Skip to content

Schoorsteenveger Mechelen

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Mechelen? De Schoorsteenbrigade werkt enkel en alleen met erkende schoorsteenvegers. Wij leveren na elke veegbeurt een reinigingsattest. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/openhaard. 

Een propere schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Aflevering van erkend reinigingsattest?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Contacteer De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn in regio Mechelen actief in onder meer:

 • Bonheiden
 • Boortmeerbeek
 • Duffel
 • Heffen
 • Hombeek
 • Leest
 • Kappele-op-den-Bos
 • Muizen
 • Rumst
 • Sint-Katelijne-Waver
 • Walem
 • Willebroek
 • Zemst

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Mechelen en omstreken
Telefoon: 015-799582

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Mechelen? Bel: 015-799582

Schoorsteenveger Filip

Schoorsteenveger Filip foto

De Schoorsteenbrigade

Wie is Filip?

Heeft u een schoorsteenveger nodig? Dan kunt u mij bellen. Mijn naam is Filip, aangenaam kennis te maken. Ik zorg al jaren voor schone schoorstenen in uw buurt. Waar ik onder andere voor sta tijdens mijn werk is goed werk leveren en klantvriendelijkheid naar mijn klanten. Als ik klaar ben met vegen wil ik dat mijn klanten tevreden zijn. Het maakt mij niet uit welk huistype u heeft want door mijn jaren lange ervaring heb ik al allerlei soorten schoorstenen meegemaakt. Hierdoor kom ik niet snel voor een verrassing te staan. Ik kom graag bij u langs!

Bij De Schoorsteenbrigade kunt u rekenen op expertise en betrouwbaarheid. Wij gaan bij alle klussen voor een professionele uitvoering. Neem contact op voor meer informatie.

Wat vertellen onze klanten?

88% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Vakkundige schoorsteenveger uit Mechelen inschakelen

Houd de schoorsteen schoon om de kans op een schoorsteenbrand te minimaliseren. Onze schoorsteenveger uit Mechelen helpt u hier graag bij! Uit statistieken van de Belgische brandweer blijkt dat 1 op de 6 woningbranden ontstaat vanuit de schoorsteen. Het geeft aan hoe belangrijk het is, om een schoorsteen jaarlijks schoon te vegen. In België is het niet verplicht om hier een professional voor in te schakelen. Toch wordt dit sterk aangeraden! De Schoorsteenbrigade beschikt over de kennis en hulpmiddelen om uw schoorsteen schoon te houden.

Moment om de schoorsteenveger in Mechelen te laten komen

De kachel zal in de periode van oktober tot en met maart het meest intensief gebruikt worden. Het is om die reden verstandig, om de schoorsteen voor deze periode schoon te laten maken door een schoorsteenveger. Zo kunt u de kachel veilig gebruiken tijdens de winter! Te vroeg in het jaar een schoorsteen vegen is onverstandig. De kans is groot, dat vogels een nest zullen bouwen in uw schone schoorsteen. Zo is de schoorsteen vervuild als u deze in oktober wilt gaan gebruiken.

Een schoorsteen vegen is zowel bij gas-, als bij houtkachels noodzakelijk. Mocht u de kachel het hele jaar door gebruiken, dan kunt u deze het beste tweemaal per jaar vegen. Het verkleint de kans op een schoorsteenbrand aanzienlijk. Met name oudere schoorstenen zijn gevoelig voor branden. Dit komt doordat deze schoorstenen zijn opgebouwd met poreuze stenen. De poreuze eigenschap van deze stenen maakt dat deeltjes zich hier heel eenvoudig aan kunnen hechten.

Schoorsteenveger Mechelen

Onze diensten:

Wij zijn actief in onder meer:
Bonheiden
Boortmeerbeek
Duffel
Heffen
Hombeek
Leest
Kappele
Muizen
Rumst
Waver
Walem
Willebroek

Noodzaak van het laten vegen van de schoorsteen

Het laten vegen van de schoorsteen door onze schoorsteenveger in Mechelen is om verschillende redenen noodzakelijk. Zo wilt u er alles aan doen om een schoorsteenbrand te voorkomen. Een schoorsteenbrand is het gevolg van een brandbare laag, die zich op de schoorsteenwand vormt. We noemen deze laag ook wel creosoot. De laag bestaat uit kleine brandbare deeltjes, die vrijkomen bij de verbranding van kolen en hout. Deze deeltjes hechten zich vervolgens aan de schoorsteenwand. Op het moment dat er vonken uit de kachel op deze laag vliegen, kan dit een brand veroorzaken.

Ook loopt u met een vuile schoorsteen het risico op een koolmonoxidevergiftiging. Een koolmonoxidevergiftiging ontstaat als gevolg van koolmonoxide wat niet kan worden afgevoerd. Een vogelnestje in de schoorsteen kan hier de oorzaak van zijn. Met een dergelijke verstopping in de schoorsteen zal maar een deel van het koolmonoxide worden afgevoerd. De concentratie koolmonoxide in de lucht van uw woning neemt hierdoor sterk toe.

Een derde reden om onze schoorsteenveger uit Mechelen in te schakelen, is het risico op het stopzetten van uw brandverzekering. Een verzekeraar kan uw contract tussentijds stopzetten, als blijkt dat u de schoorsteen niet goed heeft onderhouden.

Werkwijze bij het vegen van de schoorsteen

Een schoorsteen vegen kan op verschillende manieren. Hierbij kan vanaf het dak naar beneden worden gewerkt, of van binnenuit omhoog. Verschillende factoren bepalen welke aanpak het meest geschikt is voor het reinigen van uw schoorsteen. Denk bijvoorbeeld aan de weersomstandigheden en de hellingsgraad van uw dak. Bij De Schoorsteenbrigade staat de veiligheid van onze schoorsteenvegers altijd voorop.

Schoorsteen vanaf het dak vegen

De schoorsteen vanaf het dak vegen is mogelijk met een kogel aan een lang touw. Deze kogel is voorzien van een borstel. Door de borstel langs de wanden van de schoorsteen te bewegen neemt de kans op een schoorsteenbrand sterk af.

Van binnenuit uw schoorsteen vegen

Ook kan er van binnenuit geveegd worden. Hierbij gebruikt onze schoorsteenveger uit Mechelen een lange stok met een borstel. Aan de onderzijde kunnen losse delen aan de stok worden toegevoegd. Zo is deze lang genoeg!

Direct een afspraak inplannen met onze schoorsteenveger uit Mechelen? Contacteer ons!

Schoorsteenveger nodig? Bel Filip

Schoorsteenveger Filip foto

Waarom kiest u voor ons?

Veelgestelde vragen

U bent niet verplicht uw schouw te laten vegen. (Uitzondering is als uw schoorsteen is aangesloten op uw centrale verwarming, dan is het wel verplicht.) Verzekeraars verwachten echter wel dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Is uw schoorsteen slecht onderhouden dan kan uw verzekeraar besluiten het contract op te zeggen.  Ook kunt u een boete krijgen van de overheid! Lees meer…

Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…

Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…

U bent niet verplicht om uw schoorsteen te laten vegen. (Uitzondering is als uw schoorsteen is aangesloten op uw centrale verwarming, dan is het wel verplicht.) Echter, om veilig te stoken raden we u aan minimaal een keer per jaar uw schouw te laten vegen. Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…

Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contacteer ons

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Mechelen? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

De Schoorsteenbrigade is in het leven geroepen doordat er veel klachten zijn over malafide schoorsteenvegers. Wij werken uitsluitend met gekwalificeerde, betrouwbare en professionele schoorsteenvegers. Wilt u veilig en vertrouwd stoken? Schakel dan gerust onze hulp in. Wij helpen u graag in Mechelen en omgeving!

Contact

De Schoorsteenbrigade Mechelen
Telefoon: 015-799582