Skip to content

Schoorsteenveger Lier

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Lier? De Schoorsteenbrigade werkt enkel en alleen met erkende schoorsteenvegers. Wij leveren na elke veegbeurt een reinigingsattest. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/openhaard. 

Een propere schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Aflevering van erkend reinigingsattest?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Contacteer De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn in regio Lier actief in onder meer:

  • Boomlaar
  • Zaat
  • Herderin
  • Ringenhofwijk
  • Nazaret
  • Bogerse velden
  • Klaplaar
  • Lisp
  • Neerloop
  • Pullaar

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Lier en omstreken
Telefoon: 03 304 55 73

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Lier? Bel: 03 304 55 73

Over ons

De Schoorsteenbrigade is in het leven geroepen doordat er veel klachten zijn over malafide schoorsteenvegers. Wij werken uitsluitend met gekwalificeerde, betrouwbare en professionele schoorsteenvegers. Wilt u veilig en vertrouwd stoken? Schakel dan gerust onze hulp in. Wij helpen u graag in Lier en omgeving!

Schoorsteenveger Lier

Wat vertellen onze klanten?

88% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Schoorsteenveger uit Lier nodig?

Uit statistieken van de brandweer in België blijkt 1 op de 6 woningbranden voort te komen uit een schoorsteenbrand, Dit gegeven toont aan hoe belangrijk het is om de schoorsteen schoon te houden. Het vegen van de schoorsteen is bepaald geen eenvoudige klus! In het bijzonder wanneer u dit vanaf het dak doet. Onze schoorsteenveger in Lier staat voor u klaar, om u hierbij te helpen. Wij zorgen voor een professionele schoonmaak van uw schoorsteen, om de kans op een brand te verkleinen. Wanneer heeft u uw schoorsteen voor het laatst laten vegen?

Moment om de schoorsteenveger uit Lier in te schakelen

Het inschakelen van onze schoorsteenveger uit Lier kan het hele jaar door. De Schoorsteenbrigade raadt u echter aan, dit in de maanden september en oktober te doen. Een kachel wordt immers het meest gebruikt van oktober tot en met maart. Zo weet u zeker dat de schoorsteen schoon is, als u deze in de winter gebruikt! Het is voldoende om de schoorsteen bij een normaal gebruik van de kachel jaarlijks te laten vegen. Gebruikt u uw kachel het hele jaar door? Laat de schoorsteen in dat geval tweemaal per jaar onderhouden. Het onderhoud aan een schoorsteen is zowel bij gas-, als bij houtkachels noodzakelijk.

Houd er rekening mee dat vogels zich in een schone schoorsteen kunnen vestigen. Dit maakt dat het onverstandig is om een schoorsteen al vroeg in het jaar te laten vegen. U loopt het risico, dat uw schoorsteen vervuild is als u deze in de winter nodig heeft voor de kachel. U kunt voor de zekerheid een camera inspectie laten uitvoeren, wanneer u de kachel weer wilt gaan gebruiken. Met een camera inspectie kan gecontroleerd worden of en in welke mate er vuil in de schoorsteen zit.

Onze diensten:

Wij zijn actief in onder meer:
Boomlaar
Zaat
Herderin
Ringenhofwijk
Nazaret
Bogerse velden
Klaplaar
Lisp
Neerloop
Pullaar

Redenen om de schoorsteen te laten vegen

Een schoorsteen laten vegen door onze schoorsteenveger in Lier is om verschillende redenen noodzakelijk. De voornaamste reden om de schoorsteen te vegen is het voorkomen van een schoorsteenbrand. Een schoorsteenbrand ontstaat als gevolg van vonken, die op de schoorsteenwand vliegen. Op de schoorsteenwand kan zich door de winter heen een brandbare laag vormen. We noemen deze laag ook wel creosoot. De laag is het gevolg van brandbare deeltjes, die vrijkomen bij de verbranding van hout en kolen.

Met name een oudere schoorsteen is gevoelig voor het ontstaan van deze laag. Bij oudere schoorstenen is vaak gebruik gemaakt van poreuze stenen. De poreuze eigenschap maakt dat deeltjes zich heel gemakkelijk aan de stenen kunnen hechten.

Niet alleen loopt u het risico op een schoorsteenbrand. Bedenk ook dat een verstopte schoorsteen voor een koolmonoxidevergiftiging kan zorgen. Bij een koolmonoxidevergiftiging wordt de concentratie koolmonoxide in huis te hoog. Dit kan het gevolg zijn van een verstopping in de schoorsteen. De verstopping maakt dat koolmonoxide steeds minder makkelijk af te voeren is en zodoende in huis blijft hangen.

Manier van vegen bij onderhoud aan de schoorsteen

Onze schoorsteenveger uit Lier kan op verschillende manieren aan de slag gaan bij het vegen van de schoorsteen. Er kan bijvoorbeeld van boven naar beneden worden geveegd, of van beneden naar boven. Verschillende factoren bepalen welke aanpak het meest geschikt is. Denk bijvoorbeeld aan de invloed van de hellingsgraad van uw dak.

Wanneer een schoorsteen vanaf het dak geveegd wordt, gebeurt dit met een lang touw en een kogel. De kogel is voorzien van een borstel, die langs de schoorsteenwand wordt bewogen. Zo komt het vuil op de schoorsteenwand los te zitten. Een alternatief is het gebruik van een lange stok, waarmee van binnenuit gewerkt wordt. De stok kan steeds met een nieuw deel worden verlengd. Zo is de stok lang genoeg om tot de top van uw schoorsteen te komen.

Wilt u direct een afspraak inplannen bij onze schoorsteenveger uit Lier? Of bent u benieuwd hoe wij uw schoorsteen zouden vegen? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Waarom kiest u voor ons?

Veelgestelde vragen

U bent niet verplicht uw schouw te laten vegen. (Uitzondering is als uw schoorsteen is aangesloten op uw centrale verwarming, dan is het wel verplicht.) Verzekeraars verwachten echter wel dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Is uw schoorsteen slecht onderhouden dan kan uw verzekeraar besluiten het contract op te zeggen.  Ook kunt u een boete krijgen van de overheid! Lees meer…

Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…

Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…

U bent niet verplicht om uw schoorsteen te laten vegen. (Uitzondering is als uw schoorsteen is aangesloten op uw centrale verwarming, dan is het wel verplicht.) Echter, om veilig te stoken raden we u aan minimaal een keer per jaar uw schouw te laten vegen. Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…

Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contacteer ons

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Lier? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een reinigingsattest.

Contact

De Schoorsteenbrigade Lier
Telefoon: 03 304 55 73