Skip to content

Schoorsteenveger Lokeren

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Lokeren? De Schoorsteenbrigade werkt enkel en alleen met erkende schoorsteenvegers. Wij leveren na elke veegbeurt een reinigingsattest. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/openhaard. 

Een propere schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Aflevering van erkend reinigingsattest?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Contacteer De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn in regio Lokeren actief in onder meer:

  • Kop
  • Bergendries
  • Spoele
  • Bokslaar
  • Hillare
  • Het Lammeken
  • Daknam
  • Eksaarde
  • Hoog hof
  • Hul

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Lokeren en omstreken
Telefoon: 09 296 44 89

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Lokeren? Bel: 09 296 30 23

Schoorsteenveger Filip

Schoorsteenveger Filip foto

De Schoorsteenbrigade

Wie is Filip?

Heeft u een schoorsteenveger nodig? Dan kunt u mij bellen. Mijn naam is Filip, aangenaam kennis te maken. Ik zorg al jaren voor schone schoorstenen in uw buurt. Waar ik onder andere voor sta tijdens mijn werk is goed werk leveren en klantvriendelijkheid naar mijn klanten. Als ik klaar ben met vegen wil ik dat mijn klanten tevreden zijn. Het maakt mij niet uit welk huistype u heeft want door mijn jaren lange ervaring heb ik al allerlei soorten schoorstenen meegemaakt. Hierdoor kom ik niet snel voor een verrassing te staan. Ik kom graag bij u langs!

Bij De Schoorsteenbrigade kunt u rekenen op expertise en betrouwbaarheid. Wij gaan bij alle klussen voor een professionele uitvoering. Neem contact op voor meer informatie.

Wat vertellen onze klanten?

88% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Schakel onze schoorsteenveger uit Lokeren in

Veilig wonen begint bij het verkleinen van de kans op een brand in huis. Wist u dat 1 op de 6 woningbranden begint in de schoorsteen? Dit blijkt uit statistieken van de Belgische brandweer. Het toont aan hoe belangrijk het is om een schoorsteen regelmatig te laten vegen. Door onderhoud aan de schoorsteen uit te laten voeren neemt de kans op een brand sterk af. Onze schoorsteenveger uit Lokeren helpt u hier graag bij! Met een ruime ervaring zorgen we altijd voor een passende oplossing bij vuil in uw schoorsteen.

Wanneer moet ik de schoorsteenveger uit Lokeren inschakelen?

Het inschakelen van onze schoorsteenveger uit Lokeren kan het hele jaar door. De Schoorsteenbrigade raadt u aan onze schoorsteenveger in september of oktober te benaderen. U zal de kachel immers het meest gebruiken in de periode van oktober tot en met maart. Door de schoorsteen voor deze periode te laten vegen, is de kans op een brand in de winter relatief klein. Mocht u de kachel het hele jaar door gebruiken, dan kunt u de schoorsteen tweemaal per jaar laten vegen.

Het vegen van een schoorsteen is zowel bij een gas-, als bij een houtkachel noodzakelijk. In het geval een houtkachel loopt u het risico op een brand. Bij een gaskachel krijgt u mogelijk te maken met een koolmonoxidevergiftiging bij een slecht onderhoud aan de schoorsteen. De kans op een schoorsteenbrand is het grootst bij oudere schoorstenen. Bij de bouw van deze schoorstenen werd veelal gebruik gemaakt van poreuze stenen. De poreuze eigenschap hiervan maakt dat deeltje zich makkelijk aan de schoorsteenwand kunnen hechten.

Schoorsteenveger Lokeren

Schoorsteenveger nodig? Bel Filip

Schoorsteenveger Filip foto

Onze diensten:

Wij zijn actief in onder meer:
Kop
Bergendries
Spoele
Bokslaar
Hillare
Het Lammeken
Daknam
Eksaarde
Hoog hof
Hul

Noodzaak van een schoorsteen vegen

Eerder werd al genoemd dat 1 op de 6 woningbranden begint in de schoorsteen. In de schoorsteen vormt zich een brandbare laag op de schoorsteenwand. Deze laag noemen we ook wel creosoot. Als vonken met deze laag in aanraking komen, kan dit een brand tot gevolg hebben. Door de winter heen zal deze laag steeds dikker worden. Dit komt door kleine deeltjes, die vrijkomen bij de verbranding van hout of kolen. De deeltjes hechten zich aan de bestaande laag, waardoor deze dikker wordt. Het laten vegen van de schoorsteen door onze schoorsteenveger uit Lokeren zorgt dat deze laag verwijderd wordt.

In het geval van gaskachels is de kans op een schoorsteenbrand aanzienlijk kleiner. U loopt echter wel het risico op een koolmonoxidevergiftiging. Een koolmonoxidevergiftiging kan zich voordoen, als de concentratie koolmonoxide in de lucht te hoog wordt. Dit is het gevolg van een verstopping in het rookkanaal. Koolmonoxide kan door de verstopping minder makkelijk worden afgevoerd, waardoor het in huis blijft hangen. Door een koolmonoxidemelder op te hangen bij de gaskachel wordt u tijdig gewaarschuwd.

Werkwijze van de schoorsteenveger in Lokeren

Onze schoorsteenveger in Lokeren kan uw schoorsteen op verschillende manieren vegen. Zo kan de schoorsteen vanaf het dak worden schoongemaakt, of juist van binnenuit. Verschillende factoren bepalen welke werkwijze het meest geschikt is voor het vegen van uw schoorsteen. Denk bijvoorbeeld aan de hellingsgraad van uw dak. Bij een te grote hellingshoek is het onverstandig om vanaf uw dak te werken.

Wanneer onze schoorsteenveger uit Lokeren via uw dak werkt, gebeurt dit met een kogel aan een lang touw. De kogel is voorzien van een borstel. Deze borstel maakt het mogelijk om de brandbare laag van de schoorsteenwand te schrapen. Bij een schoonmaak vanuit uw woning, gebruikt De Schoorsteenbrigade een lange stok. Ook deze stok is voorzien van een borstel om de brandbare laag te verwijderen. Aan de onderzijde kan steeds een nieuw deel aan de stok worden toegevoegd, zodat deze lang genoeg is.

Meer weten over de werkwijze van onze schoorsteenveger in Lokeren? Of wilt u direct een afspraak inplannen? Neem in beide gevallen contact met ons op!

Waarom kiest u voor ons?

Veelgestelde vragen

U bent niet verplicht uw schouw te laten vegen. (Uitzondering is als uw schoorsteen is aangesloten op uw centrale verwarming, dan is het wel verplicht.) Verzekeraars verwachten echter wel dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Is uw schoorsteen slecht onderhouden dan kan uw verzekeraar besluiten het contract op te zeggen.  Ook kunt u een boete krijgen van de overheid! Lees meer…

Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…

Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…

U bent niet verplicht om uw schoorsteen te laten vegen. (Uitzondering is als uw schoorsteen is aangesloten op uw centrale verwarming, dan is het wel verplicht.) Echter, om veilig te stoken raden we u aan minimaal een keer per jaar uw schouw te laten vegen. Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…

Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contacteer ons

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Lokeren? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

De Schoorsteenbrigade is in het leven geroepen doordat er veel klachten zijn over malafide schoorsteenvegers. Wij werken uitsluitend met gekwalificeerde, betrouwbare en professionele schoorsteenvegers. Wilt u veilig en vertrouwd stoken? Schakel dan gerust onze hulp in. Wij helpen u graag in Lokeren en omgeving!

Contact

De Schoorsteenbrigade Lokeren
Telefoon: 09 296 30 23