Bij de bouw van een oude schoorsteen is vaak gebruik gemaakt van poreuze stenen.

Naast een schoorsteenbrand vormt ook een koolmonoxidevergiftiging een groot risico. Een koolmonoxidevergiftiging kan opspelen op het moment dat het rookkanaal verstopt raakt. Koolmonoxide kan in zo’n geval niet meer goed worden afgevoerd. De concentratie koolmonoxide in de lucht neemt hierdoor sterk toe. Het zal u een slaperig gevoel geven! In het ergste geval stikt u tijdens uw slaap in uw eigen tong.

Werkwijze bij een schoorsteen vegen

Een schoorsteen vegen kan op verschillende manieren door onze schoorsteenveger in Beringen worden uitgevoerd. Zo kan er vanaf uw dak naar beneden worden geveegd, of van binnenuit omhoog. De best passende aanpak is afhankelijk van verschillende factoren. Onder meer de weersomstandigheden en de hellingsgraad van uw dak hebben hier hun invloed op. De veiligheid van onze schoorsteenveger uit Beringen staat hierbij altijd voorop.

Van boven naar beneden vegen

Mocht er gekozen worden om vanaf het dak te werken, dan gebruiken we een kogel aan een lang touw. De kogel is voorzien van een stevige borstel. Deze borstel wordt langs de schoorsteenwand bewogen om het vuil in de schoorsteen los te krijgen.

Van binnenuit omhoog werken

Een passend alternatief is van binnenuit omhoog werken. Hierbij maken we gebruik van een stok, met aan de bovenzijde een borstel. Ook nu kan de borstel langs de schoorsteenwand worden bewogen om vuil los te schrapen.

Direct een afspraak inplannen met onze schoorsteenveger in Beringen? Of wilt u meer weten over de werkwijze van De Schoorsteenbrigade? Neem in beide gevallen contact met ons op.

Waarom kiest u voor ons?

Werkomstandigheden

Een schoorsteenveger is in veel gevallen afhankelijk van het weer. Met regen of sneeuw is het bijvoorbeeld niet verantwoord om het dak op te gaan. In de meeste gevallen zullen wij het schoorsteenvegen dan uitstellen. Onderstaand de weersvoorspellingen:

API key not valid, or not yet activated. If you recently signed up for an account or created this key, please allow up to 30 minutes for key to activate.

Veelgestelde vragen

U bent niet verplicht uw schouw te laten vegen. (Uitzondering is als uw schoorsteen is aangesloten op uw centrale verwarming, dan is het wel verplicht.) Verzekeraars verwachten echter wel dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Is uw schoorsteen slecht onderhouden dan kan uw verzekeraar besluiten het contract op te zeggen.  Ook kunt u een boete krijgen van de overheid! Lees meer…

Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…

Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…

U bent niet verplicht om uw schoorsteen te laten vegen. (Uitzondering is als uw schoorsteen is aangesloten op uw centrale verwarming, dan is het wel verplicht.) Echter, om veilig te stoken raden we u aan minimaal een keer per jaar uw schouw te laten vegen. Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…

Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contacteer ons

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Beringen? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een reinigingsattest.

Contact

De Schoorsteenbrigade Beringen
Telefoon: 011 49 51 21