Skip to content

Schoorsteenveger Izegem

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Izegem? De Schoorsteenbrigade werkt enkel en alleen met erkende schoorsteenvegers. Wij leveren na elke veegbeurt een reinigingsattest. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/openhaard. 

Een propere schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
 Aflevering van erkend reinigingsattest?
 Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
 De zoveelste tevreden klant worden?

Contacteer De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn in regio Izegem actief in onder meer:

  • Bosmolens
  • Centrum
  • De Mol
  • Emelgem
  • Kachtem
  • Liester
  • Abele
  • Kruipenaarde
  • Oekene
  • Ingelmunster

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Izegem en omstreken
Telefoon: 051 79 27 24

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Izegem? Bel: 051 79 27 24

Schoorsteenveger Johan

De Schoorsteenbrigade icoon

De Schoorsteenbrigade

Wie is Johan?

Heeft u een schoorsteenveger nodig? Dan kunt u mij bellen. Mijn naam is Johan, aangenaam kennis te maken. Ik zorg al jaren voor schone schoorstenen in uw buurt. Als schoorsteenveger kom ik dagelijks verschillende schoorstenen tegen. Elke keer is het weer mijn doel om zo goed mogelijk de schoorsteen te vegen. Ik doe dit in goed overleg met de klant. Doordat ik al jaren werk als schoorsteenveger, heb ik ondertussen veel ervaring opgedaan. Hierdoor kunt u op mijn werk vertrouwen. 

Bij De Schoorsteenbrigade kunt u rekenen op expertise en betrouwbaarheid. Wij gaan bij alle klussen voor een professionele uitvoering. Neem contact op voor meer informatie.

Wat vertellen onze klanten?

88% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Hulp van de schoorsteenveger uit Izegem inschakelen

Uit statistieken van de Belgische brandweer blijkt 1 op de 6 woningbranden te beginnen als een schoorsteenbrand. Dit toont aan, hoe belangrijk het is om een vervuilde schoorsteen te laten vegen. Zou u dit niet doen, dan wordt het risico op een schoorsteenbrand steeds groter. Zelf een schoorsteen vegen is erg lastig. Mede door het feit dat veel huishoudens hier de materialen niet voor hebben. Onze schoorsteenveger uit Izegem helpt u hier graag bij! Wanneer heeft u de schoorsteen op uw dak voor het laatst laten onderhouden?

Geschikt moment om de schoorsteen te vegen

Vaak worden september en oktober als twee geschikte maanden gezien, voor het laten vegen van de schoorsteen. De kachel wordt vaak immers het meest intensief gebruikt tussen oktober en maart. Door de schoorsteen voor deze periode te laten vegen, kunt u de kachel veilig gebruiken! Het is voldoende om de schoorsteen eens per jaar door onze schoorsteenveger uit Izegem te laten vegen. Gebruikt u de kachel ook buiten de winter? In dat geval kan een halfjaarlijkse schoonmaakbeurt aan te raden zijn. Onze schoorsteenveger uit Izegem kan bij u langskomen voor het uitvoeren van een camera inspectie. Hierbij wordt uw schoorsteen gecontroleerd op de aanwezigheid van vuil.

Niet alleen bij een houtkachel is het vegen van uw schoorsteen noodzakelijk. U dient dit ook bij een gaskachel te doen. In het geval van een gaskachel loopt u het risico op een koolmonoxidevergiftiging, als het rookkanaal verstopt zit. Laat uw schoorsteen niet te vroeg in het jaar vegen. Dit zou ertoe kunnen leiden, dat vogels uw schone schoorsteen uitkiezen als plek voor het bouwen van hun vogelnest.

Schoorsteenveger Izegem

Schoorsteenveger nodig? Bel Johan

Schoorsteenveger op het dak

Onze diensten:

Wij zijn actief in onder meer:
Bosmolens
Centrum
De Mol
Emelgem
Kachtem
Liester
Abele
Kruipenaarde
Oekene
Ingelmunster

Noodzaak van het inschakelen van de schoorsteenveger uit Izegem

Het inschakelen van De Schoorsteenbrigade is om diverse redenen noodzakelijk. Allereerst wilt u de kans op een schoorsteenbrand in huis tot een minimum beperken. Een schoorsteenbrand is het gevolg van brandbare deeltjes, die zich aan de schoorsteenwand kunnen hechten. De deeltjes komen vrij bij de verbranding van hout en kolen. Met name een oude schoorsteen is gevoelig voor deze deeltjes. Oude schoorstenen zijn vaak opgebouwd met poreuze stenen. De brandbare deeltjes kunnen zich hier heel eenvoudig aan hechten. De laag die bij dit proces ontstaat noemen we creosoot. Een schoorsteenbrand ontwikkelt zich, als vonken uit de kachel op deze laag landen.

Naast een schoorsteenbrand wilt u ook een koolmonoxidevergiftiging voorkomen. Dit doet u onder meer door een koolmonoxidemelder bij uw kachel op te hangen. De koolmonoxidemelder waarschuwt u als de concentratie koolmonoxide in huis te groot wordt. Ook is het belangrijk om het rookkanaal schoon te houden. Als de schoorsteen verstopt zou zitten, zou koolmonoxide steeds minder makkelijk kunnen worden afgevoerd. Dit betekent dat de concentratie koolmonoxide in de lucht toeneemt. U merkt dit aan een onverklaarbaar slaperig gevoel.

Plan van aanpak van onze schoorsteenveger uit Izegem

Er zijn verschillende manieren om de schoorsteen te vegen. Zo kan er vanaf uw dak naar beneden worden gewerkt, of van binnenuit omhoog. Verschillende factoren bepalen welke werkwijze het meest geschikt is bij uw schoorsteen. Denk bijvoorbeeld aan de hellingsgraad van uw dak. Wanneer het dak te steil is, kan het onverantwoord zijn om vanaf het dak te werken.

Bij het vegen van de schoorsteen vanaf het dak, gebruiken we een kogel aan een lang touw. De kogel is voorzien van een borstel. Door de borstel langs de wanden van de schoorsteen te bewegen, komt het vuil los te zitten. Dat gebeurt ook, wanneer er van binnenuit met een stok langs de schoorsteenwand bewogen wordt. Ook deze stok is voorzien van een stevige borstel.

Benieuwd hoe wij uw schoorsteen zouden vegen? Of wilt u direct een afspraak inplannen bij onze schoorsteenveger uit Izegem? Neem in beide gevallen contact met ons op!

Waarom kiest u voor ons?

Veelgestelde vragen

U bent niet verplicht uw schouw te laten vegen. (Uitzondering is als uw schoorsteen is aangesloten op uw centrale verwarming, dan is het wel verplicht.) Verzekeraars verwachten echter wel dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Is uw schoorsteen slecht onderhouden dan kan uw verzekeraar besluiten het contract op te zeggen.  Ook kunt u een boete krijgen van de overheid! Lees meer…

Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…

Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…

U bent niet verplicht om uw schoorsteen te laten vegen. (Uitzondering is als uw schoorsteen is aangesloten op uw centrale verwarming, dan is het wel verplicht.) Echter, om veilig te stoken raden we u aan minimaal een keer per jaar uw schouw te laten vegen. Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…

Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contacteer ons

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Izegem? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

De Schoorsteenbrigade is in het leven geroepen doordat er veel klachten zijn over malafide schoorsteenvegers. Wij werken uitsluitend met gekwalificeerde, betrouwbare en professionele schoorsteenvegers. Wilt u veilig en vertrouwd stoken? Schakel dan gerust onze hulp in. Wij helpen u graag in Izegem en omgeving!

Contact

De Schoorsteenbrigade Izegem
Telefoon: 051 79 27 24