Skip to content

Schoorsteenveger Roeselare

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Roeselare? De Schoorsteenbrigade werkt enkel en alleen met erkende schoorsteenvegers. Wij leveren na elke veegbeurt een reinigingsattest. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/openhaard. 

Een propere schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Aflevering van erkend reinigingsattest?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Contacteer De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn actief in de volgende gebieden in Roeselare:

 • Centrum
 • Ardooie
 • Beekkwartier
 • Beveren
 • Groenpark
 • Havenbuurt
 • Izegem
 • Krottegem
 • Oekene
 • Oostnieuwkerke
 • Rodenbachkwartier
 • Ruiter
 • Rumbeke
 • Schiervelde
 • Sint-Jozef
 • Zilverberg

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Roeselare en omstreken
Telefoon: 051-792724

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Roeselare? Bel: 051-792724

Schoorsteenveger Johan

De Schoorsteenbrigade icoon

De Schoorsteenbrigade

Wie is Johan?

Heeft u een schoorsteenveger nodig? Dan kunt u mij bellen. Mijn naam is Johan, aangenaam kennis te maken. Ik zorg al jaren voor schone schoorstenen in uw buurt. Als schoorsteenveger kom ik dagelijks verschillende schoorstenen tegen. Elke keer is het weer mijn doel om zo goed mogelijk de schoorsteen te vegen. Ik doe dit in goed overleg met de klant. Doordat ik al jaren werk als schoorsteenveger, heb ik ondertussen veel ervaring opgedaan. Hierdoor kunt u op mijn werk vertrouwen. 

Bij De Schoorsteenbrigade kunt u rekenen op expertise en betrouwbaarheid. Wij gaan bij alle klussen voor een professionele uitvoering. Neem contact op voor meer informatie.

Wat vertellen onze klanten?

88% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Schoorsteenveger uit Roeselare nodig?

Uit statistieken van de Belgische brandweer blijkt dat 1 op de 6 woningbranden ontstaat in de schoorsteen. Een schoorsteenbrand kan het gevolg zijn van achtergebleven vuil, zoals een vogelnestje. Door de schoorsteen jaarlijks door onze schoorsteenveger uit Roeselare te laten vegen, neemt de kans op een brand sterk af. Wanneer heeft u de schoorsteen van uw woning voor het laatst laten vegen? De Schoorsteenbrigade helpt u hier graag bij!

Moment om de schoorsteenveger uit Roeselare in te schakelen

Onze schoorsteenveger uit Roeselare raadt het woningbezitters aan hun schoorsteen minimaal eens per jaar te laten vegen. Mocht u de kachel het hele jaar door gebruiken, dan kunt u de schoorsteen tweemaal per jaar laten onderhouden. Bij het vegen van de schoorsteen wordt vuil verwijderd. De kans op een schoorsteenbrand neemt zo aanzienlijk af. Het vegen van een schoorsteen is zowel bij een gas-, als bij een houtkachel noodzakelijk.

U kunt de schoorsteen het beste laten vegen in de maanden september en oktober. De schoorsteen wordt in de periode van oktober tot en met maart immers het meest intensief gebruikt. Zo weet u zeker dat de schoorsteen aan het begin van deze periode schoon is. De schoorsteen te vroeg in het jaar laten vegen is onverstandig. Zo loopt u bijvoorbeeld het risico dat er nieuwe vogelnestjes in het rookkanaal worden opgebouwd.

schoorsteenveger Roeselare

Onze diensten:

Wij zijn actief in onder meer:
Centrum
Ardooie
Beekkwartier
Beveren
Groenpark
Havenbuurt
Izegem
Krottegem
Oekene
Oostnieuwkerke
Rodenbach
Ruiter
Rumbeke
Schiervelde
Sint-Jozef

Noodzaak van het vegen van de schoorsteen

De voornaamste reden om uw schoorsteen jaarlijks schoon te vegen, is het voorkomen van een schoorsteenbrand. Een schoorsteenbrand is het gevolg van creosoot, wat zich op de schoorsteenwand vormt. Creosoot is een brandbare laag, die bestaat uit kleine deeltjes. Deze deeltjes komen vrij bij de verbranding van kolen en hout. Doordat stenen van met name oudere schoorstenen poreus zijn, kunnen de deeltjes zich hier eenvoudig aan hechten. Als er vonken op deze brandbare laag vliegen, ligt een schoorsteenbrand voor de hand.

Niet alleen loopt u bij een vervuild rookkanaal het risico op een brand in huis. Ook kunt u te maken krijgen met een koolmonoxidevergiftiging. Een koolmonoxidevergiftiging kan het gevolg zijn van een vogelnestje in de schoorsteen. Het vogelnestje zorgt er namelijk voor, dat koolmonoxide uw woning steeds minder makkelijk kan verlaten. Hierdoor blijft koolmonoxide in de ruimte hangen. U zult dit merken aan een onverklaarbaar slaperig gevoel.

Tip: laat niet alleen uw schoorsteen vegen door onze schoorsteenveger in Roeselare. Ook doet u er verstandig aan om een koolmonoxidemelder in huis op te hangen. Zo wordt u tijdig gewaarschuwd bij een te hoge concentratie koolmonoxide.

Werkwijze van de schoorsteenveger in Roeselare

Onze schoorsteenveger uit Roeselare kan uw schoorsteen op verschillende manieren vegen. Er kan vanaf boven naar beneden worden gewerkt, of van beneden naar boven. Het is van verschillende factoren afhankelijk, welke aanpak het meest geschikt is. Denk bijvoorbeeld aan de weersomstandigheden, de hellingsgraad van het dak, enzovoorts.

Schoorsteen van binnenuit vegen

Wanneer we de schoorsteen van binnenuit vegen, doen we dit met een lange stok. Aan de bovenzijde van de stok zit een stevige borstel. De onderzijde van de stok is zo ontworpen, dat hier steeds een nieuw deel van de stok aan toe kan worden gevoegd.

Schoorsteen vanaf het dak vegen

Het alternatief voor van binnenuit vegen, is het gebruik van een lang touw met een kogel. Deze kogel wordt via het dak in de schoorsteen gebracht. Aan de kogel zit een stevige borstel, die langs de wanden van de schoorsteen wordt bewogen. Zo komt het vuil al snel los te zitten.

Wilt u meer weten over de werkwijze van onze schoorsteenveger uit Roeselare? Of wilt u direct een afspraak inplannen voor het vegen van uw schoorsteen? Neem in beide gevallen contact met ons op!

Schoorsteenveger nodig? Bel Johan

Schoorsteenveger op het dak

Waarom kiest u voor ons?

Veelgestelde vragen

U bent niet verplicht uw schouw te laten vegen. (Uitzondering is als uw schoorsteen is aangesloten op uw centrale verwarming, dan is het wel verplicht.) Verzekeraars verwachten echter wel dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Is uw schoorsteen slecht onderhouden dan kan uw verzekeraar besluiten het contract op te zeggen.  Ook kunt u een boete krijgen van de overheid! Lees meer…

Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…

Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…

U bent niet verplicht om uw schoorsteen te laten vegen. (Uitzondering is als uw schoorsteen is aangesloten op uw centrale verwarming, dan is het wel verplicht.) Echter, om veilig te stoken raden we u aan minimaal een keer per jaar uw schouw te laten vegen. Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…

Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contacteer ons

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Roeselare? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

De Schoorsteenbrigade is in het leven geroepen doordat er veel klachten zijn over malafide schoorsteenvegers. Wij werken uitsluitend met gekwalificeerde, betrouwbare en professionele schoorsteenvegers. Wilt u veilig en vertrouwd stoken? Schakel dan gerust onze hulp in. Wij helpen u graag in Roeselare en omgeving!

Contact

De Schoorsteenbrigade Roeselare
Telefoon: 051-792724