Skip to content

Schoorsteenveger Oudenaarde

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Oudenaarde? De Schoorsteenbrigade werkt enkel en alleen met erkende schoorsteenvegers. Wij leveren na elke veegbeurt een reinigingsattest. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/openhaard. 

Een propere schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Aflevering van erkend reinigingsattest?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Contacteer De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn in regio Oudenaarde actief in onder meer:

  • Tuinwijk
  • Bevere
  • Ename
  • Lindewijk
  • Egypte
  • Dolage
  • Huttegem
  • Leupegem
  • Volkegem
  • Mater

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Oudenaarde en omstreken
Telefoon: 055 89 05 49

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Oudenaarde? Bel: 055 89 05 49

Schoorsteenveger Gerry

De Schoorsteenbrigade icoon

De Schoorsteenbrigade

Wie is Gerry?

Heeft u een schoorsteenveger nodig? Dan kunt u mij bellen. Mijn naam is Gerry, aangenaam kennis te maken. Ik zorg al jaren voor schone schoorstenen in uw buurt. Ik kom graag bij u langs om uw schoonsteen schoon te maken. Ik geniet elke dag van mijn werk en doe het met veel plezier. Wat ik het meeste waardeer aan mijn werk is dat ik elke dag bij verschillende klanten langs kom. Ik maak graag een praatje met de klant en beantwoord altijd alle vragen. Hierdoor komt de klant niet voor onverwachtse situaties te staan.

Bij De Schoorsteenbrigade kunt u rekenen op expertise en betrouwbaarheid. Wij gaan bij alle klussen voor een professionele uitvoering. Neem contact op voor meer informatie.

.

Wat vertellen onze klanten?

88% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Vakkundige hulp van schoorsteenveger uit Oudenaarde

Laat uw schoorsteen vegen door onze professionele schoorsteenveger uit Oudenaarde. Statistieken van de brandweer geven aan, dat 1 op de 6 woningbranden begint met een schoorsteenbrand. Dit toont aan hoe belangrijk het is om uw rookkanaal schoon te houden! Niet alleen een schoorsteenbrand ligt op de loer bij een vuile schoorsteen. Denk ook aan het risico op een koolmonoxidevergiftiging. De Schoorsteenbrigade helpt u deze risico’s te minimaliseren.

Wanneer de schoorsteenveger uit Oudenaarde inschakelen?

Het inschakelen van onze schoorsteenveger uit Oudenaarde kunt u het hele jaar doen. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de schoorsteenveger rond de zomer een camera inspectie uit te laten voeren. Hierbij wordt gecontroleerd of en in welke mate er vuil in de schoorsteen zit. Het vegen van de schoorsteen kunt u vervolgens in de maanden september en oktober laten doen. Op deze manier is de schoorsteen schoon, als u de kachel in de winter wilt gaan gebruiken. Veel mensen gebruiken hun kachel het meest tussen oktober en maart. Gebruikt u uw kachel het hele jaar door? Laat uw schoorsteen in dat geval tweemaal per jaar vegen.

Een schoorsteen vegen in de lente is onverstandig, als u deze pas in oktober gebruikt. De kans is groot dat vogels in de tussentijd een nest in uw schone schoorsteen bouwen. Zo is de schoorsteen vervuild op het moment dat u de kachel wilt gaan gebruiken! Dit brengt grote risico’s met zich mee. Het laten vegen van de schoorsteen is zowel bij een gas-, als bij een houtkachel noodzakelijk.

schoorsteenveger Oudenaarde

Schoorsteenveger nodig? Bel Gerry

Schoorsteenveger op het dak

Onze diensten:

Wij zijn actief in onder meer:
Tuinwijk
Bevere
Ename
Lindewijk
Egypte
Dolage
Hultegem
Leupegem
Volkegem
Mater

Redenen om de schoorsteen te vegen

Het vegen van de schoorsteen is om verschillende redenen noodzakelijk. Allereerst wilt u de kans op een schoorsteenbrand tot een minimum beperken. Een schoorsteenbrand ontstaat als er vonken uit de kachel op de schoorsteenwand vliegen. Op de schoorsteenwand vormt er zich door de winter heen een brandbare laag. Deze laag wordt ook wel creosoot genoemd en ontstaat door de verbranding van hout of kolen. Bij de verbranding van deze stoffen komen kleine deeltjes vrij, die zich aan de schoorsteenwand hechten. Het laten vegen van de schoorsteen door onze schoorsteenveger uit Oudenaarde zorgt dat deze laag verdwijnt. De kans op een schoorsteenbrand neemt hiermee sterk af.

Een tweede risico wat u loopt, is een koolmonoxidevergiftiging. Bij een verstopping in de schoorsteen kan koolmonoxide uw woning steeds lastiger verlaten. Dit betekent dat de concentratie koolmonoxide in de lucht te hoog wordt. Als gevolg hiervan zult u een slaperig gevoel ervaren. In het ergste geval valt u in slaap en loopt u het risico te stikken in uw eigen tong. Door een koolmonoxidemelder te gebruiken verkleint u het risico op een koolmonoxidevergiftiging.

Werkwijze bij het vegen van de schoorsteen

Bij het vegen van de schoorsteen zijn er verschillende zaken om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan de ruimte rondom een schoorsteen, de hellingsgraad van het dak, enzovoorts. Deze factoren bepalen of er van binnenuit gewerkt wordt, of juist vanaf het dak van uw woning. De veiligheid van onze schoorsteenveger uit Oudenaarde staat hierbij altijd voorop.

Wanneer de schoorsteen vanaf het dak geveegd wordt, gebeurt dit met een kogel aan een lang touw. De kogel is voorzien van een borstel. Het op en neer bewegen van de kogel zorgt dat het vuil op de schoorsteenwand los komt te zitten. Mocht er van binnenuit gewerkt worden, dan gebeurt dit met een lange stok. Ook deze stok is van een borstel voorzien. Aan de onderzijde kan steeds een nieuw deel aan de stok worden toegevoegd. Zo is de stok lang genoeg om tot de top van de schoorsteen te komen.

Wilt u meer weten over onze werkwijze bij het vegen van uw schoorsteen? Neem contact op met onze schoorsteenveger in Oudenaarde om u hierover te laten informeren.

Waarom kiest u voor ons?

Veelgestelde vragen

U bent niet verplicht uw schouw te laten vegen. (Uitzondering is als uw schoorsteen is aangesloten op uw centrale verwarming, dan is het wel verplicht.) Verzekeraars verwachten echter wel dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Is uw schoorsteen slecht onderhouden dan kan uw verzekeraar besluiten het contract op te zeggen.  Ook kunt u een boete krijgen van de overheid! Lees meer…

Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…

Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…

U bent niet verplicht om uw schoorsteen te laten vegen. (Uitzondering is als uw schoorsteen is aangesloten op uw centrale verwarming, dan is het wel verplicht.) Echter, om veilig te stoken raden we u aan minimaal een keer per jaar uw schouw te laten vegen. Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…

Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contacteer ons

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Oudenaarde? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

De Schoorsteenbrigade is in het leven geroepen doordat er veel klachten zijn over malafide schoorsteenvegers. Wij werken uitsluitend met gekwalificeerde, betrouwbare en professionele schoorsteenvegers. Wilt u veilig en vertrouwd stoken? Schakel dan gerust onze hulp in. Wij helpen u graag in Oudenaarde en omgeving!

Contact

De Schoorsteenbrigade Oudenaarde
Telefoon: 055 89 05 49