Skip to content

Schoorsteenveger Bilzen

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Bilzen? De Schoorsteenbrigade werkt enkel en alleen met erkende schoorsteenvegers. Wij leveren na elke veegbeurt een reinigingsattest. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/openhaard. 

Een propere schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Aflevering van erkend reinigingsattest?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Contacteer De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn in regio Bilzen actief in onder meer:

  • Schoonbeek
  • Eik
  • Spurk
  • Heesveld
  • Spouwen
  • Rosmeer
  • Martenslinde
  • Rijkhoven
  • Mopertingen
  • Munsterbilzen

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Bilzen en omstreken
Telefoon: 089 39 44 71

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Bilzen? Bel: 089 39 44 71

Over ons

De Schoorsteenbrigade is in het leven geroepen doordat er veel klachten zijn over malafide schoorsteenvegers. Wij werken uitsluitend met gekwalificeerde, betrouwbare en professionele schoorsteenvegers. Wilt u veilig en vertrouwd stoken? Schakel dan gerust onze hulp in. Wij helpen u graag in Bilzen en omgeving!

Schoorsteenveger Bilzen

Wat vertellen onze klanten?

88% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Professionele schoorsteenveger uit Bilzen inschakelen

Uit statistieken van de Belgische brandweer blijkt dat 1 op de 6 woningbranden begint als een schoorsteenbrand. Dit toont aan hoe belangrijk het is om de schoorsteen schoon te houden! Onze schoorsteenveger uit Bilzen helpt u hier graag bij. Met een ruime ervaring en verschillende professionele hulpmiddelen kunnen we uw schoorsteen schoonvegen. De Schoorsteenbrigade raadt u aan de schoorsteen zeker eens per jaar te laten vegen. Wanneer heeft u uw schoorsteen voor het laatst geveegd?

Geschikt moment om de schoorsteenveger uit Bilzen in te schakelen

De schoorsteenveger uit Bilzen inschakelen kan het hele jaar door. Het is voldoende om de schoorsteen eens per jaar te laten vegen, bij een normaal gebruik. Gebruikt u de kachel het hele jaar door? Laat de schoorsteen in dat geval halfjaarlijks vegen. Op deze manier kunt u de kachel het hele jaar door veilig gebruiken! Het laten vegen van een schoorsteen is zowel bij gas-, als bij houtkachels noodzakelijk. Waar u bij een houtkachel het risico op een schoorsteenbrand loopt, brengt een gaskachel het risico van een koolmonoxidevergiftiging met zich mee.

Veel mensen gebruiken hun kachel voornamelijk in de maanden oktober tot en met maart. Het is om die reden verstandig, uw schoorsteen voor deze periode te laten vegen. Doe dit niet te vroeg in het jaar. Het zou ertoe kunnen leiden dat vogels uw schone rookkanaal uitkiezen om een nest op te bouwen. Zo is de schoorsteen vervuild op het moment dat u de kachel wilt gaan gebruiken.

Onze diensten:

Wij zijn actief in onder meer:
Schoonbeek
Eik
Spurk
Heesveld
Spouwen
Rosmeer
Martenslinde
Rijkhoven
Mopertingen
Munsterbilzen

Redenen om de schoorsteen te laten vegen

Een schoorsteen vegen is om verschillende redenen noodzakelijk. Wist u bijvoorbeeld dat de verzekeraar uw verzekering op kan zeggen, als u de schoorsteen niet goed onderhoudt? De voornaamste reden om onze schoorsteenveger uit Bilzen in te schakelen is vanzelfsprekend het voorkomen van een schoorsteenbrand. Een schoorsteenbrand is het gevolg van vuil op de schoorsteenwand. We noemen dit vuil ook wel creosoot, wat een zeer brandbare laag is. Deze brandbare laag ontstaat bij de verbranding van hout en kolen. Hierbij komen kleine deeltjes vrij, die zich eenvoudig aan de schoorsteenwand kunnen hechten.

Eerder wel al genoemd, dat een schoorsteenbrand niet het enige risico is wat u loopt. Denk ook aan het risico op een koolmonoxidevergiftiging. Een koolmonoxidevergiftiging kan ontstaan als het rookkanaal verstopt is geraakt. Koolmonoxide kan als gevolg hiervan minder makkelijk worden afgevoerd. Hierdoor neemt de concentratie koolmonoxide in uw woning toe, met alle risico’s van dien.

Het is verstandig om een koolmonoxidemelder in huis te gebruiken. De koolmonoxidemelder waarschuwt u op het moment, dat de concentratie koolmonoxide te hoog wordt. Zo kunt u tijdig hulp inschakelen.

Werkwijze van onze schoorsteenveger uit Bilzen

Onze schoorsteenveger uit Bilzen kan de schoorsteen op verschillende manieren voor u vegen. Het is van diverse factoren afhankelijk, welke aanpak het meest geschikt is. Denk bijvoorbeeld aan de weersomstandigheden, de hellingsgraad van het dak, enzovoorts. De veiligheid van onze schoorsteenvegers staat hierbij logischerwijs altijd voorop.

Een schoorsteen vanaf het dak vegen gebeurt met een kogel aan een lang touw. De kogel is voorzien van een borstel, die langs de schoorsteenwanden wordt bewogen. Mocht er van binnenuit gewerkt worden, dan gebruiken we een stok met een borstel. De stok kan steeds van een nieuw deel worden voorzien, om deze te verlengen. De borstel maakt het mogelijk om het vuil van de schoorsteenwanden te schrapen. Zo neemt de kans op een brand in huis af.

Ook benieuwd of uw schoorsteen schoon geveegd moet worden? Of wilt u direct een afspraak maken met onze schoorsteenveger uit Bilzen? Neem in beide gevallen contact met ons op! We helpen u graag verder bij het voorkomen van een schoorsteenbrand.

Waarom kiest u voor ons?

Werkomstandigheden

Een schoorsteenveger is in veel gevallen afhankelijk van het weer. Met regen of sneeuw is het bijvoorbeeld niet verantwoord om het dak op te gaan. In de meeste gevallen zullen wij het schoorsteenvegen dan uitstellen. Onderstaand de weersvoorspellingen:

API key not valid, or not yet activated. If you recently signed up for an account or created this key, please allow up to 30 minutes for key to activate.

Veelgestelde vragen

U bent niet verplicht uw schouw te laten vegen. (Uitzondering is als uw schoorsteen is aangesloten op uw centrale verwarming, dan is het wel verplicht.) Verzekeraars verwachten echter wel dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Is uw schoorsteen slecht onderhouden dan kan uw verzekeraar besluiten het contract op te zeggen.  Ook kunt u een boete krijgen van de overheid! Lees meer…

Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…

Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…

U bent niet verplicht om uw schoorsteen te laten vegen. (Uitzondering is als uw schoorsteen is aangesloten op uw centrale verwarming, dan is het wel verplicht.) Echter, om veilig te stoken raden we u aan minimaal een keer per jaar uw schouw te laten vegen. Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…

Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contacteer ons

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Bilzen? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een reinigingsattest.

Contact

De Schoorsteenbrigade Bilzen
Telefoon: 089 39 44 71