Skip to content

Schoorsteenveger Hasselt

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Hasselt? De Schoorsteenbrigade werkt enkel en alleen met erkende schoorsteenvegers. Wij leveren na elke veegbeurt een reinigingsattest. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/openhaard. 

 Een propere schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Aflevering van erkend reinigingsattest?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Contacteer De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn in regio Hasselt actief in onder meer:

  • Centrum
  • Banneuxwijk
  • Godsheide
  • Heilig-Hartwijk
  • Kiewit
  • Rapertingen
  • Runkst
  • Sint-Catharinawijk
  • Sint-Martinuswijk

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Hasselt en omstreken
Telefoon: 011-495121

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Hasselt? Bel: 011-495121

Over ons

De Schoorsteenbrigade is in het leven geroepen doordat er veel klachten zijn over malafide schoorsteenvegers. Wij werken uitsluitend met gekwalificeerde, betrouwbare en professionele schoorsteenvegers. Wilt u veilig en vertrouwd stoken? Schakel dan gerust onze hulp in. Wij helpen u graag in Hasselt en omgeving!

schoorsteenveger Hasselt

Wat vertellen onze klanten?

88% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Vakkundige schoorsteenveger uit Hasselt nodig?

Het vegen van een schoorsteen is geen eenvoudige klus. Toch is het erg belangrijk om de schoorsteen schoon te houden. Uit statistieken van de Belgische brandweer blijkt 1 op de 6 woningbranden voort te komen uit een schoorsteenbrand. Het geeft aan welk risico u loopt, wanneer de schoorsteen vervuild is. Daarbij loopt u niet alleen het risico op een schoorsteenbrand. Denk ook aan een koolmonoxidevergiftiging! Reden genoeg om onze schoorsteenveger uit Hasselt langs te laten komen voor het vegen van uw schoorsteen.

Geschikte maand om de schoorsteen te vegen

Vaak is het voldoende om de schoorsteen eens per jaar te laten vegen. Gebruikt u de kachel het hele jaar door? Laat de schoorsteen in dat geval tweemaal per jaar onderhouden door een schoorsteenveger. Veel huishoudens gebruiken de kachel het meest in de periode van oktober tot en met maart. Om de kachel veilig te kunnen gebruiken, dient u deze voorafgaand aan de winter schoon te vegen. De maanden september en oktober zijn hier zeer geschikt voor.

U dient de schoorsteen zowel bij een hout-, als bij een gaskachel te laten vegen. Hierbij moet worden opgemerkt dat met name oudere schoorstenen gevoelig kunnen zijn voor een schoorsteenbrand. Deze schoorstenen zijn vaak opgebouwd met poreuze stenen. Dit betekent dat brandbare deeltjes zich heel eenvoudig aan deze stenen kunnen hechten.

Een schoorsteen te vroeg in het jaar laten vegen is onverstandig. U loopt hierbij het risico dat vogels een nieuw nest in de schoorsteen opbouwen. Zo is de schoorsteen vervuild op het moment dat u deze in de winter wilt gaan gebruiken.

Onze diensten:

Wij zijn actief in onder meer:
Centrum
Banneuxwijk
Godsheide
Heilig-Hartwijk
Kiewit
Rapertingen
Runkst
Sint-Catharinawijk
Sint-Martinuswijk

Redenen om onze schoorsteenveger uit Hasselt in te schakelen

Het inschakelen van onze schoorsteenveger uit Hasselt is voornamelijk interessant om een schoorsteenbrand te voorkomen. Zoals reeds beschreven werd kunnen brandbare deeltjes zich aan de schoorsteenwand hechten. Het geheel aan brandbare deeltjes noemen we creosoot. Wanneer er vonken uit de kachel op deze brandbare laag vliegen, ontstaat in veel gevallen een brand. Door de laag tijdig te laten verwijderen voorkomt u dit! Een tweede reden om onze schoorsteenveger uit Hasselt in te schakelen, is het risico op een koolmonoxidevergiftiging. Een koolmonoxidevergiftiging ontstaat op het moment dat koolmonoxide uw woning niet meer kan verlaten. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een verstopping van het rookkanaal. Mogelijk hebben vogels hier een nest in gebouwd. Als gevolg van zo’n verstopping neemt de concentratie koolmonoxide sterk toe. U merkt dit mogelijk aan een slaperig gevoel. Naast de hulp die onze schoorsteenveger uit Hasselt u kan bieden, is het verstandig om een koolmonoxidemelder te gebruiken. Met een koolmonoxidemelder wordt u tijdig gewaarschuwd bij een te hoge concentratie koolmonoxide in de lucht.

Plan van aanpak van de schoorsteenveger

Onze schoorsteenveger beschikt over verschillende professionele hulpmiddelen, om uw schoorsteen te vegen. Hierbij kan zowel van boven naar beneden, als vanuit uw woning omhoog worden gewerkt. Er zijn verschillende aspecten die van invloed zijn op de keuze voor een van beide methodes. Denk bijvoorbeeld aan de weersomstandigheden en de hellingsgraad van uw dak.

Vanaf het dak naar beneden werken

Wanneer vanaf het dak naar beneden wordt gewerkt, gebeurt dit met een kogel aan een lang touw. Deze kogel is voorzien van een borstel, die langs het rookkanaal kan worden bewogen. Zo komt het vuil los te zitten!

Vanuit binnen omhoog werken

Het alternatief is van binnenuit omhoog vegen. Hierbij gebruiken we een lange stok, welke eveneens van een borstel voorzien is. De stok kan aan de onderzijde verlengd worden, zodat deze lang genoeg is. Wilt u direct een afspraak maken met de schoorsteenveger uit Hasselt van De Schoorsteenbrigade? Of wilt u eerst meer informatie? Neem in beide gevallen contact met ons op!

Waarom kiest u voor ons?

Veelgestelde vragen

U bent niet verplicht uw schouw te laten vegen. (Uitzondering is als uw schoorsteen is aangesloten op uw centrale verwarming, dan is het wel verplicht.) Verzekeraars verwachten echter wel dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Is uw schoorsteen slecht onderhouden dan kan uw verzekeraar besluiten het contract op te zeggen.  Ook kunt u een boete krijgen van de overheid! Lees meer…

Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…

Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…

U bent niet verplicht om uw schoorsteen te laten vegen. (Uitzondering is als uw schoorsteen is aangesloten op uw centrale verwarming, dan is het wel verplicht.) Echter, om veilig te stoken raden we u aan minimaal een keer per jaar uw schouw te laten vegen. Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…

Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contacteer ons

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Hasselt? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een reinigingsattest.

Contact

De Schoorsteenbrigade Hasselt
Telefoon: 011-495121