Skip to content

Schoorsteenveger Aarschot

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Aarschot? De Schoorsteenbrigade werkt enkel en alleen met erkende schoorsteenvegers. Wij leveren na elke veegbeurt een reinigingsattest. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/openhaard. 

Een propere schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Aflevering van erkend reinigingsattest?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Contacteer De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn in regio Aarschot actief in onder meer:

  • Centrum
  • Gelrode
  • Haterbeek
  • Langdorp
  • Rillaar
  • Wolfsdonk
  • Ourodenberg
  • Gijmel
  • Zoot
  • Nieuwland

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Aarschot en omstreken
Telefoon: 013-393612

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Aarschot? Bel: 013-393612

Over ons

De Schoorsteenbrigade is in het leven geroepen doordat er veel klachten zijn over malafide schoorsteenvegers. Wij werken uitsluitend met gekwalificeerde, betrouwbare en professionele schoorsteenvegers. Wilt u veilig en vertrouwd stoken? Schakel dan gerust onze hulp in. Wij helpen u graag in Aarschot en omgeving!

Schoorsteenveger Aarschot

Wat vertellen onze klanten?

88% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Vakkundige schoorsteenveger uit Aarschot inschakelen

Laat de schoorsteen op uw dak zeker eens per jaar vegen. Op deze manier verkleint u de kans op een schoorsteenbrand aanzienlijk! Wist u dat 1 op de 6 woningbranden veroorzaakt wordt door achtergebleven vuil in de schoorsteen? Dit blijkt uit statistieken van de Belgische brandweer. Het toont aan, dat het van groot belang is om uw schoorsteen schoon te houden. Onze schoorsteenveger uit Aarschot helpt u graag bij het uitvoeren van deze klus. Wij hebben een ruime ervaring en beschikken over de benodigde hulpmiddelen, om de schoorsteen schoon te vegen.

Wanneer moet ik de schoorsteenveger uit Aarschot inschakelen?

In België is het toegestaan om het onderhoud aan uw schoorsteen zelf uit te voeren. Zo hoeft u hier geen professional voor langs te laten komen. De Schoorsteenbrigade raadt u echter aan dit wel te doen. Het vegen van een schoorsteen is geen makkelijke klus. Daarbij hebben veel huishoudens niet de materialen om deze klus zelf uit te voeren. Het is voldoende om uw schoorsteen eens per jaar te laten vegen. Enkel bij een intensief gebruik van de kachel, wordt aangeraden dit halfjaarlijks te doen. Laat een schoorsteen zowel bij een hout-, als bij een gaskachel onderhouden.

Een schoorsteen vegen kunt u het beste in de maanden september of oktober laten doen. Zo is de schoorsteen schoon, als u de kachel in de winter inschakelt. Veel mensen gebruiken hun kachel het intensiefst in de periode van oktober tot en met maart. Kort na maart uw schoorsteen vegen wordt afgeraden. U loopt het risico dat er in de periode tussen maart en oktober nieuw vuil in de schoorsteen komt. Heeft u de schoorsteen onlangs al laten vegen? Onze schoorsteenveger uit Aarschot voert graag een camera inspectie voor u uit.

Onze diensten:

Wij zijn actief in onder meer:
Centrum
Gelrode
Haterbeek
Langdorp
Rillaar
Wolfsdonk
Ourodenberg
Gijmel
Zoot
Nieuwland

Redenen om de schoorsteen te laten vegen

Er zijn verschillende redenen, die aantonen hoe belangrijk het is om de schoorsteen te laten vegen. Denk bijvoorbeeld aan het voorkomen van een schoorsteenbrand. Oude schoorstenen werden vaak gebouwd met poreuze stenen. Brandbare deeltjes kunnen zich heel eenvoudig aan deze stenen hechten. De deeltjes komen vrij bij de verbranding van hout en kolen. Door het jaar heen ontstaat er zo een dikke laag op de schoorsteenwand. We noemen deze laag ook wel creosoot. Het laten vegen van de schoorsteen zorgt ervoor dat deze laag tijdig verwijderd wordt.

Niet alleen het risico op een schoorsteenbrand is een reden om de schoorsteen te vegen. Denk bijvoorbeeld ook aan het risico op een koolmonoxidevergiftiging. Een koolmonoxidevergiftiging is het gevolg van een verstopping in de schoorsteen. Zo’n verstopping zorgt ervoor dat koolmonoxide niet goed kan worden afgevoerd. De concentratie koolmonoxide in de lucht binnen uw woning neemt hierdoor sterk toe. U merkt dit aan een slaperig gevoel.

Werkwijze van de schoorsteenveger uit Aarschot

Onze schoorsteenveger uit Aarschot kan uw vervuilde schoorsteen op verschillende manieren vegen. Er kan vanaf het dak van uw woning gewerkt worden, of juist van binnenuit. Onder meer de weersomstandigheden bepalen welke werkwijze het meest geschikt is. Ook de hellingsgraad van uw dak kan hier z’n invloed op hebben.

Bij het vanaf uw dak vegen van de schoorsteen gebruiken we een kogel aan een lang touw. Deze kogel is voorzien van een borstel, die langs de schoorsteenwand wordt bewogen. Zo komt het vuil op de schoorsteenwand los te zitten. Mocht er van binnenuit geveegd worden, dan gebruiken we een stok met een borstel. De stok kan verlengd worden, door aan de onderzijde stukken bij te plaatsen.

Meer weten over de noodzaak van het laten vegen van uw schoorsteen? Of wilt u direct een afspraak inplannen met onze schoorsteenveger uit Aarschot? Neem in beide gevallen contact met ons op!

Waarom kiest u voor ons?

Veelgestelde vragen

U bent niet verplicht uw schouw te laten vegen. (Uitzondering is als uw schoorsteen is aangesloten op uw centrale verwarming, dan is het wel verplicht.) Verzekeraars verwachten echter wel dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Is uw schoorsteen slecht onderhouden dan kan uw verzekeraar besluiten het contract op te zeggen.  Ook kunt u een boete krijgen van de overheid! Lees meer…

Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…

Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…

U bent niet verplicht om uw schoorsteen te laten vegen. (Uitzondering is als uw schoorsteen is aangesloten op uw centrale verwarming, dan is het wel verplicht.) Echter, om veilig te stoken raden we u aan minimaal een keer per jaar uw schouw te laten vegen. Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…

Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contacteer ons

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Aarschot? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een reinigingsattest.

Contact

De Schoorsteenbrigade Aarschot
Telefoon: 013-393612