Skip to content

Schoorsteenveger Sint-Niklaas

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Sint-Niklaas? De Schoorsteenbrigade werkt enkel en alleen met erkende schoorsteenvegers. Wij leveren na elke veegbeurt een reinigingsattest. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/openhaard. 

Een propere schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Aflevering van erkend reinigingsattest?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Contacteer De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn in regio Sint-Niklaas actief in onder meer:

  • Driekoningen
  • Aenslandwijk
  • Sinaai
  • Hertjen
  • Driegaaien
  • Vlijminckshoek
  • Clementwijk
  • Vijfstraten
  • Nieuwkerken-Waas
  • Populieren

Naam: De Schoorsteenbrigade
P
laats: Sint-Niklaas en omstreken
Telefoon: 03 304 55 73

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Sint-Niklaas? Bel: 03 304 55 73

Over ons

De Schoorsteenbrigade is in het leven geroepen doordat er veel klachten zijn over malafide schoorsteenvegers. Wij werken uitsluitend met gekwalificeerde, betrouwbare en professionele schoorsteenvegers. Wilt u veilig en vertrouwd stoken? Schakel dan gerust onze hulp in. Wij helpen u graag in Sint-Niklaas en omgeving!

Schoorsteenveger Sint-Niklaas

Wat vertellen onze klanten?

88% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Schoorsteenveger uit Sint-Niklaas helpt u verder

Het verkleinen van de kans op een brand in huis begint bij het laten vegen van de schoorsteen. Uit statistieken van de Belgische brandweer blijkt dat 1 op de 6 woningbranden begint als een schoorsteenbrand. Het toont aan hoe belangrijk het is, om voor een jaarlijkse schoonmaak van het rookkanaal te kiezen. Onze schoorsteenveger uit Sint-Niklaas biedt u hier graag hulp. Niet alleen de kans op een schoorsteenbrand neemt met het vegen van de schoorsteen af. Ook verkleint u de kans op een koolmonoxidevergiftiging in huis.

Maanden om de schoorsteenveger uit Sint-Niklaas in te schakelen

Veel mensen gebruiken hun kachel het meest in de periode van oktober tot en met maart. Dit betekent dat het verstandig is, om de schoorsteen voorafgaand aan deze periode schoon te laten vegen. Zo kunt u de kachel met een veilig gevoel gebruiken! Uw schoorsteen te vroeg laten vegen is echter onverstandig. U zou hierbij het risico lopen, dat vogels een nieuw nest in de schoorsteen bouwen. Dit betekent dat de schoorsteen vervuild is, voordat u de kachel gebruikt. Het maakt dat de maanden september en oktober vaak de meest geschikte maanden zijn om onze schoorsteenveger in te schakelen.

De Schoorsteenbrigade raadt huishoudens aan hun schoorsteen zeker eens per jaar te laten vegen. Gebruikt de kachel het hele jaar door? In dat geval is het verstandig om de schoorsteen tweemaal per jaar te reinigen. Op deze manier minimaliseert u de kans op een schoorsteenbrand. Ook bij oude schoorsteen kan het slim zijn om deze soms een keertje extra te laten vegen. Oude modellen zijn opgebouwd met poreuze stenen, waar de brandbare deeltjes zich heel eenvoudig aan kunnen hechten.

Onze diensten:

Wij zijn actief in onder meer:
Driekoningen
Aenslandwijk
Sinaai
Hertjen
Vlijminckshoek
Clementwijk
Vijfstraten
Nieuwkerken-Waas
Populieren
Driegaaien

Noodzaak van het inschakelen van de schoorsteenveger

Het inschakelen van onze schoorsteenveger uit Sint-Niklaas is om verschillende redenen aan te raden. Allereerst wilt u de kans op een schoorsteenbrand in huis minimaliseren. Bij de verbranding van kolen en hout komen brandbare deeltjes vrij. Deze hechten zich aan de schoorsteenwand en vormen hier een brandbare laag. We noemen die brandbare laag ook wel creosoot. Wanneer er vonken uit de kachel op deze laag vliegen, kan dit een brand veroorzaken. Door de laag tijdig te laten verwijderen wordt dit voorkomen.

Ook een koolmonoxidevergiftiging ligt op de loer bij een vuile schoorsteen. Een schoorsteen kan verstopt zijn geraakt, waardoor koolmonoxide niet meer goed kan worden afgevoerd. Koolmonoxide blijft hierdoor in uw woning hangen, met alle risico’s van dien. Mogelijk ervaart u steeds vaker een vermoeid gevoel. In het ergste geval kunt u zich door de hoge concentratie koolmonoxide verstikken in uw eigen tong.

Naast het laten vegen van de schoorsteen is het verstandig om een koolmonoxidemelder te gebruiken. Dit apparaat waarschuwt u op het moment dat de concentratie koolmonoxide in de lucht te hoog is.

Plan van aanpak bij het vegen van uw schoorsteen

Bij het vegen van uw schoorsteen kan onze schoorsteenveger uit Sint-Niklaas op twee manieren te werk gaan. Er kan vanaf uw dak naar beneden worden geveegd, of vanuit uw woning omhoog. Onder meer de hellingsgraad van uw dak en de weersomstandigheden bepalen welke aanpak het meest geschikt is. De veiligheid van onze schoorsteenvegers staat hierbij altijd voorop.

Schoorsteen vanaf uw dak vegen

Een schoorsteen vanaf het dak vegen gebeurt met een lang touw. Dit touw is voorzien van een kogel, met daaraan een harde borstel. De borstel zorgt dat het vuil van de schoorsteenwand af zal komen.

Van binnenuit uw schoorsteen vegen

Wanneer de schoorsteen van binnenuit geveegd wordt, gebeurt dit met een lange stok. Ook deze stok is van een borstel voorzien, om het vuil los te krijgen van de schoorsteenwand. De stok kan aan de onderzijde steeds verder verlengd worden met losse stukken.

Meer weten over onze werkwijze bij een schoorsteen vegen? Of direct een afspraak inplannen met onze schoorsteenveger uit Sint-Niklaas? Neem in beide gevallen contact met ons op!

Waarom kiest u voor ons?

Veelgestelde vragen

U bent niet verplicht uw schouw te laten vegen. (Uitzondering is als uw schoorsteen is aangesloten op uw centrale verwarming, dan is het wel verplicht.) Verzekeraars verwachten echter wel dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Is uw schoorsteen slecht onderhouden dan kan uw verzekeraar besluiten het contract op te zeggen.  Ook kunt u een boete krijgen van de overheid! Lees meer…

Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…

Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…

U bent niet verplicht om uw schoorsteen te laten vegen. (Uitzondering is als uw schoorsteen is aangesloten op uw centrale verwarming, dan is het wel verplicht.) Echter, om veilig te stoken raden we u aan minimaal een keer per jaar uw schouw te laten vegen. Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…

Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contacteer ons

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Sint-Niklaas? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een reinigingsattest.

Contact

De Schoorsteenbrigade Sint-Niklaas
Telefoon: 03 304 55 73