Skip to content

Schoorsteenveger Tienen

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Tienen? De Schoorsteenbrigade werkt enkel en alleen met erkende schoorsteenvegers. Wij leveren na elke veegbeurt een reinigingsattest. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/openhaard. 

Een propere schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Aflevering van erkend reinigingsattest?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
 De zoveelste tevreden klant worden?

Contacteer De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn in regio Tienen actief in onder meer:

  • Goetsenhoven
  • Kumtich
  • Breisem
  • Vissenaken
  • Sint-Margriete-Houtem
  • Oplinter
  • Hakendover
  • Oorbeek
  • Nieuw Overlaar
  • Vianderwijk

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Tienen en omstreken
Telefoon: 016 79 89 92

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Tienen? Bel: 016 79 89 92

Over ons

De Schoorsteenbrigade is in het leven geroepen doordat er veel klachten zijn over malafide schoorsteenvegers. Wij werken uitsluitend met gekwalificeerde, betrouwbare en professionele schoorsteenvegers. Wilt u veilig en vertrouwd stoken? Schakel dan gerust onze hulp in. Wij helpen u graag in Tienen en omgeving!

Schoorsteenveger Tienen

Wat vertellen onze klanten?

88% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Hulp van de schoorsteenveger uit Tienen

Zelf een schoorsteen vegen is een bijzonder lastige klus. De hulp van onze schoorsteenveger uit Tienen kan om deze reden wenselijk zijn! Onze schoorsteenveger beschikt over de kennis en ervaring om uw schoorsteen volledig schoon te krijgen. Ook kunnen we een camera inspectie voor u uitvoeren om bijvoorbeeld te achterhalen of er een vogel in uw schoorsteen zit. Het belang van het schoon laten vegen van de schoorsteen blijkt uit cijfers van de Belgische brandweer. 1 op de 6 woningbranden begint namelijk in de schoorsteen van woningen. Wanneer heeft u uw schoorsteen voor het laatst laten vegen?

Wanneer moet ik de schoorsteenveger uit Tienen inschakelen?

Het is voldoende om uw schoorsteen jaarlijks door de schoorsteenveger uit Tienen schoon te laten vegen. Gebruikt u de kachel het hele jaar door? In dat geval raadt De Schoorsteenbrigade u aan om voor een halfjaarlijkse schoonmaak te kiezen. Op deze manier kunt u de kachel veilig blijven gebruiken. Veel huishoudens gebruiken hun kachel voornamelijk in de periode van oktober tot en met maart. September en oktober zijn dan ook de meest geschikte maanden om de schoorsteen te laten vegen. Zo is de schoorsteen schoon, als u de kachel in de winter gebruikt.

Mogelijk overweegt u een schoonmaak van uw schoorsteen al in het voorjaar. Dit wordt afgeraden! De kans bestaat dat vogels uw rookkanaal gebruiken om hun nest te bouwen, nadat u deze schoongemaakt heeft. Een vogelnest in de schoorsteen kan grote risico’s met zich meebrengen. Denk niet alleen aan een schoorsteenbrand, maar bijvoorbeeld ook aan een koolmonoxidevergiftiging.

Onze diensten:

Wij zijn actief in onder meer:
Goetsenhoven
Kumtich
Breisem
Vissenaken
Sint-Margriete-Houtem
Oplinter
Hakendover
Oorbeek
Vianderwijk
Nieuw Overlaar

Belang van het laten vegen van de schoorsteen

Een schoorsteen laten vegen is om verschillende redenen belangrijk. Allereerst wilt u de kans op een schoorsteenbrand minimaliseren. Met name een wat oudere schoorsteen is gevoelig voor een schoorsteenbrand. Dit valt te verklaren door het feit dat deze schoorstenen zijn opgebouwd met poreuze stenen. Brandbare deeltjes kunnen zich heel makkelijk aan deze stenen hechten. De brandbare deeltjes komen vrij bij de verbranding van kolen en hout.

Eenmaal aan de schoorsteenwand gehecht vormt er zich een zeer brandbare laag. Op het moment dat vonken uit de kachel op deze laag landen, veroorzaakt dit mogelijk een brand. We noemen deze laag ook wel creosoot. Door de schoorsteenveger uit Tienen in te schakelen, kan deze laag tijdig voor u worden verwijderd.

Eerder werd al benoemd, dat ook een koolmonoxidevergiftiging op de loer ligt. Dit risico speelt op, wanneer het rookkanaal verstopt is geraakt. Een verstopping zorgt ervoor dat koolmonoxide minder makkelijk kan worden afgevoerd. Als gevolg hiervan neemt de concentratie koolmonoxide in huis sterk toe. Dit zal u een slaperig gevoel geven. In uw slaap kunt u, in het ergste geval, in uw tong stikken. Reden genoeg om het rookkanaal schoon te houden.

Werkwijze van de schoorsteenveger uit Tienen

Onze schoorsteenveger uit Tienen kan op verschillende manieren te werk gaan. Er kan vanaf het dak worden geveegd, of vanuit uw woning. Verschillende factoren bepalen welke werkwijze het meest geschikt is. Denk bijvoorbeeld aan de hellingsgraad van uw dak of de weersomstandigheden. De veiligheid van schoorsteenvegers staat bij De Schoorsteenbrigade altijd bovenaan.

Een schoorsteen van binnenuit vegen gebeurt met een lange stok. Deze stok is van een borstel voorzien, waarmee langs de schoorsteenwand bewogen kan worden. Op deze manier zal het vuil op de schoorsteenwand los komen te zitten. Van bovenaf naar beneden vegen kan met een kogel aan een lang touw. Ook deze kogel is voorzien van een stevige borstel.

Wilt u direct een afspraak inplannen om uw schoorsteen te laten vegen? Neem in dat geval contact met ons op! Wij leggen u onze mogelijkheden graag voor!

Waarom kiest u voor ons?

Veelgestelde vragen

U bent niet verplicht uw schouw te laten vegen. (Uitzondering is als uw schoorsteen is aangesloten op uw centrale verwarming, dan is het wel verplicht.) Verzekeraars verwachten echter wel dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Is uw schoorsteen slecht onderhouden dan kan uw verzekeraar besluiten het contract op te zeggen.  Ook kunt u een boete krijgen van de overheid! Lees meer…

Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…

Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…

U bent niet verplicht om uw schoorsteen te laten vegen. (Uitzondering is als uw schoorsteen is aangesloten op uw centrale verwarming, dan is het wel verplicht.) Echter, om veilig te stoken raden we u aan minimaal een keer per jaar uw schouw te laten vegen. Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…

Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contacteer ons

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Tienen? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een reinigingsattest.

Contact

De Schoorsteenbrigade Tienen
Telefoon: 016 79 89 92