Skip to content

Schoorsteenveger Kortrijk

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Kortrijk? De Schoorsteenbrigade werkt enkel en alleen met erkende schoorsteenvegers. Wij leveren na elke veegbeurt een reinigingsattest. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/openhaard. 

Een propere schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Aflevering van erkend reinigingsattest?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Contacteer De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn in regio Kortrijk actief in onder meer:

 • Binnenstad
 • Brugse poort
 • Blauwe poort
 • Sint-Janswijk
 • Sint-Elisabethwijk
 • Sint-Denijsewijk
 • Sint Anna
 • Lange Munte
 • Walle
 • Westerkwartier

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Kortrijk en omstreken
Telefoon: 056 89 19 43
Openingstijden: Ma-Zo:  07:00 – 22:00

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Kortrijk? Bel: 056 89 19 43

Over ons

De Schoorsteenbrigade is in het leven geroepen doordat er veel klachten zijn over malafide schoorsteenvegers. Wij werken uitsluitend met gekwalificeerde, betrouwbare en professionele schoorsteenvegers. Wilt u veilig en vertrouwd stoken? Schakel dan gerust onze hulp in. Wij helpen u graag in Kortrijk en omgeving!

Schoorsteenveger Kortrijk

Wat vertellen onze klanten?

5/5

“De schoorsteenveger kon direct langskomen. De schoorsteen trekt nu een stuk beter, er blijft gelukkig geen rook meer in de kamer hangen. Dankjewel mannen!”

V. Claeys – Kortrijk

4/5

“Vriendelijke schoorsteenveger. Hij kwam bekwaam over en heeft de schoorsteen grondig geveegd. Vooralsnog hebben we geen problemen tijdens het stoken.”

S. De Smet – Kortrijk

4.5/5

“Ze hebben alles netjes en schoon achtergelaten. Kwamen mooi op tijd. Wij zijn heel tevreden. Volgende keer bellen we weer dezelfde schoorsteenveger.”

G. Willems – Kortrijk

Schoorsteenveger uit Kortrijk inschakelen

Laat uw schoorsteen zeker eens per jaar vegen door onze schoorsteenveger uit Kortrijk. Uit statistieken van de Belgische brandweer blijkt maar liefst 1 op de 6 woningbranden te ontstaan in de schoorsteen. Het toont aan hoe belangrijk het is, om de schoorsteen schoon te houden. Zelf een schoorsteen vegen is in België toegestaan. Dit is echter dermate lastig, dat u er verstandig aan doet om professionele hulp te overwegen. De Schoorsteenbrigade biedt u deze hulp.

Seizoen om de schoorsteenveger uit Kortrijk te benaderen

Kachels worden vaak het meest intensief gebruikt in de periode van oktober tot en met maart. Het is verstandig om de schoorsteen voorafgaand aan deze periode schoon te laten maken. Zo kunt u de kachel de hele winter veilig blijven gebruiken! Onze schoorsteenveger uit Kortrijk komt graag bij u langs in september of oktober. Het vegen van de schoorsteen is zowel bij een gas-, als bij een houtkachel noodzakelijk. Waar u bij een houtkachel het risico op een schoorsteenbrand loopt, brengt een gaskachel het risico van een koolmonoxidevergiftiging met zich mee.

Uw schoorsteen te vroeg in het jaar laten vegen is onverstandig. Nadat de schoorsteen geveegd is zouden vogels hier een nieuw nest in kunnen bouwen. Iets wat u wilt voorkomen! Mocht u de kachel het hele jaar door gebruiken, dan is het raadzaam de schoorsteen tweemaal per jaar te vegen. Het voorkomt dat er zich een dikke brandbare laag op de schoorsteenwand vormt.

Onze diensten:

 • Schoorsteen vegen
 • Vogelwering plaatsen
 • Vogelnest verwijderen
 • Camera-inspectie
 • Dakgoot reinigen
Wij zijn actief in onder meer:
Binnenstad
Blauwe Poort
Brugse Poort
Doorniksewijk
Gentwijk
Sint-Anna
Sint-Denijsewijk
Sint-Elisabethwijk
Sint-Janswijk
Venning

Redenen om de schoorsteen te laten vegen

Belgische verzekeraars eisen niet van u, dat u de schoorsteen door een specialist laat vegen. Wel wordt er van u verwacht, dat u de schoorsteen op een degelijke wijze onderhoudt. Doordat het erg lastig is om de schoorsteen zelf te vegen, is het verstandig onze schoorsteenveger uit Kortrijk in te schakelen. Op deze manier wordt onder meer een schoorsteenbrand voorkomen.

Een schoorsteenbrand ontstaat als vonken uit de kachel op een brandbare laag in de schoorsteen vliegen. Deze brandbare laag noemen we ook wel creosoot. De laag ontstaat bij de verbranding van hout en kolen. Bij de verbranding hiervan komen kleine deeltjes vrij, die zich makkelijk aan de poreuze schoorsteenwand kunnen hechten.

Naast een schoorsteenbrand vormt ook een koolmonoxidevergiftiging een groot risico. Een koolmonoxidevergiftiging is het gevolg van een verstopte schoorsteen. Hierbij kan koolmonoxide niet langer worden afgevoerd. Om de kans op een koolmonoxidevergiftiging verder te verkleinen is het verstandig een koolmonoxidemelder in huis op te hangen. Dit apparaat waarschuwt u tijdig, wanneer de concentratie koolmonoxide te hoog wordt.

Manier van werken bij het vegen van de schoorsteen

Een schoorsteen vegen kan op verschillende manieren. Er kan hierbij van boven naar beneden worden gewerkt of van beneden naar boven. Het is van diverse factoren afhankelijk, welke aanpak het meest geschikt is. Denk bijvoorbeeld aan de weersomstandigheden, de hellingsgraad van het dak, enzovoorts. De veiligheid van onze schoorsteenveger uit Kortrijk staat hierbij altijd voorop.

Vanaf het dak naar beneden vegen

De schoorsteen vanaf het dak vegen wordt gedaan met een touw. Aan dit touw zit een kogel, welke voorzien is van een borstel. Door de borstel langs de schoorsteenwand te bewegen komt het vuil los te zitten.

Van binnenuit een schoorsteen vegen

Het alternatief is uw schoorsteen van binnenuit vegen. Hierbij wordt een lange stok gebruikt, welke aan de bovenzijde van een borstel voorzien is. Aan de onderzijde kan de stok van een nieuw deel worden voorzien. Zo is de stok lang genoeg om tot de top te komen.

Meer weten over de noodzaak van het vegen van uw schoorsteen? Of wilt u direct een afspraak maken met onze schoorsteenveger uit Kortrijk? Neem in beide gevallen contact met ons op!

Waarom kiest u voor ons?

 • Betrouwbare schoorsteenvegers
 • Op korte termijn beschikbaar
 • Wij staan altijd voor u klaar
 • Erkend reinigingsattest
 • Alle vegers zijn getest op kwaliteit

Werkomstandigheden

Een schoorsteenveger is in veel gevallen afhankelijk van het weer. Met regen of sneeuw is het bijvoorbeeld niet verantwoord om het dak op te gaan. In de meeste gevallen zullen wij het schoorsteenvegen dan uitstellen. Onderstaand de weersvoorspellingen:

Kortrijk
13°C
Few clouds
donderdag
70%
06:23
Min: 11°C
1009
16:37
Max: 18°C
W 2 m/s
vrijdag
17°C
10°C
zaterdag
16°C
12°C
zondag
15°C
11°C
maandag
14°C
9°C
dinsdag
13°C
8°C
woensdag
14°C
9°C

Veelgestelde vragen

U bent niet verplicht uw schouw te laten vegen. (Uitzondering is als uw schoorsteen is aangesloten op uw centrale verwarming, dan is het wel verplicht.) Verzekeraars verwachten echter wel dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Is uw schoorsteen slecht onderhouden dan kan uw verzekeraar besluiten het contract op te zeggen.  Ook kunt u een boete krijgen van de overheid! Lees meer…

Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…

Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…

U bent niet verplicht om uw schoorsteen te laten vegen. (Uitzondering is als uw schoorsteen is aangesloten op uw centrale verwarming, dan is het wel verplicht.) Echter, om veilig te stoken raden we u aan minimaal een keer per jaar uw schouw te laten vegen. Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…

Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contacteer ons

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Kortrijk? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Openingstijden

Maandag: 07:00 - 22:00
Dinsdag: 07:00 - 22:00
Woensdag: 07:00 - 22:00
Donderdag: 07:00 - 22:00
Vrijdag: 07:00 - 22:00
Zaterdag: 07:00 - 22:00
Zondag: 07:00 - 22:00

Contact

De Schoorsteenbrigade Kortrijk
Telefoon: 056 89 19 43