Skip to content

Schoorsteenveger Genk

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Genk? De Schoorsteenbrigade werkt enkel en alleen met erkende schoorsteenvegers. Wij leveren na elke veegbeurt een reinigingsattest. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/openhaard. 

Een propere schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Aflevering van erkend reinigingsattest?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Contacteer De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn in regio Genk actief in onder meer:

  • Bokrijk
  • Winterslag
  • Stalen
  • Waterschei
  • Groot-Hostart
  • Vlakveld
  • Langerlo
  • Boxbergheid
  • Waterbleek
  • Kuilen

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Genk en omstreken
Telefoon: 089 39 44 71

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Genk? Bel: 089 39 44 71

Over ons

De Schoorsteenbrigade is in het leven geroepen doordat er veel klachten zijn over malafide schoorsteenvegers. Wij werken uitsluitend met gekwalificeerde, betrouwbare en professionele schoorsteenvegers. Wilt u veilig en vertrouwd stoken? Schakel dan gerust onze hulp in. Wij helpen u graag in Genk en omgeving!

Schoorsteenveger Genk

Wat vertellen onze klanten?

88% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Vakkundige schoorsteenveger uit Genk nodig?

Volgens cijfers van de Belgische brandweer wordt 1 op de 6 branden veroorzaakt door vuil in de schoorsteen. Het toont aan, hoe belangrijk het is om de schoorsteen schoon te houden. Onze schoorsteenveger uit Genk helpt u hier graag bij! Met professionele hulpmiddelen zorgen we dat uw schoorsteen gereinigd wordt. De kans op een brand of koolmonoxidevergiftiging neemt hierdoor sterk af.

Periode om uw schoorsteen te laten vegen

De Schoorsteenbrigade raadt huishoudens aan de schoorsteen zeker eens per jaar te laten vegen. Op deze manier wordt de kans op een schoorsteenbrand aanzienlijk kleiner. De maanden september en oktober zijn hier het meest geschikt voor. Mede door het feit, dat de kachel in de periode van oktober tot en met maart het intensiefst gebruikt zal worden. Door de schoorsteen voorafgaand aan deze periode te laten vegen, kunt u de kachel veilig gebruiken. Mocht u de kachel het hele jaar door gebruiken, dan kunt u deze tweemaal per jaar laten vegen.

Te vroeg in het jaar een kachel laten vegen is onverstandig. Bij het vegen van de kachel zal onze schoorsteenveger uit Genk vogelnestjes en ander vuil uit de schoorsteen verwijderen. Doet u dit te vroeg, dat loopt u het risico dat vogels opnieuw een nest in de schoorsteen op zullen bouwen. Zo zit de schoorsteen in het najaar verstopt, met alle risico’s van dien. Een schoorsteen laten vegen is zowel bij een gaskachel als bij houtkachels noodzakelijk.

Onze diensten:

Wij zijn actief in onder meer:
Bokrijk
Winterslag
Stalen
Waterschei
Groot-Hostart
Vlakveld
Langerlo
Boxbergheide
Waterbleek
Kuilen

Noodzaak van de hulp van onze schoorsteenveger uit Genk

Er zijn diverse redenen, die maken dat de hulp van onze schoorsteenveger uit Genk wenselijk is. De voornaamste reden om een schoorsteen te vegen, is het voorkomen van een schoorsteenbrand. Een dergelijke brand ontstaat op het moment dat vonken uit de kachel op een brandbare laag op de binnenwand van de schoorsteen vliegen. Deze brandbare laag is het gevolg van vrijgekomen brandbare deeltjes bij de verbranding van hout of kolen. We noemen deze laag ook wel creosoot.

Wellicht denkt u met een gaskachel veilig te zijn. De kans op de ontwikkeling van een brandbare laag is hierbij immers kleiner. In het geval van een gaskachel loopt u echter het risico op een koolmonoxidevergiftiging. Een koolmonoxidevergiftiging ontstaat als gevolg van koolmonoxide wat uw woning steeds minder makkelijk kan verlaten. Dit kan het resultaat zijn van een door een vogelnest verstopt geraakte schoorsteen. Om uzelf nog beter te beschermen tegen een koolmonoxidevergiftiging kunt u een koolmonoxidemelder ophangen rond de kachel.

Methodes om uw schoorsteen te vegen

Een schoorsteen vegen kan zowel vanaf de bovenzijde, als vanaf de onderzijde hiervan. Het is van verschillende factoren afhankelijk, welke aanpak het meest geschikt is. Denk bijvoorbeeld aan de weersomstandigheden, de hellingsgraad van uw dak, enzovoorts. De veiligheid van onze schoorsteenveger uit Genk staat vanzelfsprekend altijd voorop bij het vegen van de schoorsteen.

Vanaf boven naar beneden werken

Wanneer uw schoorsteen vanaf het dak geveegd wordt, gebeurt dit doorgaans met een kogel aan een lang touw. De kogel is voorzien van een stevige borstel. Het langs de schoorsteenwand bewegen van de borstel maakt dat het vuil op de schoorsteenwand los komt te zitten.

Vanuit binnen naar boven werken

Mocht het niet veilig zijn om vanaf uw dak te werken, dan kan van binnenuit omhoog worden geveegd. Hierbij gebruikt De Schoorsteenbrigade een stok, met aan de bovenzijde een borstel. De stok kan steeds verder verlengd worden, door aan de onderzijde een stuk aan de stok toe te voegen.

Wilt u meer weten over onze werkwijze bij het vegen van uw schoorsteen? Of wilt u direct een afspraak inplannen met onze schoorsteenveger uit Genk? Neem in beide gevallen contact met ons op! Wij voorzien u graag van persoonlijk advies.

Waarom kiest u voor ons?

Werkomstandigheden

Een schoorsteenveger is in veel gevallen afhankelijk van het weer. Met regen of sneeuw is het bijvoorbeeld niet verantwoord om het dak op te gaan. In de meeste gevallen zullen wij het schoorsteenvegen dan uitstellen. Onderstaand de weersvoorspellingen:

API key not valid, or not yet activated. If you recently signed up for an account or created this key, please allow up to 30 minutes for key to activate.

Veelgestelde vragen

U bent niet verplicht uw schouw te laten vegen. (Uitzondering is als uw schoorsteen is aangesloten op uw centrale verwarming, dan is het wel verplicht.) Verzekeraars verwachten echter wel dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Is uw schoorsteen slecht onderhouden dan kan uw verzekeraar besluiten het contract op te zeggen.  Ook kunt u een boete krijgen van de overheid! Lees meer…

Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…

Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…

U bent niet verplicht om uw schoorsteen te laten vegen. (Uitzondering is als uw schoorsteen is aangesloten op uw centrale verwarming, dan is het wel verplicht.) Echter, om veilig te stoken raden we u aan minimaal een keer per jaar uw schouw te laten vegen. Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…

Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contacteer ons

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Genk? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een reinigingsattest.

Contact

De Schoorsteenbrigade Genk
Telefoon: 089 39 44 71