Skip to content

Schoorsteenveger Leuven

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Leuven? De Schoorsteenbrigade werkt enkel en alleen met erkende schoorsteenvegers. Wij leveren na elke veegbeurt een reinigingsattest. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/openhaard.

Een propere schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Aflevering van erkend reinigingsattest?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Contacteer De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn in regio Leuven actief in onder meer:

  • Centrum
  • Dijle
  • Kareelveld
  • Maria Theresia
  • Nieuw Kwartier
  • Ridderbuurt
  • Sint-Jacob
  • Sint-Maartensdal
  • Vaartkom
  • Vesalius

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Leuven en omstreken
Telefoon: 016-798992

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Leuven? Bel: 016-798992

Over ons

De Schoorsteenbrigade is in het leven geroepen doordat er veel klachten zijn over malafide schoorsteenvegers. Wij werken uitsluitend met gekwalificeerde, betrouwbare en professionele schoorsteenvegers. Wilt u veilig en vertrouwd stoken? Schakel dan gerust onze hulp in. Wij helpen u graag in Leuven en omgeving!

Schoorsteenveger Leuven

Wat vertellen onze klanten?

88% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Schoorsteenveger uit Leuven inschakelen?

Schakel de hulp van onze schoorsteenveger uit Leuven in om uw schoorsteen te laten vegen. Dat het vegen van uw schoorsteen belangrijk is blijkt wel uit statistieken van de Belgische brandweer. 1 op de 6 woningbranden in België is het gevolg van achtergebleven vuil in de schoorsteen. Niet alleen zorgt een vervuilde schoorsteen voor een vergroot risico op een schoorsteenbrand. Ook loopt u het risico op een koolmonoxidevergiftiging. De Schoorsteenbrigade helpt u deze risico’s te minimaliseren.

Moment om de schoorsteenveger uit Leuven in te schakelen

Bij een normaal gebruik van de kachel is het voldoende om uw schoorsteen eens per jaar schoon te laten vegen door een erkende schoorsteenveger. Gebruikt u de kachel het hele jaar door? Laat de schoorsteen in dat geval tweemaal per jaar reinigen. De meest geschikte maanden voor het vegen van een schoorsteen zijn september en oktober. Huishoudens gebruiken hun kachel immers het meest in de periode van oktober tot en met maart. Door de schoorsteen voorafgaand aan deze maanden te vegen, kunt u de kachel veilig gebruiken.

Uw kachel in april of mei vegen wordt afgeraden. Hierbij loopt u het risico dat vogels een nieuw nest bouwen in uw schoorsteen. Zo is de schoorsteen vervuild op het moment dat u de kachel wilt gaan gebruiken. De kans op een brand of koolmonoxidevergiftiging is hierdoor onnodig groot.

Onze diensten:

Wij zijn actief in onder meer:
Centrum
Dijle
Kareelveld
Maria Theresia
Nieuw Kwartier
Ridderbuurt
Sint-Jacob
Sint-Maartensdal
Vaartkom
Vesalius

Redenen om de schoorsteen te laten vegen

Het laten vegen van de schoorsteen is om verschillende redenen noodzakelijk. Met het inschakelen van onze schoorsteenveger uit Leuven verkleint u de kans op een brand. Een brand ontstaat als gevolg van brandbare deeltjes, die zich aan de schoorsteenwand hechten. Deze deeltjes komen vrij bij de verbranding van hout en kolen. Het geheel aan brandbare deeltjes vormt creosoot. Op het moment dat vonken uit de kachel op deze laag vliegen, kan dit voor een brand zorgen. Reden genoeg om de schoorsteen tijdig te laten vegen.

Met name oudere schoorstenen zijn gevoelig voor een brand. Dit valt te verklaren door het feit dat bij de bouw van deze schoorstenen poreuze stenen worden gebruikt. De poreuze eigenschap maakt dat deeltjes zich hier heel eenvoudig aan kunnen hechten.

Eerder werd al aangehaald, dat ook een koolmonoxidevergiftiging op de loer ligt. Een koolmonoxidevergiftiging kan zich voordoen, wanneer de concentratie koolmonoxide in de lucht te hoog wordt. Deze concentratie neemt sterk toe, als koolmonoxide niet kan worden afgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarbij de schoorsteen verstopt is geraakt door een vogelnestje. Door de schoorsteen schoon te houden, neemt het risico op een koolmonoxidevergiftiging sterk af.

Werkwijze bij een schoorsteen vegen

Een schoorsteen vegen kan op verschillende manieren. Onze schoorsteenvegers uit Leuven beschikken over professionele hulpmiddelen, om dit zo vakkundig mogelijk te kunnen doen. Er kan van boven naar beneden worden gewerkt, of van binnenuit omhoog. Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op de keuze die hierbij gemaakt wordt. Denk bijvoorbeeld aan de weersomstandigheden. Als het slecht weer is, zal vaak van binnenuit gewerkt worden.

Van binnenuit omhoog werken

Wanneer van binnenuit gewerkt wordt door onze schoorsteenveger in Leuven, gebruiken we een stevige stok. De stok is aan de bovenzijde voorzien van een borstel. Aan de onderzijde van de stok kan steeds een nieuw deel worden toegevoegd.

Vanaf het dak naar beneden vegen

Naast de mogelijkheid om van binnenuit te werken, kan er ook vanaf het dak worden gewerkt. Hierbij wordt een touw met aan de onderzijde een kogel gebruikt. De kogel is voorzien van een borstel om de schoorsteenwand schoon te maken.

Meer weten over de aanpak van De Schoorsteenbrigade? Of wilt u direct een afspraak inplannen met onze schoorsteenveger uit Leuven? Neem in dat geval contact met ons op!

Waarom kiest u voor ons?

Veelgestelde vragen

U bent niet verplicht uw schouw te laten vegen. (Uitzondering is als uw schoorsteen is aangesloten op uw centrale verwarming, dan is het wel verplicht.) Verzekeraars verwachten echter wel dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Is uw schoorsteen slecht onderhouden dan kan uw verzekeraar besluiten het contract op te zeggen.  Ook kunt u een boete krijgen van de overheid! Lees meer…

Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…

Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…

U bent niet verplicht om uw schoorsteen te laten vegen. (Uitzondering is als uw schoorsteen is aangesloten op uw centrale verwarming, dan is het wel verplicht.) Echter, om veilig te stoken raden we u aan minimaal een keer per jaar uw schouw te laten vegen. Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…

Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contacteer ons

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Leuven? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een reinigingsattest.

Contact

De Schoorsteenbrigade Leuven
Telefoon: 016-798992