Skip to content

Schoorsteenveger Turnhout

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Turnhout? De Schoorsteenbrigade werkt enkel en alleen met erkende schoorsteenvegers. Wij leveren na elke veegbeurt een reinigingsattest. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/openhaard. 

Een propere schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Aflevering van erkend reinigingsattest?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Contacteer De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn in regio Turnhout actief in onder meer:

  • Baarle-Hertog
  • Beerse
  • Kasterlee
  • Merksplas
  • Oud-Turnhout
  • Parkwijk
  • Ravels
  • Schoorvoort
  • Vosselaar
  • Zevendonk

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Turnhout en omstreken
Telefoon: 014 39 52 57

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoors teenveger in Turnhout? Bel: 014 39 52 57

Over ons

De Schoorsteenbrigade is in het leven geroepen doordat er veel klachten zijn over malafide schoorsteenvegers. Wij werken uitsluitend met gekwalificeerde, betrouwbare en professionele schoorsteenvegers. Wilt u veilig en vertrouwd stoken? Schakel dan gerust onze hulp in. Wij helpen u graag in Turnhout en omgeving!

Schoorsteenveger Turnhout

Wat vertellen onze klanten?

88% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Hulp van een schoorsteenveger uit Turnhout

Schakel onze professionele schoorsteenveger uit Turnhout in om vuil uit uw schoorsteen te laten verwijderen. Op deze manier verkleint u de kans op een schoorsteenbrand aanzienlijk! Wist u dat 1 op de 6 woningbranden ontstaat in de schoorsteen? Dit blijkt uit cijfers van de Belgische brandweer. Hoewel het in België niet verplicht is, doet u er verstandig aan deze klus aan een professional over te laten. Zo bent u ervan verzekerd, dat de kachel veilig kunt gebruiken in de winter!

Op welk moment de schoorsteenveger uit Turnhout inschakelen

De Schoorsteenbrigade raadt woningbezitters aan hun schoorsteen zeker eens per jaar te laten vegen. Op deze manier wordt de kans op een schoorsteenbrand aanzienlijk verkleind. Mocht u de kachel het hele jaar door intensief gebruiken, dan kunt u de schoorsteen tweemaal per jaar laten vegen door een schoorsteenveger. Veel mensen gebruiken hun kachel het intensiefst in de periode van oktober tot en met maart. Het is om die reden verstandig om de schoorsteen in september of oktober te laten vegen. Zo is deze schoon voor de wintermaanden!

Een schoorsteen al vroeg in het jaar laten vegen wordt afgeraden. U loopt hierbij het risico dat vogels een nieuw nest in de schoorsteen bouwen. Zo zit de schoorsteen verstopt, als u deze in de winter wilt gaan gebruiken. Een vogelnestje kan niet alleen een schoorsteenbrand veroorzaken. Ook loopt u het risico op een koolmonoxidevergiftiging.

Onze diensten:

Wij zijn actief in onder meer:
Baarle-Hertog
Beerse
Kasterlee
Merksplas
Oud-Turnhout
Parkwijk
Ravels
Schoorvoort
Vosselaar
Zevendonk

Noodzaak van het vegen van uw schoorsteen

Een schoorsteen laat vegen is om verschillende redenen noodzakelijk. De voornaamste reden om onze schoorsteenveger uit Turnhout in te schakelen is het voorkomen van een schoorsteenbrand. Een schoorsteenbrand ontstaat door creosoot, een zeer brandbare laag op de binnenwand van uw schoorsteen. Wanneer vonken uit de kachel op deze laag vliegen, veroorzaakt dit een brand. Creosoot ontstaat bij de verbranding van hout of kolen. Hierbij komen kleine deeltjes vrij, die zich aan de wanden van uw schoorsteen hechten. Met name oudere schoorstenen zijn hier gevoelig voor. Niet alleen een brand kan een in een vervuilde schoorsteen ontstaan. Onze schoorsteenveger uit Turnhout waarschuwt u ook voor een koolmonoxidevergiftiging. Een koolmonoxidevergiftiging ontstaat op het moment dat koolmonoxide niet meer goed kan worden afgevoerd. Het blijft hierdoor in uw woning hangen, wat u een slaperig gevoel zal geven. In het ergste geval stikt u hierbij in uw eigen tong. Laat niet alleen de schoorsteen vegen om een koolmonoxidevergiftiging te voorkomen. Overweeg ook het gebruik van een koolmonoxidemelder in huis.

Werkwijze bij een schoorsteen vegen

Het vegen van uw schoorsteen kan op verschillende manieren worden aangepakt. Er kan van binnenuit omhoog worden geveegd, of vanaf uw dak naar beneden. Diverse factoren bepalen welke werkwijze het meest geschikt is. Denk bijvoorbeeld aan de hellingsgraad van uw dak. Als uw dak te steil is, zal onze schoorsteenveger uit Turnhout genoodzaakt zijn om van binnenuit te vegen. Ook de weersomstandigheden kunnen van invloed zijn op deze keuze.

Van boven naar beneden vegen

Vanaf het dak naar beneden vegen is mogelijk met een kogel aan een lang touw. De kogel is voorzien van een borstel. Door de borstel langs de wanden van de schoorsteen te bewegen, wordt het vuil verwijderd.

Van beneden naar boven werken

Om van binnenuit omhoog te werken is het gebruik van een lange stok de beste optie. De stok heeft net als het touw een borstel aan de bovenzijde. Daarbij kan aan de onderzijde een nieuw deel aan de stok worden toegevoegd. Op deze manier is de stok lang genoeg om tot de top van de schoorsteen te komen. Ook benieuwd welke werkwijze het beste bij uw schoorsteen past? Of wilt u direct een afspraak inplannen met onze schoorsteenveger uit Turnhout? Neemt in beide gevallen contact met ons op!

Waarom kiest u voor ons?

Veelgestelde vragen

U bent niet verplicht uw schouw te laten vegen. (Uitzondering is als uw schoorsteen is aangesloten op uw centrale verwarming, dan is het wel verplicht.) Verzekeraars verwachten echter wel dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Is uw schoorsteen slecht onderhouden dan kan uw verzekeraar besluiten het contract op te zeggen.  Ook kunt u een boete krijgen van de overheid! Lees meer…

Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…

Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…

U bent niet verplicht om uw schoorsteen te laten vegen. (Uitzondering is als uw schoorsteen is aangesloten op uw centrale verwarming, dan is het wel verplicht.) Echter, om veilig te stoken raden we u aan minimaal een keer per jaar uw schouw te laten vegen. Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…

Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contacteer ons

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Turnhout? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een reinigingsattest.

Contact

De Schoorsteenbrigade Turnhout
Telefoon: 014 39 52 57