Skip to content

Schoorsteenveger Herentals

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Herentals? De Schoorsteenbrigade werkt enkel en alleen met erkende schoorsteenvegers. Wij leveren na elke veegbeurt een reinigingsattest. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/openhaard. 

Een propere schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
 Aflevering van erkend reinigingsattest?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
 De zoveelste tevreden klant worden?

Contacteer De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn in regio Herentals actief in onder meer:

  • Centrum
  • Zandkapel
  • Papekelders
  • Veldhoven
  • Noorderwijk
  • Morkhoven
  • Diependaal
  • Kleerdoos
  • Olen
  • Oosterhoven

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Herentals en omstreken
Telefoon: 014 39 52 57

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Herentals? Bel: 014 39 52 57

Over ons

De Schoorsteenbrigade is in het leven geroepen doordat er veel klachten zijn over malafide schoorsteenvegers. Wij werken uitsluitend met gekwalificeerde, betrouwbare en professionele schoorsteenvegers. Wilt u veilig en vertrouwd stoken? Schakel dan gerust onze hulp in. Wij helpen u graag in Herentals en omgeving!

Schoorsteenveger Herentals

Wat vertellen onze klanten?

88% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Professionele hulp van een schoorsteenveger uit Herentals

De Belgische brandweer waarschuwt woningbezitters regelmatig voor een schoorsteenbrand. Uit statistieken van de brandweer in België blijkt dat 1 op de 6 woningbranden het gevolg is van vuil in de schoorsteen. Door de schoorsteen regelmatig te laten vegen, kan dit vuil tijdig verwijderd worden. Onze schoorsteenveger uit Herentals helpt u graag bij het onderhoud aan uw schoorsteen. Op deze manier zorgen we er samen voor dat de kans op een brand in de schoorsteen minimaal wordt.

Wanneer moet ik de schoorsteenveger uit Herentals inschakelen?

De Schoorsteenbrigade raadt woningbezitters aan hun schoorsteen zeker eens per jaar te laten vegen. Vaak wordt ervoor gekozen dit in de maanden september en oktober te laten doen. Zo kunt u de kachel in de winterperiode van oktober tot en met maart veilig gebruiken. Voor het vegen van de schoorsteen hoeft u geen professional in te schakelen. Het is in België toegestaan om het onderhoud aan de schoorsteen zelf uit te voeren. Wij raden u dit echter af. Het vegen van een schoorsteen is geen eenvoudige klus. Daarbij kan het gevaarlijk zijn om op grote hoogte te werken. Onze schoorsteenveger uit Herentals beschikt over de kennis en ervaring om uw schoorsteen weer schoon te krijgen.

Het vegen van de schoorsteen is zowel bij gas-, als bij houtkachels noodzakelijk. Bij een gaskachel ligt het risico op een koolmonoxidevergiftiging op de loer. Daar waar de kans op een brand het grootst is bij een houtkachel. Met name oudere schoorstenen zijn gevoelig voor schoorsteenbranden. Dit komt doordat bij de bouw van een oude schoorsteen vaak gekozen werd voor het gebruik van poreuze stenen. Brandbare deeltjes kunnen zich hier heel eenvoudig aan hechten.

Onze diensten:

Wij zijn actief in onder meer:
Centrum
Zandkapel
Papekelders
Diependaal
Veldhoven
Noorderwijk
Morkhoven
Kleerdoos
Olen
Oosterhoven

Redenen om de schoorsteen te laten vegen

Het voorkomen van een schoorsteenbrand is de voornaamste reden om de schoorsteen te laten vegen door de schoorsteenveger uit Herentals. Door het jaar heen zal er zich een brandbare laag op de schoorsteenwand vormen. Zoals eerder beschreven werd, is dit het gevolg van brandbare deeltjes die zich aan deze wand hechten. De ophoping van brandbare deeltjes wordt steeds groter, waarmee de kans op een brand toeneemt. Door de schoorsteen te laten vegen kan deze brandbare laag verwijderd worden. Het risico op een schoorsteenbrand neemt daardoor af. Een brand zou ontstaan op het moment dat vonken uit de kachel op deze laag landen.

Niet alleen loopt u het risico op een schoorsteenbrand. Eerder werd ook benoemd, dat u te maken kan krijgen met een koolmonoxidevergiftiging. Een koolmonoxidevergiftiging is het gevolg van een verstopt rookkanaal. Een verstopt rookkanaal, bijvoorbeeld door een vogelnest, maakt dat koolmonoxide minder makkelijk kan worden afgevoerd. Koolmonoxide blijft hierdoor in uw ruimtes hangen, met alle risico’s van dien. Het kan slim zijn om een koolmonoxidemelder bij uw kachel te hangen. Zo wordt u tijdig gewaarschuwd, als de concentratie koolmonoxide te hoog wordt.

Werkwijze van onze schoorsteenveger uit Herentals

De schoorsteenveger uit Herentals kan u op verschillende manieren op weg helpen. Zo kan er gekozen worden voor het gebruik van een lang touw met een kogel. Deze kogel is voorzien van een borstel, die vanaf het dak langs de schoorsteenwand wordt bewogen. Het vuil zal zo al snel los komen te zitten.

Ook kan er van binnenuit worden gewerkt. In dit geval gebruikt de schoorsteenveger uit Herentals een lange stok. Deze stok is, net als de kogel aan het touw, van een borstel voorzien. Aan de onderzijde kan de stok steeds worden verlengd met een nieuw deel. Zo is de stok lang genoeg om tot de top van uw rookkanaal te komen.

Meer weten over het laten vegen van uw schoorsteen? Of wilt u direct een afspraak inplannen bij onze schoorsteenveger uit Herentals? Neem in beide gevallen contact met ons op!

Waarom kiest u voor ons?

Veelgestelde vragen

U bent niet verplicht uw schouw te laten vegen. (Uitzondering is als uw schoorsteen is aangesloten op uw centrale verwarming, dan is het wel verplicht.) Verzekeraars verwachten echter wel dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Is uw schoorsteen slecht onderhouden dan kan uw verzekeraar besluiten het contract op te zeggen.  Ook kunt u een boete krijgen van de overheid! Lees meer…

Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…

Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…

U bent niet verplicht om uw schoorsteen te laten vegen. (Uitzondering is als uw schoorsteen is aangesloten op uw centrale verwarming, dan is het wel verplicht.) Echter, om veilig te stoken raden we u aan minimaal een keer per jaar uw schouw te laten vegen. Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…

Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contacteer ons

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Herentals? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een reinigingsattest.

Contact

De Schoorsteenbrigade Herentals
Telefoon: 014 39 52 57