Skip to content

Schoorsteenveger Brugge

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Brugge? De Schoorsteenbrigade werkt enkel en alleen met erkende schoorsteenvegers. Wij leveren na elke veegbeurt een reinigingsattest. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/openhaard. 

 Een propere schoorsteen?
 Een betrouwbare schoorsteenveger?
 Veilig en verantwoord stoken?
 Aflevering van erkend reinigingsattest?
 Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
 De zoveelste tevreden klant worden?

Contacteer De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn in regio Brugge actief in onder meer:

  • Sint-Andries
  • Male
  • Kruisabele
  • Lissewege
  • Zeebrugge
  • Sint-Pieters
  • Assebroek
  • Sint-Kruis
  • Koolkerke
  • Ter Berge

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Brugge en omstreken
Telefoon: 050 89 53 77

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Brugge? Bel: 050 89 53 77

Schoorsteenveger Johan

De Schoorsteenbrigade icoon

De Schoorsteenbrigade

Wie is Johan?

Heeft u een schoorsteenveger nodig? Dan kunt u mij bellen. Mijn naam is Johan, aangenaam kennis te maken. Ik zorg al jaren voor schone schoorstenen in uw buurt. Als schoorsteenveger kom ik dagelijks verschillende schoorstenen tegen. Elke keer is het weer mijn doel om zo goed mogelijk de schoorsteen te vegen. Ik doe dit in goed overleg met de klant. Doordat ik al jaren werk als schoorsteenveger, heb ik ondertussen veel ervaring opgedaan. Hierdoor kunt u op mijn werk vertrouwen. 

Bij De Schoorsteenbrigade kunt u rekenen op expertise en betrouwbaarheid. Wij gaan bij alle klussen voor een professionele uitvoering. Neem contact op voor meer informatie.

Wat vertellen onze klanten?

88% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Schoorsteenveger in Brugge biedt u hulp

Houd de schoorsteen schoon met hulp van onze schoorsteenveger uit Brugge. In België wordt op 1 op de 6 woningbranden veroorzaakt door een vervuilde schoorsteen. Zo blijkt uit statistieken van de Belgische brandweer. Niet alleen een schoorsteenbrand is het gevolg van vuil in de schoorsteen. Ook loopt u het risico te maken te krijgen met een koolmonoxidevergiftiging. Wanneer heeft u uw schoorsteen voor het laatst laten reinigen?

Moment om de schoorsteenveger uit Brugge in te schakelen

Het inschakelen van De Schoorsteenbrigade kunt u het beste in september of oktober doen. De kachel wordt vaak het meest intensief gebruikt in de periode van oktober tot en met maart. In deze periode ontwikkelt zich een brandbare laag aan de binnenzijde van de schoorsteen. Deze laag moet in een nieuw jaar worden verwijderd, voordat u de kachel opnieuw gebruikt. Zo verkleint u de kans op een schoorsteenbrand aanzienlijk.

Te vroeg in het jaar een schoorsteen laten vegen is onverstandig. Als u de schoorsteen al in april of mei laat vegen, loopt u het risico dat vogels een nieuw nest opbouwen. Dit nest kan in oktober en november zorgen voor een koolmonoxidevergiftiging of schoorsteenbrand. Het laten vegen van de schoorsteen is zowel bij een gas-, als bij een houtkachel noodzakelijk.

Schoorsteenveger Brugge

Onze diensten:

Wij zijn actief in onder meer:
Sint-Andries
Kruisabele
Male
Lissewege
Zeebrugge
Sint-Pieters
Assebroek
Sint-Kruis
Koolkerke
Ter Berge

Redenen om de schoorsteen te vegen

Het laten vegen van de schoorsteen is om verschillende redenen noodzakelijk. Allereerst wilt u de kans op een schoorsteenbrand minimaliseren. Een schoorsteenbrand is het gevolg van creosoot, een brandbare laag op de binnenwand van het rookkanaal. Creosoot komt voort uit brandbare deeltjes, die vrijkomen bij het verbranden van kolen en hout. De deeltjes kunnen zich heel eenvoudig aan de schoorsteenwand hechten. Op het moment dat vonken deze brandbare laag raken, ontstaat mogelijk een schoorsteenbrand. Bij een intensief gebruik van de kachel kunt u onze schoorsteenveger uit Brugge twee keer per jaar laten komen.

Minstens zo gevaarlijk als een schoorsteenbrand, is een koolmonoxidevergiftiging. Door een koolmonoxidemelder in huis op te hangen, wordt u tijdig gewaarschuwd bij een te hoge concentratie koolmonoxide. Het koolmonoxide blijft in uw woning hangen, als de schoorsteen verstopt is geraakt. U zult dit merken aan een onverklaarbaar slaperig gevoel. In het ergste geval stikt u in uw eigen tong als gevolg hiervan. Door het rookkanaal te vegen blijft deze vrij, waardoor koolmonoxide uw woning makkelijk kan verlaten.

Werkwijze bij het vegen van de schoorsteen

Het vegen van een schoorsteen kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Zo kan er van boven naar beneden worden geveegd, maar ook andersom. Het is onder meer van de hellingsgraad van uw dak en de weersomstandigheden afhankelijk, welke aanpak het meest passend is. De veiligheid van onze schoorsteenveger uit Brugge staat logischerwijs altijd voorop.

Schoorsteen vanaf het dak vegen

Wanneer we uw schoorsteen van boven naar beneden vegen, doen we dit vanaf uw dak. De schoorsteenveger uit Brugge maakt hierbij gebruik van een kogel aan een lang tour. Deze kogel is van een borstel voorzien. De borstel wordt langs de schoorsteenwanden bewogen, om het afval in de schoorsteen te kunnen verwijderen.

Vanuit binnen omhoog werken

Het alternatief voor het werken vanaf uw dak, is het vegen van de schoorsteen vanuit uw woning. In dit geval gebruikt onze schoorsteenveger uit Brugge een lange stok. Aan de onderzijde van de stok kan steeds een nieuw deel worden toegevoegd, om de stok lang genoeg te maken. Aan de bovenzijde is de stok voorzien van een borstel.

Wilt u meer weten over de manier waarop wij een schoorsteen vegen? Of wilt u direct een afspraak maken voor een onderhoudsbeurt aan uw schoorsteen? Bel onze schoorsteenveger uit Brugge vandaag nog voor hulp.

Schoorsteenveger nodig? Bel Johan

Schoorsteenveger op het dak

Waarom kiest u voor ons?

Veelgestelde vragen

U bent niet verplicht uw schouw te laten vegen. (Uitzondering is als uw schoorsteen is aangesloten op uw centrale verwarming, dan is het wel verplicht.) Verzekeraars verwachten echter wel dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Is uw schoorsteen slecht onderhouden dan kan uw verzekeraar besluiten het contract op te zeggen.  Ook kunt u een boete krijgen van de overheid! Lees meer…

Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…

Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…

U bent niet verplicht om uw schoorsteen te laten vegen. (Uitzondering is als uw schoorsteen is aangesloten op uw centrale verwarming, dan is het wel verplicht.) Echter, om veilig te stoken raden we u aan minimaal een keer per jaar uw schouw te laten vegen. Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…

Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contacteer ons

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Brugge? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

De Schoorsteenbrigade is in het leven geroepen doordat er veel klachten zijn over malafide schoorsteenvegers. Wij werken uitsluitend met gekwalificeerde, betrouwbare en professionele schoorsteenvegers. Wilt u veilig en vertrouwd stoken? Schakel dan gerust onze hulp in. Wij helpen u graag in Brugge en omgeving!

Contact

De Schoorsteenbrigade Brugge
Telefoon: 050 89 53 77