Skip to content

Schoorsteenveger Antwerpen

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Antwerpen? De Schoorsteenbrigade werkt enkel en alleen met erkende schoorsteenvegers. Wij leveren na elke veegbeurt een reinigingsattest. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/openhaard. 

 Een propere schoorsteen?
 Een betrouwbare schoorsteenveger?
 Veilig en verantwoord stoken?
 Aflevering van erkend reinigingsattest?
 Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
 De zoveelste tevreden klant worden?

Contacteer De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn in regio Antwerpen actief in onder meer:

  • Linkeroever
  • Ekeren
  • Berchem
  • Wilrijk
  • Merksem
  • Borgerhout
  • Markgrave
  • Middelheim
  • Kiel
  • Edegem

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Antwerpen en omstreken
Telefoon: 03 304 55 73

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Antwerpen? Bel: 03 304 55 73

Over ons

De Schoorsteenbrigade is in het leven geroepen doordat er veel klachten zijn over malafide schoorsteenvegers. Wij werken uitsluitend met gekwalificeerde, betrouwbare en professionele schoorsteenvegers. Wilt u veilig en vertrouwd stoken? Schakel dan gerust onze hulp in. Wij helpen u graag in Antwerpen en omgeving!

Schoorsteenveger Antwerpen

Wat vertellen onze klanten?

88% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Onderhoud laten uitvoeren door schoorsteenveger uit Antwerpen

Wanneer u een schoorsteen op het dak van uw woning heeft, is het belangrijk deze regelmatig te onderhouden. Uit statistieken van de Belgische brandweer blijkt dat 1 op de 6 woningbranden veroorzaakt wordt door een vuile schoorsteen. Reden genoeg om de schoorsteen tijdig schoon te laten vegen. Voor het vegen van de schoorsteen kunt u op onze schoorsteenveger uit Antwerpen rekenen. Het vegen van een schoorsteen is zowel bij een gas-, als bij een houtkachel noodzakelijk.

Wanneer moet ik de schoorsteenveger uit Antwerpen inschakelen?

De Schoorsteenbrigade raadt het huishoudens aan hun schoorsteen jaarlijks schoon te laten vegen. Doe dit bij voorkeur in september of oktober. Tijdens de maanden oktober tot en met maart wordt de kachel vaak het intensiefst gebruikt. Door de kachel in september schoon te maken, kunt u deze veilig gebruiken in de winter. Bij het schoonvegen van de schoorsteen worden verschillende soorten vuil uit de schoorsteen verwijderd. Mocht u de kachel het hele jaar door gebruiken, dan kunt u de schoorsteen het beste tweemaal per jaar laten vegen.

Het is onverstandig om de schoorsteenveger uit Antwerpen al in het voorjaar langs te laten komen. De kans bestaat dat wanneer u vogelnestjes verwijdert, deze nog voor het najaar terug zullen zijn. Nieuwe vogels zullen uw rookkanaal gebruiken als een plek om hun nest op te bouwen. Op deze manier neemt de kans op een brand of koolmonoxidevergiftiging toe tijdens de herfst en winter.

Onze diensten:

Wij zijn actief in onder meer:
Linkeroever
Ekeren
Berchem
Wilrijk
Merksem
Borgerhout
Markgrave
Middelheim
Kiel
Edegem

Noodzaak van het inschakelen van onze schoorsteenveger

De voornaamste reden om onze schoorsteenveger uit Antwerpen in te schakelen, is het voorkomen van een schoorsteenbrand. Een schoorsteenbrand ontstaat op het moment dat vonken uit de kachel op de brandbare laag in uw schoorsteen vliegen. Deze brandbare laag noemen we ook wel creosoot. De laag ontstaat bij de verbranding van hout en kolen, waarbij brandbare deeltjes vrijkomen. Deze deeltjes hechten zich heel gemakkelijk aan de poreuze stenen van uw schoorsteen.

Tip: laat bij het vernieuwen van de schoorsteen een roestvrijstalen rookkanaal plaatsen. De deeltjes hechten zich veel minder eenvoudig aan dit materiaal.

Naast een schoorsteenbrand wilt u ook een koolmonoxidevergiftiging voorkomen. Een koolmonoxidevergiftiging ontstaat als koolmonoxide uw woning niet langer kan verlaten. Denk aan een schoorsteen met een vogelnestje, waarbij dit vogelnestje de uitstroom van koolmonoxide verhindert. U zult al snel een onverklaarbaar, slaperig gevoel ervaren. In het ergste geval stikt u in uw eigen tong bij een koolmonoxidevergiftiging.

Werkwijze van De Schoorsteenbrigade

Een schoorsteen vegen kan op verschillende manieren. Zo kan onze schoorsteenveger uit Antwerpen vanaf uw dak naar beneden werken, of vanuit uw woning omhoog. Verschillende factoren bepalen welke aanpak het meest geschikt is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de ruimte rondom uw kachel, de hellingsgraad van uw dak en de weersomstandigheden. Bij een harde wind is het onverantwoord om de schoorsteen vanaf het dak schoon te vegen.

Schoorsteen vanaf het dak vegen

Bij het vegen van de schoorsteen vanaf uw dak wordt er een lang touw met een kogel gebruikt. De kogel zorgt dat het touw makkelijk door het rookkanaal zakt. Aan deze kogel zit een stevige borstel, waarmee de brandbare laag van de schoorsteenwand kan worden verwijderd.

Vanuit binnen uw schoorsteen vegen

Het alternatief is van binnenuit omhoog vegen. In dit geval wordt er een stok gebruikt, welke aan de onderzijde van nieuwe delen kan worden voorzien. Zo is de stok lang genoeg om tot de top van uw schoorsteen te komen. Aan deze stok zit een borstel, die net als bij het touw langs de schoorsteenwand wordt bewogen.

Wilt u direct een afspraak inplannen met onze schoorsteenveger uit Antwerpen? Neem in dat geval direct contact met ons op, zodat we u de mogelijkheden voor kunnen leggen.

Waarom kiest u voor ons?

Veelgestelde vragen

U bent niet verplicht uw schouw te laten vegen. (Uitzondering is als uw schoorsteen is aangesloten op uw centrale verwarming, dan is het wel verplicht.) Verzekeraars verwachten echter wel dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Is uw schoorsteen slecht onderhouden dan kan uw verzekeraar besluiten het contract op te zeggen.  Ook kunt u een boete krijgen van de overheid! Lees meer…

Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…

Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…

U bent niet verplicht om uw schoorsteen te laten vegen. (Uitzondering is als uw schoorsteen is aangesloten op uw centrale verwarming, dan is het wel verplicht.) Echter, om veilig te stoken raden we u aan minimaal een keer per jaar uw schouw te laten vegen. Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…

Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contacteer ons

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Antwerpen? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een reinigingsattest.

Contact

De Schoorsteenbrigade Antwerpen
Telefoon: 03 304 55 73