Skip to content

Schoorsteenveger Geel

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Geel? De Schoorsteenbrigade werkt enkel en alleen met erkende schoorsteenvegers. Wij leveren na elke veegbeurt een reinigingsattest. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/openhaard. 

 Een propere schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
 Veilig en verantwoord stoken?
 Aflevering van erkend reinigingsattest?
 Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
 De zoveelste tevreden klant worden?

Contacteer De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn in regio Geel actief in onder meer:

  • Bel
  • Oosterlo
  • Larum
  • Tenaard
  • Oude Aard
  • Zammel
  • Winkelomheide
  • Elzen
  • Reivennen
  • Stokt

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Geel en omstreken
Telefoon: 014 39 58 32

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Geel? Bel: 014 39 52 57

Over ons

De Schoorsteenbrigade is in het leven geroepen doordat er veel klachten zijn over malafide schoorsteenvegers. Wij werken uitsluitend met gekwalificeerde, betrouwbare en professionele schoorsteenvegers. Wilt u veilig en vertrouwd stoken? Schakel dan gerust onze hulp in. Wij helpen u graag in Geel en omgeving!

Schoorsteenveger Geel

Wat vertellen onze klanten?

88% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Een schoorsteenveger uit Geel nodig?

Wilt u de schoorsteen van uw woning laten vegen? Reken op de hulp van onze schoorsteenveger uit Geel. Onze schoorsteenveger beschikt over de kennis en ervaring om uw schoorsteen op professionele wijze te vegen. Het vegen van uw schoorsteen verkleint de kans op een brand in huis aanzienlijk. Wist u dat 1 op de 6 woningbranden in een schoorsteen begint? Dit blijkt uit gegevens van de Belgische brandweer. De Schoorsteenbrigade helpt u ook graag bij het uitvoeren van een camera inspectie in het rookkanaal.

Geschikt moment om de schoorsteenveger uit Geel in te schakelen

Normaliter is het voldoende om uw schoorsteen jaarlijks te laten vegen door onze schoorsteenveger in Geel. Mocht u de kachel het hele jaar door gebruiken, dan is dit mogelijk niet voldoende. U kunt er in dat geval voor kiezen om de schoorsteen halfjaarlijks te laten vegen. Veel mensen gebruiken hun kachel in de periode van oktober tot en met maart het intensiefst. Om deze reden doet u er verstandig aan om de schoorsteen voor oktober te laten vegen.

Te vroeg in het jaar een schoorsteenveger in Geel inschakelen is onverstandig. U loopt hierbij het risico dat uw schoorsteen verstopt raakt, nadat deze is schoongemaakt. Vogels kunnen uw schone rookkanaal gebruiken om hier hun vogelnest in te bouwen. Dit brengt gevaarlijke situaties met zich mee! Naast het risico op een brand, loopt u bij een verstopt rookkanaal ook het risico op een koolmonoxidevergiftiging.

Onze diensten:

Wij zijn actief in onder meer:
Bel
Oosterlo
Larum
Tenaard
Oude Aard
Zammel
Winkelomheide
Elzen
Reivennen
Stokt

Noodzaak van het vegen van schoorstenen

Eerder werd al beschreven, dat 1 op de 6 woningbranden begint als een schoorsteenbrand. Een schoorsteenbrand ontstaat als vonken uit de kachel op de schoorsteenwand vliegen. Bij een schone schoorsteen kan dit weinig kwaad. In het geval dat de schoorsteen vervuild is geraakt, zal zich hier echter een brandbare laag hebben gevormd. Deze brandbare laag komt voort uit de verbranding van kolen en hout. Hierbij komen kleine deeltjes vrij, die zich aan de schoorsteenwand hechten. Het laten vegen van de schoorsteen door onze schoorsteenveger uit Geel zorgt dat deze laag verwijderd wordt.

Een schoorsteenbrand is niet het enige risico wat u loopt. Denk ook aan het risico op een koolmonoxidevergiftiging. Een koolmonoxidevergiftiging kan zich voordoen, op het moment dat de schoorsteen verstopt zit. Zo’n verstopping kan veroorzaakt worden door een vogelnestje, door losse takjes, enzovoorts. Als gevolg van de verstopping kan koolmonoxide minder makkelijk worden afgevoerd. Hierdoor neemt de concentratie koolmonoxide in uw woning toe, met alle risico’s van dien. Om tijdig gewaarschuwd te worden bij een te hoge concentratie koolmonoxide kunt u een koolmonoxidemelder gebruiken.

Manier van werken bij een schoorsteen vegen

Schoorstenen vegen is bepaald geen makkelijke klus. De Schoorsteenbrigade beschikt over de benodigde hulpmiddelen om de schoorsteen schoon te krijgen. Hierbij kan vanaf uw dak worden gewerkt, of van binnenuit. Verschillende factoren bepalen welke werkwijze bij uw schoorsteen de meest veilige is. Mogelijk is uw dak te steil, of is het weer buiten te onstuimig.

Wanneer de schoorsteenveger uit Geel uw schoorsteen vanaf het dak veegt, wordt gekozen voor een lang touw met een kogel. Deze kogel is voorzien van een borstel, die het vuil van de schoorsteenwand schraapt. Mocht er vanuit binnen gewerkt worden, dan is het gebruik van een stok met borstel de beste optie. De stok kan aan de onderzijde verlengd worden met losse delen. Zo is de stok na verloop van tijd lang genoeg om tot de top van uw rookkanaal te komen.

Heeft u de schoorsteen dit jaar al laten vegen? Schakel onze schoorsteenveger uit Geel in om dit zo snel mogelijk voor u te laten doen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Waarom kiest u voor ons?

Veelgestelde vragen

U bent niet verplicht uw schouw te laten vegen. (Uitzondering is als uw schoorsteen is aangesloten op uw centrale verwarming, dan is het wel verplicht.) Verzekeraars verwachten echter wel dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Is uw schoorsteen slecht onderhouden dan kan uw verzekeraar besluiten het contract op te zeggen.  Ook kunt u een boete krijgen van de overheid! Lees meer…

Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…

Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…

U bent niet verplicht om uw schoorsteen te laten vegen. (Uitzondering is als uw schoorsteen is aangesloten op uw centrale verwarming, dan is het wel verplicht.) Echter, om veilig te stoken raden we u aan minimaal een keer per jaar uw schouw te laten vegen. Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…

Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contacteer ons

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Geel? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een reinigingsattest.

Contact

De Schoorsteenbrigade Geel
Telefoon: 014 39 52 57