Skip to content

Schoorsteenveger Geraardsbergen

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Geraardsbergen? De Schoorsteenbrigade werkt enkel en alleen met erkende schoorsteenvegers. Wij leveren na elke veegbeurt een reinigingsattest. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/openhaard. 

 Een propere schoorsteen?
 Een betrouwbare schoorsteenveger?
 Veilig en verantwoord stoken?
 Aflevering van erkend reinigingsattest?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Contacteer De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn in regio Geraardsbergen actief in onder meer:

  • Gapenberg
  • Moenebroek
  • Keringen
  • Atembeke
  • Zarlardinge
  • Overboelare
  • Moerbeke
  • Schendelbeke
  • Ophasselt
  • Grimminge

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Geraardsbergen en omstreken
Telefoon: 054 89 11 94

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Geraardsbergen? Bel: 054 89 11 94

Schoorsteenveger Gerry

De Schoorsteenbrigade icoon

De Schoorsteenbrigade

Wie is Gerry?

Heeft u een schoorsteenveger nodig? Dan kunt u mij bellen. Mijn naam is Gerry, aangenaam kennis te maken. Ik zorg al jaren voor schone schoorstenen in uw buurt. Ik kom graag bij u langs om uw schoonsteen schoon te maken. Ik geniet elke dag van mijn werk en doe het met veel plezier. Wat ik het meeste waardeer aan mijn werk is dat ik elke dag bij verschillende klanten langs kom. Ik maak graag een praatje met de klant en beantwoord altijd alle vragen. Hierdoor komt de klant niet voor onverwachtse situaties te staan.

Bij De Schoorsteenbrigade kunt u rekenen op expertise en betrouwbaarheid. Wij gaan bij alle klussen voor een professionele uitvoering. Neem contact op voor meer informatie.

.

Wat vertellen onze klanten?

88% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Ervaren schoorsteenveger uit Geraardsbergen

Heeft u hulp nodig bij het vegen van uw schoorsteen? Onze schoorsteenveger uit Geraardsbergen helpt u hier graag bij. Hoewel het niet verplicht is om het onderhoud aan uw schoorsteen door een professional uit te laten voeren, biedt dit wel voordelen. Zo kan onze schoorsteenveger uit Geraardsbergen een camera inspectie voor u uitvoeren. Hierbij wordt de schoorsteen gecontroleerd op de aanwezigheid van vuil. Daarbij beschikt De Schoorsteenbrigade over de kennis, ervaring en hulpmiddelen om de schoorsteen volledig schoon te maken. We verkleinen de kans op een schoorsteenbrand op deze manier aanzienlijk.

Wanneer moet ik de schoorsteenveger uit Geraardsbergen inschakelen?

Bij een normaal gebruik van de kachel is het voldoende om de schoorsteenveger uit Geraardsbergen eens per jaar in te schakelen. Gebruikt u de kachel het hele jaar door? Laat de schoorsteen in dat geval tweemaal per jaar vegen. Zo kunt u de kachel het hele jaar door veilig blijven gebruiken. Het vegen van de schoorsteen is zowel bij een gas-, als bij een houtkachel noodzakelijk. Wat voor kachel gebruikt u in huis? Oudere schoorstenen zijn gevoeliger voor een schoorsteenbrand dan moderne schoorstenen. Dit valt te verklaren door de poreuze stenen die zijn gebruikt bij oudere schoorstenen.

September en oktober zijn geschikte maanden om de schoorsteenveger bij u langs te laten komen. De kachel zal immers het meest gebruikt worden in de periode van oktober tot en met maart. Zo is de schoorsteen schoon, voordat u deze voor het eerst weer gebruikt! Uw schoorsteen in het voorjaar vegen is onverstandig. Vogels kunnen zich na het schoonmaken van het rookkanaal in de schoorsteen vestigen met hun nest.

Schoorsteenveger Geraardsbergen

Schoorsteenveger nodig? Bel Gerry

Schoorsteenveger op het dak

Onze diensten:

Wij zijn actief in onder meer:
Gapenberg
Moenebroek
Keringen
Atembeke
Zarlardinge
Overboelare
Moerbeke
Schendelbeke
Ophasselt
Grimminge

Redenen om de schoorsteen te laten vegen

Uw schoorsteen laten vegen door de schoorsteenveger uit Geraardsbergen is om verschillende redenen noodzakelijk. De voornaamste reden hiervan is het voorkomen van een schoorsteenbrand. Een schoorsteenbrand ontstaat als gevolg van vonken die op de schoorsteenwand vliegen. Bij het gebruik van een kachel zal er zich een brandbare laag op de schoorsteenwand vormen, die we creosoot noemen. Deze laag komt voort uit de verbranding van hout en kolen. Door de schoorsteen te laten vegen kan deze laag tijdig verwijderd worden.

Een tweede reden om onze schoorsteenveger in te schakelen, is het voorkomen van een koolmonoxidevergiftiging. Een koolmonoxidevergiftiging ontstaat als de schoorsteen verstopt is geraakt. Koolmonoxide kan hierdoor minder makkelijk worden afgevoerd. De concentratie koolmonoxide in de lucht neemt toe, waardoor een koolmonoxidevergiftiging op de loer ligt. Het laten vegen van de schoorsteen zorgt dat beginnende verstoppingen verwijderd kunnen worden.

Plan van aanpak bij het vegen van de schoorsteen

Een schoorsteen vegen kan op verschillende manieren. Er kan vanaf het dak naar beneden worden gewerkt of van binnenuit omhoog. Onze schoorsteenveger uit Geraardsbergen zal vooraf beoordelen welke aanpak het meest geschikt is. Dit hangt onder meer af van de weersomstandigheden en de hellingsgraad van uw dak.

Wanneer de schoorsteenveger vanaf uw dak werkt, wordt een touw met een kogel gebruikt. De kogel is voorzien van een stevige borstel. Door de kogel langs de schoorsteenwand te bewegen komt het vuil los van de schoorsteen. De kans op een brand neemt zo sterk af. Bij het van binnenuit omhoog bewegen is het gebruik van een stok de beste optie. Ook deze stok is van een borstel voorzien. Aan de onderzijde kan de stok steeds worden verlengd met een nieuw deel. Zo is deze lang genoeg!

Wilt u ook uw schoorsteen laten vegen? Neem contact met ons op, om direct een afspraak te maken met de schoorsteenveger uit Geraardsbergen! Zo zorgen we er samen voor dat de kans op een schoorsteenbrand of koolmonoxidevergiftiging geminimaliseerd wordt.

Waarom kiest u voor ons?

Veelgestelde vragen

U bent niet verplicht uw schouw te laten vegen. (Uitzondering is als uw schoorsteen is aangesloten op uw centrale verwarming, dan is het wel verplicht.) Verzekeraars verwachten echter wel dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Is uw schoorsteen slecht onderhouden dan kan uw verzekeraar besluiten het contract op te zeggen.  Ook kunt u een boete krijgen van de overheid! Lees meer…

Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…

Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…

U bent niet verplicht om uw schoorsteen te laten vegen. (Uitzondering is als uw schoorsteen is aangesloten op uw centrale verwarming, dan is het wel verplicht.) Echter, om veilig te stoken raden we u aan minimaal een keer per jaar uw schouw te laten vegen. Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…

Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contacteer ons

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Geraardsbergen? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

De Schoorsteenbrigade is in het leven geroepen doordat er veel klachten zijn over malafide schoorsteenvegers. Wij werken uitsluitend met gekwalificeerde, betrouwbare en professionele schoorsteenvegers. Wilt u veilig en vertrouwd stoken? Schakel dan gerust onze hulp in. Wij helpen u graag in Geraardsbergen en omgeving!

Contact

De Schoorsteenbrigade Geraardsbergen
Telefoon: 054 89 11 94