Skip to content

Dakgoot reinigen

Het regelmatig reinigen van uw dakgoot voorkomt lekkages en waterschade. Ook houdt dit uw goot ongediertevrij. Onze ervaren vakmannen helpen u graag met het reinigen van uw dakgoot. Wij maken alles netjes schoon op een veilige manier.

Vind een van onze vakmannen bij u in de buurt:

Wilt u …

Contacteer De Schoorsteenbrigade!

Overal in Vlaanderen altijd een 
goede
ervaren
betrouwbare
vakkundige
 schoorsteenveger achter de hand

Over ons

De Schoorsteenbrigade veegt overal in Vlaanderen schoorstenen netjes schoon. Veilig en verantwoord stoken is onze missie. Daarom werken bij ons alleen ervaren vakmannen met verstand van zaken. Helaas zijn er veel malafide schoorsteenvegers actief in Vlaanderen. Dit zorgt voor onveilige situaties en brandgevaar. Kiest u voor De Schoorsteenbrigade dan bent u verzekerd van een professioneel geveegde en veilige schoorsteen.

schoorsteenveger

Wat vertellen onze klanten?

88% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Dakgoot reinigen met onze hulp

Een verstopping van regenpijpen ligt op de loer, wanneer u de dakgoot niet voldoende onderhoudt. Uw dakgoot reinigen is geen eenvoudige klus! Mede door het feit, dat er op een grote hoogte moet worden gewerkt. Niet iedereen vindt dit even prettig. Daarbij kan het gevaarlijke situaties opleveren. De Schoorsteenbrigade helpt u graag bij het onderhoud aan uw dakgoot. Wij zorgen dat het vuil uit de dakgoot verwijderd wordt, om een verstopping van de regenpijpen tegen te kunnen gaan.

Op welke moment uw dakgoot reinigen

Wij raden het woningbezitters aan hun dakgoot in ieder geval eens per jaar te laten reinigen. Het kan in sommige gevallen zinvol zijn dit meerdere keren te laten doen. Denk bijvoorbeeld aan een situatie, waarbij er een groot aantal bomen rondom uw woning staan. De kans dat de dakgoot vervuild raakt is in dit geval groter, dan bij een woning in een stad. De maanden voorafgaand aan de herfst worden als de meest geschikte maanden gezien voor het reinigen van de dakgoot. In de herfst komt er veel neerslag op uw dak terecht, waardoor de dakgoot intensief gebruikt wordt. Het hemelwater moet immers snel kunnen worden afgevoerd.

Naast bladeren en kleine takjes die in de dakgoot vliegen, kan hier ook een vogelnestje worden gebouwd. Een vogelnestje verwijderen is net als het verwijderen van bladeren niet eenvoudig. Met een camera inspectie kunnen we bekijken of er nog vogels op het nest actief zijn. Mocht dit het geval blijken te zijn, dan is het verstandig om nog even te wachten met het verwijderen van het vogelnest. Zo worden de broedende vogels niet gestoord!

Kosten voor het reinigen van de dakgoot

Het is afhankelijk van uw situatie, welke kosten er aan het reinigen van de dakgoot verbonden zitten. Denk aan de lengte van de dakgoot, de hoeveelheid vuil in de dakgoot, enzovoorts. Ook is het niet altijd even gemakkelijk om bij de dakgoot te komen! Dit kan van invloed zijn op de kosten voor een dakgoot reinigen. Voordat we met deze klus starten, zullen we u hier vanzelfsprekend meer over vertellen.

Dakgoot reinigen

Onze diensten:

Noodzaak van een dakgoot reinigen

Een dakgoot reinigen is om verschillende redenen erg belangrijk. Allereerst wilt u de kans op een verstopping van uw regenpijpen voorkomen. Een verstopping leidt ertoe dat de dakgoot overstroomt, waarbij een deel van het vocht in de buitenmuur kan trekken. We spreken hierbij van doorslaand vocht. Vanuit de buitenmuur kan het vocht naar de binnenmuur overslaan. Dit resulteert in lelijke vochtplekken op de binnenmuur van uw woning. In het ergste geval ontstaan er schimmelplekken op deze vochtplekken.

Een vogelnest verwijderen uit de dakgoot is belangrijk om overlast van vogels tegen te gaan. Vogelpoep is bijvoorbeeld erg zuur, waardoor het voor een aantasting van uw dakgoot of muren kan zorgen. Ook zonnepanelen op uw dak kunnen beschadigd raken als gevolg van vogelpoep.

Waarom een vakman inschakelen?

Zelf een dakgoot reinigen is mogelijk met hulpmiddelen, die u bij vrijwel iedere bouwwinkel kunt kopen. Toch wordt het aangeraden om hier een vakman voor in te schakelen! Er moet op grote hoogte gewerkt worden, wat niet iedereen even prettig vindt. Daarbij kan het voor gevaarlijke situaties zorgen. Een vakman inschakelen maakt dat de dakgoot op professionele wijze gereinigd wordt. Zo is de kans op een verstopping van de regenpijpen minimaal. Daarbij kan een vakman ook voor het verwijderen van een vogelnest zorgen.

Meer weten over een dakgoot reinigen? Of wilt u direct een vakman inschakelen om uw vervuilde dakgoot te laten reinigen? Neem in beide gevallen contact met ons op. Samen zorgen we dat een verstopping van de regenpijpen voorkomen wordt.

Waarom kiest u voor ons?

Werkgebied

U kunt ons overal in Vlaanderen inschakelen voor het reinigen van uw dakgoot. Typ hieronder uw woonplaats om een van onze schoorsteenvegers te vinden die uw dakgoot kan reinigen:

Veelgestelde vragen

Het is niet verplicht om uw dakgoot te reinigen maar wel aan te bevelen! Als uw dakgoot verstopt raakt heeft dit vervelende gevolgen.

Uw verzekering verwacht dat u maatregelen neemt om schade te voorkomen. Als u de dakgoot niet regelmatig reinigt kan dit voor waterschade zorgen. De meeste verzekeraars vergoeden herstel hiervan alleen als u kunt aantonen dat u uw goot regelmatig reinigt.

Maak uw dakgoot tenminste één keer per jaar schoon. Doe dit vaker indien u merkt dat uw dakgoot snel vol raakt.

De huurder draait alleen op voor de kosten van het reinigen van de dakgoot als: 1) de dakgoot gemakkelijk te bereiken is en 2) dit weinig kosten meebrengt. Onderhoud is meestal voor de huurder. Reparatie voor de verhuurder.

U kunt het beste de dakgoot reinigen aan het einde van de herfst/begin van de winter. De meeste troep komt namelijk tijdens de herfst in de dakgoot terecht.

Vogelnesten mag u niet zomaar verwijderen. Informeer bij de gemeente wanneer u een nest aantreft. Alleen nesten van vogels die het nest niet het gehele jaar gebruiken mag u normaliter verwijderen.

Werkgebied

U kunt De Schoorsteenbrigade overal in Vlaanderen inschakelen voor onder andere het reinigen van uw dakgoot. Wij helpen u graag in onder andere de volgende plaatsen: