Skip to content

Schoorsteenveger Ninove

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Ninove? De Schoorsteenbrigade werkt enkel en alleen met erkende schoorsteenvegers. Wij leveren na elke veegbeurt een reinigingsattest. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/openhaard. 

Een propere schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Aflevering van erkend reinigingsattest?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Contacteer De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn in regio Ninove actief in onder meer:

  • Outer
  • Meerbeke
  • Okegem
  • Nederhasselt
  • Aspelare
  • Voorde
  • Appelterre-Eichem
  • Pollare
  • Denderwindeke
  • Neigem

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Ninove en omstreken
Telefoon: 054 89 11 94

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Ninove? Bel: 054 89 11 94

Schoorsteenveger Gerry

De Schoorsteenbrigade icoon

De Schoorsteenbrigade

Wie is Gerry?

Heeft u een schoorsteenveger nodig? Dan kunt u mij bellen. Mijn naam is Gerry, aangenaam kennis te maken. Ik zorg al jaren voor schone schoorstenen in uw buurt. Ik kom graag bij u langs om uw schoonsteen schoon te maken. Ik geniet elke dag van mijn werk en doe het met veel plezier. Wat ik het meeste waardeer aan mijn werk is dat ik elke dag bij verschillende klanten langs kom. Ik maak graag een praatje met de klant en beantwoord altijd alle vragen. Hierdoor komt de klant niet voor onverwachtse situaties te staan.

Bij De Schoorsteenbrigade kunt u rekenen op expertise en betrouwbaarheid. Wij gaan bij alle klussen voor een professionele uitvoering. Neem contact op voor meer informatie.

.

Wat vertellen onze klanten?

88% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Professionele hulp van onze schoorsteenveger uit Ninove

Houd de schoorsteen schoon om een schoorsteenbrand te kunnen voorkomen. Uit statistieken van de Belgische brandweer blijkt dat 1 op de 6 woningbranden ontstaat in de schoorsteen. Het geeft aan hoe belangrijk het is om een schoorsteen jaarlijks te laten vegen. Onze schoorsteenveger uit Ninove helpt u hier graag bij. Wij beschikken over professionele hulpmiddelen, waarmee deze klus kan worden uitgevoerd. Wanneer heeft u uw schoorsteen voor het laatst laten vegen?

Wanneer de schoorsteenveger uit Ninove inschakelen?

Het inschakelen van de schoorsteenveger uit Ninove kan het hele jaar door. De Schoorsteenbrigade raadt echter aan dit in de maanden september en oktober te doen. Zo kunt u de kachel veilig gebruiken in de winter. Veel huishoudens gebruiken hun kachel het meest intensief in de periode van oktober tot en met maart. Reden genoeg om de schoorsteen kort voor deze periode schoon te laten vegen. Het is raadzaam dit in ieder geval eens per jaar te laten doen. Mocht u de kachel zeer intensief gebruiken, dan kunt u de schoorsteen tweemaal per jaar vegen.

Te vroeg in het jaar onze schoorsteenveger uit Ninove inschakelen is onverstandig. De kans bestaat dat vogels na het schoonmaken van de schoorsteen een nieuw nest bouwen. Zo is de schoorsteen vervuild op het moment dat u de kachel wilt gaan gebruiken. Een verstopping door een vogelnest kan niet alleen een brand veroorzaken. Ook loopt u het risico op een koolmonoxidevergiftiging.

Schoorsteenveger Ninove

Onze diensten:

Wij zijn actief in onder meer:
Outer
Meerbeke
Okegem
Nederhasselt
Aspelare
Voorde
Appelterre-Eichem
Pollare
Denderwindeke
Neigem

Redenen om de schoorsteenveger uit Ninove te benaderen

In België is het toegestaan om een schoorsteen zelf schoon te maken. U hoeft hier zodoende geen schoorsteenveger uit Ninove voor te laten komen. Wij raden u echter aan om niet aan deze klus te beginnen. Het vegen van de schoorsteen kan daarbij gevaarlijk zijn, als u dit vanaf uw dak doet.

De voornaamste reden om onze schoorsteenveger uit Ninove in te schakelen is het voorkomen van een schoorsteenbrand. Een schoorsteenbrand ontstaat door een brandbare laag, die zich op de binnenkant van de schoorsteen vormt. Deze laag noemen we ook wel creosoot. Dit komt voort uit de verbranding van kolen en hout. Hierbij komen kleine deeltjes vrij, die zich aan de wand van de schoorsteen hechten.

Een andere reden om de schoorsteen te laten vegen is het voorkomen van een koolmonoxidevergiftiging. U loopt het risico op een koolmonoxidevergiftiging bij een verstopping van het rookkanaal. Koolmonoxide kan uw woning in dit geval niet goed verlaten, waardoor de concentratie koolmonoxide te hoog wordt. U zult dit merken aan een slaperig gevoel. Het is verstandig om een koolmonoxidemelder in huis op te hangen. Dit apparaat waarschuwt u wanneer de concentratie koolmonoxide te hoog wordt.

Plan van aanpak bij het vegen van de schoorsteen

Een schoorsteen vegen kan op verschillende manieren. Er kan vanaf uw dak geveegd worden, of vanuit uw ruime met de kachel. Welke aanpak het meest geschikt is, hangt van verschillende factoren af. Denk bijvoorbeeld aan de hellingsgraad van het dak, de weersomstandigheden, enzovoorts.

Uw schoorsteen vanaf het dak vegen

Wanneer uw schoorsteen vanaf het dak geveegd wordt, gebeurt dit met een kogel aan een lang touw. Deze kogel is voorzien van een stevige borstel. Het langs de schoorsteenwand bewegen van de kogel zorgt dat het vuil los komt te zitten.

Schoorsteen vanuit binnen vegen

Kiest onze schoorsteenveger uit Ninove voor het van binnenuit vegen van de schoorsteen, dan gebeurt dit met een stok. Net als het touw, is ook deze stok voorzien van een borstel. Er kan steeds een nieuw deel aan de stok worden toegevoegd, zodat deze lang genoeg is.

Meer weten over het vegen van een schoorsteen? Of wilt u direct een afspraak inplannen met onze schoorsteenveger uit Ninove? Neem in beide gevallen contact met ons op!

Schoorsteenveger nodig? Bel Gerry

Schoorsteenveger op het dak

Waarom kiest u voor ons?

Veelgestelde vragen

U bent niet verplicht uw schouw te laten vegen. (Uitzondering is als uw schoorsteen is aangesloten op uw centrale verwarming, dan is het wel verplicht.) Verzekeraars verwachten echter wel dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Is uw schoorsteen slecht onderhouden dan kan uw verzekeraar besluiten het contract op te zeggen.  Ook kunt u een boete krijgen van de overheid! Lees meer…

Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…

Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…

U bent niet verplicht om uw schoorsteen te laten vegen. (Uitzondering is als uw schoorsteen is aangesloten op uw centrale verwarming, dan is het wel verplicht.) Echter, om veilig te stoken raden we u aan minimaal een keer per jaar uw schouw te laten vegen. Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…

Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contacteer ons

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Ninove? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

De Schoorsteenbrigade is in het leven geroepen doordat er veel klachten zijn over malafide schoorsteenvegers. Wij werken uitsluitend met gekwalificeerde, betrouwbare en professionele schoorsteenvegers. Wilt u veilig en vertrouwd stoken? Schakel dan gerust onze hulp in. Wij helpen u graag in Ninove en omgeving!

Contact

De Schoorsteenbrigade Ninove
Telefoon: 054 89 11 94