Skip to content

Schoorsteenveger Aalst

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Aalst? De Schoorsteenbrigade werkt enkel en alleen met erkende schoorsteenvegers. Wij leveren na elke veegbeurt een reinigingsattest. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/openhaard. 

Een propere schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Aflevering van erkend reinigingsattest?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Contacteer De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn in regio Aalst actief in onder meer:

 • Binnenstad
 • Baardegem
 • Ergembodegem
 • Gijzegem
 • Herdersem
 • Hofstade
 • Meldert
 • Moorsel
 • Nieuwerkerken
 • Noordwijk
 • Periferie
 • Watertoren

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Aalst en omstreken
Telefoon: 053 89 06 41

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Aalst? Bel: 053 28 05 43

Schoorsteenveger Filip

Schoorsteenveger Filip foto

De Schoorsteenbrigade

Wie is Filip?

Heeft u een schoorsteenveger nodig? Dan kunt u mij bellen. Mijn naam is Filip, aangenaam kennis te maken. Ik zorg al jaren voor schone schoorstenen in uw buurt. Waar ik onder andere voor sta tijdens mijn werk is goed werk leveren en klantvriendelijkheid naar mijn klanten. Als ik klaar ben met vegen wil ik dat mijn klanten tevreden zijn. Het maakt mij niet uit welk huistype u heeft want door mijn jaren lange ervaring heb ik al allerlei soorten schoorstenen meegemaakt. Hierdoor kom ik niet snel voor een verrassing te staan. Ik kom graag bij u langs!

Bij De Schoorsteenbrigade kunt u rekenen op expertise en betrouwbaarheid. Wij gaan bij alle klussen voor een professionele uitvoering. Neem contact op voor meer informatie.

Wat vertellen onze klanten?

88% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Professionele hulp van de schoorsteenveger in Aalst

Hoewel het in België niet verplicht is om de schoorsteen door een professional te laten vegen, wordt dit wel aangeraden. Onze schoorsteenveger in Aalst helpt u de kans op een schoorsteenbrand sterk te verkleinen. Wist u dat 1 op de 6 woningbranden het gevolg is van vuil in de schoorsteen? Dit blijkt uit statistieken van de Belgische brandweer. Een schoorsteenbrand is echter niet het enige risico van een vuile schoorsteen. Denk ook aan een koolmonoxidevergiftiging

Wanneer moet ik de schoorsteenveger uit Aalst inschakelen?

Veel mensen gebruiken hun schoorsteen het meest intensief in de periode van oktober tot en met maart. Het is daarom verstandig om de schoorsteen in de maanden september en oktober te laten vegen. Zo kunt u de schoorsteen veilig gebruiken in de winter! Mocht u de kachel het hele jaar door gebruiken, dan kunt u de schoorsteen tweemaal per jaar vegen. Op deze manier verkleint u de kans op een schoorsteenbrand aanzienlijk. Het vegen van de schoorsteen is zowel bij een gas- als houtkachel noodzakelijk.

Laat uw kachel niet te vroeg in het jaar vegen. U loopt hierbij het risico dat deze voor de winter opnieuw vervuild raakt. Denk bijvoorbeeld aan vogels, die hun nest in de schone schoorsteen bouwen. Voordat we aan de slag gaan met het vegen van uw schoorsteen kunnen we een camera inspectie uitvoeren. Hiermee brengen we in kaart in welke mate de schoorsteen vervuild is.

Schoorsteenveger Aalst

Onze diensten:

Wij zijn actief in onder meer:
Binnenstad
Baardegem
Ergembodegem
Gijzegem
Herdersem
Hofstade
Meldert
Moorsel
Nieuwerkerken
Noordwijk
Periferie
Watertoren

Noodzaak van de schoorsteen vegen

Er zijn verschillende redenen om onze schoorsteenveger uit Aalst in te schakelen. Zo wilt u allereerst het risico op een brand in huis minimaliseren. Een brand is het gevolg van vonken, die vanuit de kachel op een brandbare laag vliegen. Deze brandbare laag noemen we creosoot. Creosoot ontstaat uit brandbare deeltjes, die vrijkomen bij de verbranding van hout en kolen. Zeker in een oude schoorsteen kunnen deze deeltjes zich makkelijk aan de schoorsteenwand hechten. Dit valt te verklaren door het feit dat de stenen van de schoorsteen poreus zijn.

Ook het voorkomen van een koolmonoxidevergiftiging is een reden om de schoorsteen te vegen. Een koolmonoxidevergiftiging kan het gevolg zijn van een verstopping in het rookkanaal. Koolmonoxide kan hierdoor niet goed worden afgevoerd, waardoor het in uw woning blijft hangen. U zult dit merken aan een onverklaarbaar slaperig gevoel. Om tijdig gewaarschuwd te worden voor een te hoge concentratie koolmonoxide kan het gebruik van een koolmonoxidemelder slim zijn. Onze schoorsteenveger uit Aalst vertelt u er graag meer over.

Werkwijze bij een schoorsteen vegen

Bij het vegen van een schoorsteen kan onze schoorsteenveger uit Aalst op verschillende manieren te werk gaan. Er kan vanaf uw dak naar beneden worden geveegd, of vanuit uw woning omhoog. Het is van verschillende aspecten afhankelijk, welke werkwijze het meest geschikt is. Denk bijvoorbeeld aan de weersomstandigheden en de hellingsgraad van uw dak.

Schoorsteen van boven naar beneden vegen

Een schoorsteen vanaf het dak naar beneden vegen gebeurt met een kogel aan een lang touw. Deze kogel is voorzien van een stevige borstel, die langs de schoorsteenwand wordt bewogen. Het vuil in de schoorsteen zal zo al snel los komen te zitten.

Van binnenuit uw schoorsteen vegen

Het alternatief is van binnenuit werken. Hierbij wordt met een lange stok gewerkt, welke aan de bovenzijde voorzien is van een borstel. Aan de onderzijde van de stok kan steeds een nieuw deel worden toegevoegd. Op deze manier is de stok lang genoeg om tot aan de top van de schoorsteen te komen.

Meer weten over de manier van werken van De Schoorsteenbrigade? Of wilt u direct een afspraak maken met onze schoorsteenveger uit Aalst? Neem in beide gevallen contact met ons op!

Schoorsteenveger nodig? Bel Filip

Schoorsteenveger Filip foto

Waarom kiest u voor ons?

Veelgestelde vragen

U bent niet verplicht uw schouw te laten vegen. (Uitzondering is als uw schoorsteen is aangesloten op uw centrale verwarming, dan is het wel verplicht.) Verzekeraars verwachten echter wel dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Is uw schoorsteen slecht onderhouden dan kan uw verzekeraar besluiten het contract op te zeggen.  Ook kunt u een boete krijgen van de overheid! Lees meer…

Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…

Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…

U bent niet verplicht om uw schoorsteen te laten vegen. (Uitzondering is als uw schoorsteen is aangesloten op uw centrale verwarming, dan is het wel verplicht.) Echter, om veilig te stoken raden we u aan minimaal een keer per jaar uw schouw te laten vegen. Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…

Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contacteer ons

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Aalst? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

De Schoorsteenbrigade is in het leven geroepen doordat er veel klachten zijn over malafide schoorsteenvegers. Wij werken uitsluitend met gekwalificeerde, betrouwbare en professionele schoorsteenvegers. Wilt u veilig en vertrouwd stoken? Schakel dan gerust onze hulp in. Wij helpen u graag in Aalst en omgeving!

Contact

De Schoorsteenbrigade Aalst
Telefoon: 053 28 05 43