Skip to content

Schoorsteenveger Sint-Truiden

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Sint-Truiden? De Schoorsteenbrigade werkt enkel en alleen met erkende schoorsteenvegers. Wij leveren na elke veegbeurt een reinigingsattest. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/openhaard. 

Een propere schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Aflevering van erkend reinigingsattest?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Contacteer De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn in regio Sint-Truiden actief in onder meer:

  • Sint-Pieter
  • Schurhoven
  • Tuinwijk
  • Runkelen
  • Melveren
  • Ordingen
  • Nerem
  • Velm
  • Halmaal
  • Kortenbos

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Sint-Truiden en omstreken
Telefoon: 011 49 51 21

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Sint-Truiden? Bel: 011 49 51 21

Over ons

De Schoorsteenbrigade is in het leven geroepen doordat er veel klachten zijn over malafide schoorsteenvegers. Wij werken uitsluitend met gekwalificeerde, betrouwbare en professionele schoorsteenvegers. Wilt u veilig en vertrouwd stoken? Schakel dan gerust onze hulp in. Wij helpen u graag in Sint-Truiden en omgeving!

Schoorsteenveger Sint-Truiden

Wat vertellen onze klanten?

88% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Schoorsteenveger uit Sint-Truiden nodig?

Houd uw schoorsteen schoon met hulp van onze schoorsteenveger uit Sint-Truiden. Het is erg belangrijk om de schoorsteen regelmatig te laten vegen. Op deze manier verkleint u de kans op een schoorsteenbrand aanzienlijk. Wist u dat 1 op de 6 woningbranden begint bij een schoorsteenbrand? Dit blijkt uit statistieken van de Belgische brandweer. Reden genoeg om uw schoorsteen te laten vegen door De Schoorsteenbrigade. Wanneer heeft u voor het laatst onderhoud aan uw schoorsteen uit laten voeren?

Geschikt moment om de schoorsteen te laten vegen

Het laten vegen van de schoorsteen dient u eens per jaar te laten doen. Gebruikt u de kachel het hele jaar door? Kies in dat geval voor een halfjaarlijkse schoonmaakbeurt. Vuil in de schoorsteen wordt op deze manier tijdig verwijderd, om de kans op een schoorsteenbrand te minimaliseren. Het vegen van de schoorsteen is zowel bij een gas-, als bij een houtkachel noodzakelijk. Met name oudere schoorstenen in combinatie met een houtkachel zijn gevoelig voor een schoorsteenbrand. Dit valt te verklaren door het feit dat bij de opbouw van oude schoorstenen gebruik werd gemaakt van poreuze stenen. Brandbare deeltjes kunnen zich eenvoudig aan de schoorsteenwand hechten.

September en oktober worden als de meest geschikte maanden gezien voor het inschakelen van de schoorsteenveger uit Sint-Truiden. U gebruikt de kachel immers voornamelijk in de periode van oktober tot en met maart. Door de schoorsteen voor deze periode schoon te maken neemt de kans op een schoorsteenbrand sterk af.

Onze diensten:

Wij zijn actief in onder meer:
Sint-Pieter
Schurhoven
Tuinwijk
Runkelen
Melveren
Ordingen
Nerem
Velm
Halmaal
Kortenbos

Redenen om de schoorsteenveger uit Sint-Truiden in te schakelen

Onze schoorsteenveger uit Sint-Truiden inschakelen is om verschillende redenen een verstandige keuze. Allereerst wilt u de kans op een brand in huis tot een minimum beperken. Een schoorsteenbrand ontstaat als vonken uit de kachel op de schoorsteenbrand landen. Op de schoorsteenwand kan zich door de tijd heen een brandbare laag hebben gevormd, die we ook wel creosoot noemen. Creosoot komt voort uit de verbranding van kolen en hout. Hierbij komen kleine deeltjes vrij, die zich makkelijk aan de schoorsteenwand kunnen hechten.

Niet alleen loopt u het risico op een schoorsteenbrand. Ook een koolmonoxidevergiftiging ligt op de loer. In het bijzonder bij gaskachels! Als de schoorsteen verstopt is geraakt kan koolmonoxide minder makkelijk worden afgevoerd. Dit betekent dat de concentratie koolmonoxide in de lucht sterk toeneemt. In het ergste geval zult u een slaperig gevoel ervaren en in het ergste geval tijdens uw slaap in uw tong stikken. Reden genoeg om de schoorsteen regelmatig te laten vegen.

Het is verstandig om het vegen van de schoorsteen te combineren met het gebruik van een koolmonoxidemelder. Een koolmonoxidemelder waarschuwt u op het moment dat de concentratie koolmonoxide te hoog wordt.

Werkwijze bij een schoorsteen vegen

De Schoorsteenbrigade beschikt over verschillende hulpmiddelen om de schoorsteen te vegen. Hierbij kan vanaf uw dak en van binnenuit gewerkt worden. Verschillende factoren bepalen welke werkwijze het meest geschikt is. Denk bijvoorbeeld aan de hellingsgraad van uw dak. Wanneer een dak te steil is, zal werken vanaf het dak onverstandig zijn.

Bij het vegen van de schoorsteen via het dak wordt gebruik gemaakt van een kogel aan een lang touw. Deze kogel is voorzien van een borstel. De borstel langs de schoorsteenwand bewegen zorgt dat het vuil los komt te zitten. Het van binnenuit vegen van een schoorsteen gebeurt met een stok. Ook deze stok is voorzien van een stevige borstel. Aan de onderzijde kan de borstel van nieuwe delen worden voorzien.

Meer weten over de hulp die onze schoorsteenveger uit Sint-Truiden u kan bieden? Of wilt u direct een afspraak inplannen bij onze schoorsteenvegers? Neem in beide gevallen contact met ons op!

Waarom kiest u voor ons?

Veelgestelde vragen

U bent niet verplicht uw schouw te laten vegen. (Uitzondering is als uw schoorsteen is aangesloten op uw centrale verwarming, dan is het wel verplicht.) Verzekeraars verwachten echter wel dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Is uw schoorsteen slecht onderhouden dan kan uw verzekeraar besluiten het contract op te zeggen.  Ook kunt u een boete krijgen van de overheid! Lees meer…

Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…

Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…

U bent niet verplicht om uw schoorsteen te laten vegen. (Uitzondering is als uw schoorsteen is aangesloten op uw centrale verwarming, dan is het wel verplicht.) Echter, om veilig te stoken raden we u aan minimaal een keer per jaar uw schouw te laten vegen. Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…

Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contacteer ons

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Sint-Truiden? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een reinigingsattest.

Contact

De Schoorsteenbrigade Sint-Truiden
Telefoon: 011 49 51 21