Skip to content

Schoorsteenveger Lommel

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Lommel? De Schoorsteenbrigade werkt enkel en alleen met erkende schoorsteenvegers. Wij leveren na elke veegbeurt een reinigingsattest. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/openhaard. 

Een propere schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Aflevering van erkend reinigingsattest?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Contacteer De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn in regio Lommel actief in onder meer:

  • Heeserbergen
  • Wijerken
  • Heide
  • Heuvel
  • Lutlommel
  • Lommel-Centrum
  • Balendijk
  • Dorperheide
  • Kolonie
  • Kattenbos

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Lommel en omstreken
Telefoon: 011 49 51 21

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Lommel? Bel: 011 49 51 21

Over ons

De Schoorsteenbrigade is in het leven geroepen doordat er veel klachten zijn over malafide schoorsteenvegers. Wij werken uitsluitend met gekwalificeerde, betrouwbare en professionele schoorsteenvegers. Wilt u veilig en vertrouwd stoken? Schakel dan gerust onze hulp in. Wij helpen u graag in Lommel en omgeving!

schoorsteenveger Lommel

Wat vertellen onze klanten?

88% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Professionele schoorsteenveger uit Lommel inschakelen

Het belang van het jaarlijks laten vegen van een schoorsteen blijkt uit statistieken van de Belgische brandweer. 1 op de 6 woningbranden wordt veroorzaakt door een beginnende brand in de schoorsteen. Vaak is een schoorsteenbrand het gevolg van achtergebleven vuil. Het vegen van de schoorsteen is geen eenvoudige klus. Onze schoorsteenveger uit Lommel staat voor u klaar, om u hierbij te helpen. Zo zorgen we er samen voor dat de kans op een schoorsteenbrand minimaal wordt.

Op welk moment de schoorsteenveger uit Lommel inschakelen?

De Schoorsteenbrigade raadt woningbezitters aan de schoorsteen zeker jaarlijks te laten vegen. Het vegen van de schoorsteen kunt u het beste in de maanden september of oktober laten doen door een professionele schoorsteenveger. Veel mensen gebruik hun kachel immers het meest intensief tussen oktober en maart. Op deze manier kunt u de kachel in de winter veilig gebruiken! Mocht u de kachel het hele jaar door gebruiken, dan kunt u deze meermaals laten vegen. U kunt een schoonmaakbeurt in de herfst in zo’n geval combineren met een schoonmaakbeurt in de lente.

Met name oudere schoorstenen zijn kwetsbaar. Deze schoorstenen zijn opgebouwd met poreuze stenen. Het betekent dat brandbare deeltjes zich hier heel gemakkelijk aan kunnen hechten. De kans op een schoorsteenbrand neemt daardoor toe! Het is onverstandig om een schoorsteen al in het voorjaar te laten vegen. U loopt het risico dat vogels een nieuw nest in de schoorsteen bouwen. Zo is de schoorsteen vervuild als u de kachel in de winter gebruikt.

Onze diensten:

Wij zijn actief in onder meer:
Heeserbergen
Wijerken
Heide
Heuvel
Lutlommel
Centrum
Balendijk
Dorperheide
Kolonie
Kattenbos

Noodzaak van de hulp van onze schoorsteenveger in Lommel

Het inschakelen van onze schoorsteenveger uit Lommel is niet verplicht. In België mag u de schoorsteen ook zelf onderhouden. Dit blijkt vaak echter lastiger dan gedacht! Daarbij kan het gevaarlijk zijn om zelf het dak op te gaan. Door voor de hulp van De Schoorsteenbrigade te kiezen heeft u hier zelf geen omkijken naar. De voornaamste reden om de schoorsteen te vegen is het voorkomen van een schoorsteenbrand.

Een schoorsteenbrand ontstaat als vonken uit de kachel op de schoorsteenwand vliegen. Op de schoorsteenwand ontwikkelt zich door de tijd heen een brandbare laag. Deze laag noemen we ook wel creosoot. Creosoot komt voort uit de verbranding van hout en kolen. Door de laag regelmatig te laten verwijderen neemt de kans op een schoorsteenbrand sterk af.

Onze schoorsteenveger uit Lommel helpt u niet alleen een schoorsteenbrand te voorkomen. Ook een koolmonoxidevergiftiging ligt op de loer bij een slecht onderhouden schoorsteen. Een verstopping in de schoorsteen maakt dat koolmonoxide minder makkelijk kan worden afgevoerd. Als gevolg hiervan neemt de concentratie koolmonoxide in de lucht toe. In het ergste geval zorgt de hoge concentratie koolmonoxide ervoor, dat u zich verslikt in uw eigen tong.

Manier van werken bij een schoorsteen vegen

Het vegen van een schoorsteen kan op twee manieren, namelijk: van binnenuit of vanaf het dak van uw woning. Alleen wanneer de hellingsgraad van uw dak en de weersomstandigheden het toelaten, zal vanaf het dak gewerkt worden. De veiligheid van onze schoorsteenveger uit Lommel staat altijd voorop.

Schoorsteen vanaf het dak vegen

Uw schoorsteen vanaf het dak vegen gebeurt met een kogel aan een lang touw. Deze kogel is voorzien van een borstel, waarmee het vuil van de schoorsteenwand kan worden geschraapt.

Van binnenuit uw schoorsteen vegen

Ook van binnenuit kan de schoorsteen geveegd worden. In dit geval gebruiken we een lange stok. De stok is aan de bovenzijde voorzien van een borstel en kan aan de onderzijde van nieuwe delen worden voorzien. Zo is de stok lang genoeg om tot de top van de schoorsteen te komen.

Wilt u direct een afspraak inplannen bij onze schoorsteenveger uit Lommel? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Waarom kiest u voor ons?

Werkomstandigheden

Een schoorsteenveger is in veel gevallen afhankelijk van het weer. Met regen of sneeuw is het bijvoorbeeld niet verantwoord om het dak op te gaan. In de meeste gevallen zullen wij het schoorsteenvegen dan uitstellen. Onderstaand de weersvoorspellingen:

API key not valid, or not yet activated. If you recently signed up for an account or created this key, please allow up to 30 minutes for key to activate.

Veelgestelde vragen

U bent niet verplicht uw schouw te laten vegen. (Uitzondering is als uw schoorsteen is aangesloten op uw centrale verwarming, dan is het wel verplicht.) Verzekeraars verwachten echter wel dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Is uw schoorsteen slecht onderhouden dan kan uw verzekeraar besluiten het contract op te zeggen.  Ook kunt u een boete krijgen van de overheid! Lees meer…

Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…

Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…

U bent niet verplicht om uw schoorsteen te laten vegen. (Uitzondering is als uw schoorsteen is aangesloten op uw centrale verwarming, dan is het wel verplicht.) Echter, om veilig te stoken raden we u aan minimaal een keer per jaar uw schouw te laten vegen. Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…

Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contacteer ons

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Lommel? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een reinigingsattest.

Contact

De Schoorsteenbrigade Lommel
Telefoon: 011 49 51 21