Skip to content

Schoorsteenveger Deinze

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Deinze? De Schoorsteenbrigade werkt enkel en alleen met erkende schoorsteenvegers. Wij leveren na elke veegbeurt een reinigingsattest. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/openhaard. 

Een propere schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Aflevering van erkend reinigingsattest?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Contacteer De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn in regio Deinze actief in onder meer:

 • Bachte
 • Vinkt
 • Zeveren
 • Schave
 • Wontergem
 • Gottem
 • Astene
 • Bache-Maria-Leerne
 • Meigem
 • Dries

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Deinze en omstreken
Telefoon: 09 296 44 89
Openingstijden: Ma-Zo:  07:00 – 22:00

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Deinze? Bel: 09 296 44 89

Over ons

De Schoorsteenbrigade is in het leven geroepen doordat er veel klachten zijn over malafide schoorsteenvegers. Wij werken uitsluitend met gekwalificeerde, betrouwbare en professionele schoorsteenvegers. Wilt u veilig en vertrouwd stoken? Schakel dan gerust onze hulp in. Wij helpen u graag in Deinze en omgeving!

Schoorsteenveger Deinze

Wat vertellen onze klanten?

5/5

“De schoorsteenveger kon direct langskomen. De schoorsteen trekt nu een stuk beter, er blijft gelukkig geen rook meer in de kamer hangen. Dankjewel mannen!”

K. Willems – Deinze

4/5

“Vriendelijke schoorsteenveger. Hij kwam bekwaam over en heeft de schoorsteen grondig geveegd. Vooralsnog hebben we geen problemen tijdens het stoken.”

J. Van Rhijn – Deinze

4.5/5

“Ze hebben alles netjes en schoon achtergelaten. Kwamen mooi op tijd. Wij zijn heel tevreden. Volgende keer bellen we weer dezelfde schoorsteenveger.”

B. Maes – Deinze

Schoorsteenveger uit Deinze nodig?

In België ontstaat 1 op de 6 woningbranden in de schoorsteen. Dit blijkt uit statistieken van de Belgische brandweer. Het toont aan hoe belangrijk het is om de schoorsteen regelmatig te laten vegen. Hoewel het u is toegestaan om dit zelf te doen, kan het slim zijn om hier professionele hulp voor in te schakelen. Onze schoorsteenveger uit Deinze helpt u graag bij het vegen van de schoorsteen! Wij hebben de beschikking over diverse hulpmiddelen, die het vegen van de schoorsteen relatief eenvoudig maken. Wanneer heeft u uw schoorsteen voor het laatst laten onderhouden?

Periode om de schoorsteenveger uit Deinze in te schakelen

De Schoorsteenbrigade raadt het woningbezitters aan hun schoorsteen in ieder geval eens per jaar te laten vegen. Wanneer u de kachel het hele jaar door gebruikt is dit niet voldoende. Bij een intensief gebruik van de kachel kunt u voor een halfjaarlijkse veegbeurt kiezen. Het laten vegen van de schoorsteen is zowel bij een gas-, als bij een houtkachel noodzakelijk. Bij een houtkachel loopt u het risico op een schoorsteenbrand. Daar waar een gaskachel een koolmonoxidevergiftiging kan veroorzaken.

Binnen de meeste huishoudens wordt de kachel het intensiefst gebruikt in de periode van oktober tot en met maart. Dit betekent dat het verstandig is om de schoorsteen net voor deze periode te laten vegen. Zo kunt u de kachel de hele winter veilig gebruiken! September en oktober zijn populaire maanden om de schoorsteen te laten vegen. Te vroeg in het jaar een schoorsteenveger uit Deinze inschakelen is onverstandig. Mogelijk gebruiken vogels uw schone schoorsteen om een nestje te bouwen.

Onze diensten:

 • Schoorsteen vegen
 • Vogelwering plaatsen
 • Vogelnest verwijderen
 • Camera-inspectie
 • Dakgoot reinigen
Wij zijn actief in onder meer:
Bachte
Vinkt
Zeveren
Schave
Wontergem
Gottem
Astene
Meigem
Dries
Bache-Maria-Leerne

Noodzaak van het vegen van de schoorsteen

Een schoorsteen laten vegen is om twee belangrijke redenen noodzakelijk, namelijk: het voorkomen van een schoorsteenbrand en een koolmonoxidevergiftiging. Met name oudere schoorstenen zijn gevoelig voor schoorsteenbranden. Dit valt te verklaren door de poreuze eigenschap van stenen, waarmee zo’n schoorsteen is opgebouwd. Bij de verbranding van hout en kolen komen brandbare deeltjes vrij. Deze hechten zich heel eenvoudig aan deze poreuze stenen. Zo vormt zich een brandbare laag op de schoorsteenwand, die we ook wel creosoot noemen. De brandbare laag zal steeds dikker worden, waarmee ook het risico op een brand toeneemt.

Door de schoorsteen te laten vegen door onze schoorsteenveger uit Deinze wordt deze laag verwijderd. Zo neemt de kans op een schoorsteenbrand sterk af. Ook ander vuil zou voor een brand kunnen zorgen. Denk bijvoorbeeld aan een vogelnestje! Vonken vliegen mogelijk in het gedroogde gras wat in zo’n nestje gebruikt wordt.

Een vogelnest kan ook een verstopping van het rookkanaal veroorzaken. Dit betekent dat koolmonoxide minder makkelijk kan worden afgevoerd. De concentratie koolmonoxide in de lucht zal hierdoor sterk toenemen. Iets wat grote risico’s met zich meebrengt! U zal een slaperig gevoel ervaren en kan in het ergste geval in uw tong stikken. Door een koolmonoxidemelder bij de gaskachel op te hangen wordt u tijdig gewaarschuwd bij een te hoge concentratie koolmonoxide.

Plan van aanpak van de schoorsteenveger uit Deinze

Wij kunnen eerst een camera inspectie voor u uitvoeren. Bij een camera inspectie beoordeelt de schoorsteenveger uit Deinze of en in welke mate er vuil in de schoorsteen zit. Vervolgens wordt gekozen voor het vegen van de schoorsteen vanaf het dak, of vanuit uw woning.

Vanaf het dak vegen gebeurt met een kogel aan een lang touw. Deze kogel is voorzien van een borstel, om vuil los te krijgen van de schoorsteenwand. Van binnenuit vegen gebeurt met een borstel aan een lange stok. Deze stok kan steeds van een nieuw deel worden voorzien. Zo is de stok lang genoeg om tot de top van de schoorsteen te komen.

Meer weten over een schoorsteen vegen? Of wilt u direct een afspraak maken met onze schoorsteenveger uit Deinze? Neem in beide gevallen contact met ons op!

Waarom kiest u voor ons?

 • Betrouwbare schoorsteenvegers
 • Op korte termijn beschikbaar
 • Wij staan altijd voor u klaar
 • Erkend reinigingsattest
 • Alle vegers zijn getest op kwaliteit

Werkomstandigheden

Een schoorsteenveger is in veel gevallen afhankelijk van het weer. Met regen of sneeuw is het bijvoorbeeld niet verantwoord om het dak op te gaan. In de meeste gevallen zullen wij het schoorsteenvegen dan uitstellen. Onderstaand de weersvoorspellingen:

Deinze
15°C
Few clouds
donderdag
60%
06:23
Min: 11°C
1009
16:37
Max: 17°C
W 1 m/s
vrijdag
17°C
10°C
zaterdag
17°C
12°C
zondag
15°C
10°C
maandag
13°C
7°C
dinsdag
12°C
5°C
woensdag
13°C
7°C

Veelgestelde vragen

U bent niet verplicht uw schouw te laten vegen. (Uitzondering is als uw schoorsteen is aangesloten op uw centrale verwarming, dan is het wel verplicht.) Verzekeraars verwachten echter wel dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Is uw schoorsteen slecht onderhouden dan kan uw verzekeraar besluiten het contract op te zeggen.  Ook kunt u een boete krijgen van de overheid! Lees meer…

Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…

Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…

U bent niet verplicht om uw schoorsteen te laten vegen. (Uitzondering is als uw schoorsteen is aangesloten op uw centrale verwarming, dan is het wel verplicht.) Echter, om veilig te stoken raden we u aan minimaal een keer per jaar uw schouw te laten vegen. Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…

Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contacteer ons

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Deinze? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Openingstijden

Maandag: 07:00 - 22:00
Dinsdag: 07:00 - 22:00
Woensdag: 07:00 - 22:00
Donderdag: 07:00 - 22:00
Vrijdag: 07:00 - 22:00
Zaterdag: 07:00 - 22:00
Zondag: 07:00 - 22:00

Contact

De Schoorsteenbrigade Deinze
Telefoon: 09 296 44 89