Skip to content

Schoorsteenveger Waregem

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Waregem? De Schoorsteenbrigade werkt enkel en alleen met erkende schoorsteenvegers. Wij leveren na elke veegbeurt een reinigingsattest. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/openhaard. 

Een propere schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Aflevering van erkend reinigingsattest?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Contacteer De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn in regio Waregem actief in onder meer:

  • Waregem
  • Bilkhage
  • Torenhof
  • Gaverke
  • Jager
  • Sint-Eloois-Vijve
  • Straté
  • Beveren
  • Nieuwenhove
  • Karmel

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Waregem en omstreken
Telefoon: 056 89 19 43

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Waregem? Bel: 056 89 19 43

Schoorsteenveger Johan

De Schoorsteenbrigade icoon

De Schoorsteenbrigade

Wie is Johan?

Heeft u een schoorsteenveger nodig? Dan kunt u mij bellen. Mijn naam is Johan, aangenaam kennis te maken. Ik zorg al jaren voor schone schoorstenen in uw buurt. Als schoorsteenveger kom ik dagelijks verschillende schoorstenen tegen. Elke keer is het weer mijn doel om zo goed mogelijk de schoorsteen te vegen. Ik doe dit in goed overleg met de klant. Doordat ik al jaren werk als schoorsteenveger, heb ik ondertussen veel ervaring opgedaan. Hierdoor kunt u op mijn werk vertrouwen. 

Bij De Schoorsteenbrigade kunt u rekenen op expertise en betrouwbaarheid. Wij gaan bij alle klussen voor een professionele uitvoering. Neem contact op voor meer informatie.

Wat vertellen onze klanten?

88% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Schoorsteenveger uit Waregem inschakelen voor uw rookkanaal

Het onderhoud aan uw rookkanaal zou zeker eens per jaar moeten worden uitgevoerd. Dat is de richtlijn die verzekeraars vaak stellen. Onderhoud aan uw schoorsteen mag u in België zelf uitvoeren. Verstandiger is het echter om hier de hulp van onze schoorsteenveger uit Waregem voor in te schakelen. Zo heeft u hier zelf geen omkijken meer naar en bent u verzekerd van een professionele uitvoering. De Schoorsteenbrigade raadt u aan de schoorsteen zeker eens per jaar te laten vegen. Wanneer heeft u uw schoorsteen voor het laatst laten onderhouden?

Wanneer moet ik de schoorsteenveger uit Waregem inschakelen?

Er is geen vast moment waarop u de schoorsteenveger uit Waregem in moet schakelen. Dit hangt immers af van het gebruik van uw kachel. Vaak wordt een kachel het meest gebruik tussen oktober en maart. Het is om deze reden verstandig de kachel kort voor oktober te laten vegen. Gebruikt u uw kachel het hele jaar door? In dat geval kunt u ervoor kiezen om de kachel ook in de lente te laten vegen. Met name een relatief oude schoorsteen is gevoelig voor een schoorsteenbrand. Deze schoorstenen werden voorheen opgebouwd met poreuze stenen. Brandbare deeltjes kunnen zich hier heel eenvoudig aan hechten.

Laat de schoorsteen niet in het voorjaar vegen, als u deze enkel in de winter gebruikt. U zou hierbij het risico lopen, dat vogels een nieuw nest bouwen in het voorjaar. Zo is de schoorsteen verstopt op het moment dat u deze wilt gaan gebruiken! Onze schoorsteenveger uit Waregem adviseert u hier graag over.

Schoorsteenveger Waregem

Onze diensten:

Wij zijn actief in onder meer:
Bilkhage
Waregem
Torenhof
Gaverke
Jager
Sint-Eloois-Vijve
Straté
Beveren
Nieuwenhove
Karmel

Noodzaak van het uitvoeren van onderhoud

Een schoorsteenveger uit Waregem inschakelen is om verschillende redenen noodzakelijk. Zo wilt u allereerst proberen te voorkomen, dat er een schoorsteenbrand ontstaat. Uit statistieken van de Belgische brandweer blijkt 1 op de 6 woningbranden te ontstaan in een schoorsteen. Reden genoeg om de schoorsteen schoon te houden! Een schoorsteenbrand ontstaat op het moment dat vonken vanuit de kachel op de binnenwand van een schoorsteen vliegen. Hier heeft zich een brandbare laag gevormd, die wel ook wel creosoot noemen.

Creosoot ontstaat bij de verbranding van kolen of hout. Hierbij komen kleine deeltjes vrij, die zich aan de wanden van de schoorsteen kunnen hechten. De laag zal bij een intensief gebruik van de kachel steeds dikker worden. Zo neemt ook de kans op een schoorsteenbrand toe.

Niet alleen loopt u het risico op een schoorsteenbrand. Ook een koolmonoxidevergiftiging ligt op de loer. Een koolmonoxidevergiftiging is het gevolg van een te hoge concentratie koolmonoxide in de lucht. Als gevolg hiervan zult u een slaperig gevoel ervaren. In het ergste geval stikt u hierbij in uw eigen tong. Het kan slim zijn om een koolmonoxidemelder in huis te gebruiken. Dit apparaat waarschuwt u bij een te hoge concentratie koolmonoxide.

Werkwijze van onze schoorsteenveger in Waregem

Onze schoorsteenveger uit Waregem kan u op verschillende manieren helpen bij het vegen van de schoorsteen. Er kan vanaf uw dak naar beneden worden gewerkt, of juist van binnenuit omhoog. Verschillende factoren bepalen welke aanpak het meest geschikt is. Denk bijvoorbeeld aan de hellingsgraad van uw dak, de weersinvloeden, enzovoorts.

Schoorsteen vanuit binnen vegen

Een schoorsteen vanuit binnen vegen is mogelijk met een lange stok. De stok is aan de bovenzijde voorzien van een borstel. Aan de onderzijde kunnen losse delen aan de stok worden toegevoegd. Zo is de stok lang genoeg om tot de top van de schoorsteen te komen.

Vanaf het dak uw schoorsteen vegen

Het alternatief voor het vegen van een schoorsteen van binnenuit is het vegen vanaf het dak. Hierbij gebruikt de schoorsteenveger uit Waregem een touw met een kogel. Deze kogel is voorzien van een borstel. Door de kogel langs de schoorsteenwanden te bewegen komt het vuil los te zitten.

Bent u benieuwd hoe wij uw schoorsteen zouden vegen? Of wilt u direct een afspraak inplannen met onze schoorsteenveger uit Waregem? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar!

Schoorsteenveger nodig? Bel Johan

Schoorsteenveger op het dak

Waarom kiest u voor ons?

Veelgestelde vragen

U bent niet verplicht uw schouw te laten vegen. (Uitzondering is als uw schoorsteen is aangesloten op uw centrale verwarming, dan is het wel verplicht.) Verzekeraars verwachten echter wel dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Is uw schoorsteen slecht onderhouden dan kan uw verzekeraar besluiten het contract op te zeggen.  Ook kunt u een boete krijgen van de overheid! Lees meer…

Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…

Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…

U bent niet verplicht om uw schoorsteen te laten vegen. (Uitzondering is als uw schoorsteen is aangesloten op uw centrale verwarming, dan is het wel verplicht.) Echter, om veilig te stoken raden we u aan minimaal een keer per jaar uw schouw te laten vegen. Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…

Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contacteer ons

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Waregem? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

De Schoorsteenbrigade is in het leven geroepen doordat er veel klachten zijn over malafide schoorsteenvegers. Wij werken uitsluitend met gekwalificeerde, betrouwbare en professionele schoorsteenvegers. Wilt u veilig en vertrouwd stoken? Schakel dan gerust onze hulp in. Wij helpen u graag in Waregem en omgeving!

Contact

De Schoorsteenbrigade Waregem
Telefoon: 056 89 19 43