Schoorsteenveger Oostende

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Oostende? De Schoorsteenbrigade werkt enkel en alleen met erkende schoorsteenvegers. Wij leveren na elke veegbeurt een reinigingsattest. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/openhaard. 

Een propere schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Aflevering van erkend reinigingsattest?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Contacteer De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn in regio Oostende actief in onder meer:

 • Centrum
 • Konterdam
 • Mariakerke
 • Meiboom
 • Nieuwe Koers
 • Raversijde
 • Stene
 • Vlaamsplein
 • Vuurtoren
 • Westerkwartier
 • Zandvoorde

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Oostende en omstreken
Telefoon: 059 79 57 04
Openingstijden: Ma-Zo:  07:00 – 22:00

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Oostende? Bel: 059 79 57 04

Over ons

De Schoorsteenbrigade is in het leven geroepen doordat er veel klachten zijn over malafide schoorsteenvegers. Wij werken uitsluitend met gekwalificeerde, betrouwbare en professionele schoorsteenvegers. Wilt u veilig en vertrouwd stoken? Schakel dan gerust onze hulp in. Wij helpen u graag in Oostende en omgeving!

Schoorsteenveger Oostende

Wat vertellen onze klanten?

5/5

“De schoorsteenveger kon direct langskomen. De schoorsteen trekt nu een stuk beter, er blijft gelukkig geen rook meer in de kamer hangen. Dankjewel mannen!”

T. De Jong – Oostende

4/5

“Vriendelijke schoorsteenveger. Hij kwam bekwaam over en heeft de schoorsteen grondig geveegd. Vooralsnog hebben we geen problemen tijdens het stoken.”

L. Dijk – Oostende

4.5/5

“Ze hebben alles netjes en schoon achtergelaten. Kwamen mooi op tijd. Wij zijn heel tevreden. Volgende keer bellen we weer dezelfde schoorsteenveger.”

C. De Graaf – Oostende

Vakkundige schoorsteenveger uit Oostende inschakelen

Uit statistieken van de Belgische brandweer blijkt 1 op de 6 woningbranden in België te beginnen in de schoorsteen. Door de schoorsteen zeker eens per jaar te vegen, wordt de kans op een brand aanzienlijk kleiner. Een schoorsteenbrand is echter niet het enige risico waarmee u te kampen heeft. Denk bijvoorbeeld ook aan het risico op een koolmonoxidevergiftiging. Onze schoorsteenveger uit Oostende helpt u deze risico’s graag te minimaliseren.

Geschikt moment om de schoorsteen te vegen

Een schoorsteen vegen kan het hele jaar door. De Schoorsteenbrigade raadt u echter aan dit in de maanden september of oktober te laten doen door een erkende schoorsteenveger. In de periode van oktober tot en met maart zult u de kachel immers het meest intensief gebruiken. Op deze manier kunt u de kachel de hele winter door veilig gebruiken. Te vroeg een schoorsteen laten vegen is onverstandig. U loopt het risico dat vogels een nieuw nest in de schoorsteen bouwen. Zo is de schoorsteen vervuild als u de kachel intensief wilt gaan gebruiken in de winter.

Het vegen van de schoorsteen is zowel bij gas-, als bij houtkachels noodzakelijk. In het bijzonder wanneer u een relatief oude schoorsteen heeft. Deze oude modellen schoorsteen zijn opgebouwd uit poreuze stenen. Het maakt dat brandbare deeltjes zich hier heel eenvoudig aan kunnen hechten. Zo wordt de kans op een schoorsteenbrand sterk vergroot.

Onze diensten:

 • Schoorsteen vegen
 • Vogelwering plaatsen
 • Vogelnest verwijderen
 • Camera-inspectie
 • Dakgoot reinigen
Wij zijn actief in onder meer:
Centrum
Konterdam
Mariakerke
Meiboom
Nieuwe Koers
Raversijde
Stene
Vlaams Plein
Vuurtoren
Westerkwartier
Zandvoorde

Redenen om de schoorsteen uit Oostende in te schakelen

Het inschakelen van onze schoorsteenveger uit Oostende kan om verschillende redenen noodzakelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan het minimaliseren van de kans op een brand. Een brand ontstaat als gevolg van creosoot. Dit is een zeer brandbare laag, die voorkomt uit de verbranding van hout en kolen. Bij de verbranding hiervan komen kleine deeltjes vrij, die zich aan de schoorsteen hechten. Als vonken op deze brandbare laag vliegen, zal deze vlam vatten. Niet alleen een schoorsteenbrand wilt u voorkomen. Ook bieden onze schoorsteenveger uit Oostende hulp bij het voorkomen van een koolmonoxidevergiftiging. De kans op een koolmonoxidevergiftiging is het grootst bij een gaskachel. Als de schoorsteen verstopt zit, kan koolmonoxide minder makkelijk worden afgevoerd. Het blijft hierdoor in uw ruimte hangen, met alle risico’s van dien. U zal al snel een vermoeid gevoel ervaren. Om de kans op een koolmonoxidevergiftiging verder te verkleinen is het raadzaam een koolmonoxidemelder op te hangen.

Manier van werken bij De Schoorsteenbrigade

Onze schoorsteenveger uit Oostende zal beginnen met het uitvoeren van een camera inspectie in uw schoorsteen. Hiermee wordt beoordeeld, in hoeverre de schoorsteen vervuild is. Op basis van deze inspectie wordt vervolgens begonnen met het vegen van de schoorsteen. Een schoorsteen vegen kan vanaf het dak of van binnenuit. Verschillende factoren bepalen welke werkwijze het meest geschikt is.

Van binnenuit de schoorsteen vegen

Wanneer we een schoorsteen van binnenuit vegen, gebruiken we een lange stok. De stok is aan de bovenzijde voorzien van een stevige borstel. Door de borstel langs de schoorsteenwand te bewegen komt er vuil los van de schoorsteenwand. Zo zal de schoorsteen al snel weer schoon zijn! Aan de onderzijde van de stok kan steeds een stuk worden toegevoegd.

Schoorsteen vanaf het dak vegen

Een alternatief voor het vegen van de schoorsteen van binnenuit, is werken vanaf uw dak. In dit geval gebruiken we een touw met een kogel. De kogel is voorzien van een borstel, die langs de schoorsteenwand bewogen kan worden. Zo komt het vuil los te zitten en kan het rookkanaal schoongemaakt worden. De kans op een brand of koolmonoxidevergiftiging neemt hierdoor af. Meer weten over de werkwijze van De Schoorsteenbrigade? Of wilt u uw schoorsteen laten vegen door onze schoorsteenveger uit Oostende? Neem in beide gevallen contact met ons op!

Waarom kiest u voor ons?

 • Betrouwbare schoorsteenvegers
 • Op korte termijn beschikbaar
 • Wij staan altijd voor u klaar
 • Erkend reinigingsattest
 • Alle vegers zijn getest op kwaliteit

Werkomstandigheden

Een schoorsteenveger is in veel gevallen afhankelijk van het weer. Met regen of sneeuw is het bijvoorbeeld niet verantwoord om het dak op te gaan. In de meeste gevallen zullen wij het schoorsteenvegen dan uitstellen. Onderstaand de weersvoorspellingen:

14°C
Clear sky
donderdag
85%
06:24 AM
Min: 11°C
1010
04:38 PM
Max: 16°C
NW 1 m/s
vrijdag
16°C
10°C
zaterdag
16°C
12°C
zondag
15°C
10°C
maandag
13°C
8°C
dinsdag
12°C
8°C
woensdag
13°C
10°C

Veelgestelde vragen

U bent niet verplicht uw schouw te laten vegen. (Uitzondering is als uw schoorsteen is aangesloten op uw centrale verwarming, dan is het wel verplicht.) Verzekeraars verwachten echter wel dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Is uw schoorsteen slecht onderhouden dan kan uw verzekeraar besluiten het contract op te zeggen.  Ook kunt u een boete krijgen van de overheid! Lees meer…

Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…

Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…

U bent niet verplicht om uw schoorsteen te laten vegen. (Uitzondering is als uw schoorsteen is aangesloten op uw centrale verwarming, dan is het wel verplicht.) Echter, om veilig te stoken raden we u aan minimaal een keer per jaar uw schouw te laten vegen. Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…

Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contacteer ons

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Oostende? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Openingstijden

Maandag: 07:00 - 22:00
Dinsdag: 07:00 - 22:00
Woensdag: 07:00 - 22:00
Donderdag: 07:00 - 22:00
Vrijdag: 07:00 - 22:00
Zaterdag: 07:00 - 22:00
Zondag: 07:00 - 22:00

Contact

De Schoorsteenbrigade Oostende
Telefoon: 059 79 57 04