Skip to content

Schoorsteenveger Dendermonde

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Dendermonde? De Schoorsteenbrigade werkt enkel en alleen met erkende schoorsteenvegers. Wij leveren na elke veegbeurt een reinigingsattest. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/openhaard. 

 Een propere schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Aflevering van erkend reinigingsattest?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Contacteer De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn in regio Utrecht actief in onder meer:

  • Dammen
  • Keur
  • Lutterzele
  • Boonwijk-Zwijveke
  • Handwijzer
  • Sint-Gillis-bij-Dendermonde
  • Hof ten Rode
  • Grembergen
  • Oudegem
  • Mespelare

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Dendermonde en omstreken
Telefoon: 052 89 15 53

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Dendermonde? Bel: 052 28 12 24

Schoorsteenveger Filip

Schoorsteenveger Filip foto

De Schoorsteenbrigade

Wie is Filip?

Heeft u een schoorsteenveger nodig? Dan kunt u mij bellen. Mijn naam is Filip, aangenaam kennis te maken. Ik zorg al jaren voor schone schoorstenen in uw buurt. Waar ik onder andere voor sta tijdens mijn werk is goed werk leveren en klantvriendelijkheid naar mijn klanten. Als ik klaar ben met vegen wil ik dat mijn klanten tevreden zijn. Het maakt mij niet uit welk huistype u heeft want door mijn jaren lange ervaring heb ik al allerlei soorten schoorstenen meegemaakt. Hierdoor kom ik niet snel voor een verrassing te staan. Ik kom graag bij u langs!

Bij De Schoorsteenbrigade kunt u rekenen op expertise en betrouwbaarheid. Wij gaan bij alle klussen voor een professionele uitvoering. Neem contact op voor meer informatie.

Wat vertellen onze klanten?

88% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Hulp van een schoorsteenveger uit Dendermonde

Jaarlijks uw schoorsteen laten vegen kan u veel ellende besparen. Uit statistieken van de Belgische brandweer blijkt dat 1 op de 6 woningbranden in een schoorsteen ontstaat. Een schoorsteenbrand is echter niet het enige risico van een slecht onderhouden schoorsteen. Denk ook aan het risico op een koolmonoxidevergiftiging. Onze schoorsteenveger uit Dendermonde helpt u deze risico’s graag tot een minimum te beperken. Zo kunt u de kachel veilig blijven gebruiken!

Wanneer de schoorsteenveger uit Dendermonde inschakelen?

U kunt onze schoorsteenveger uit Dendermonde het hele jaar door inschakelen. Het is voldoende om de schoorsteen jaarlijks te laten vegen. Enkel wanneer u de kachel het hele jaar door gebruikt, kan een halfjaarlijkse schoonmaakbeurt verstandig zijn. Veel mensen gebruiken hun schoorsteen voornamelijk in de herfst en winter, van oktober tot en met maart. Om er zeker van te zijn dat de schoorsteen in deze maanden schoon is, kunt u de schoorsteen in september schoon laten vegen. Ook kunt u voor het laten uitvoeren van een camera inspectie kiezen. Hierbij wordt gecontroleerd of en in welke mate er vuil in uw schoorsteen zit.

Houd er rekening mee, dat het onverstandig is om een schoorsteen te vroeg te laten vegen. Hierbij loopt u het risico dat vogels een nieuw nest in het rookkanaal bouwen. Dit leidt ertoe, dat de schoorsteen vervuild is als de kachel in de winter wil gaan gebruiken. Het brengt grote risico’s met zich mee, zoals eerder beschreven werd.

Schoorsteenveger Dendermonde

Onze diensten:

Wij zijn actief in onder meer:
Dammen
Keur
Lutterzele
Boonwijk-Zwijveke
Handwijzer
Oudegem
Hof ten Rode
Mespelare
Grembergen
Sint-Gillis bij Dendermonde

Redenen om de schoorsteen te laten vegen

Een schoorsteen laten vegen door onze schoorsteenveger uit Dendermonde is om verschillende redenen verstandig. Allereerst wilt u de kans op een schoorsteenbrand tot een minimum beperken. Een schoorsteenbrand ontstaat als vonken vanuit de kachel op de schoorsteenwand vliegen. Op de schoorsteenwand ontstaat door de tijd heen een brandbare laag. Deze brandbare laag komt voort uit de verbranding van hout en kolen. We noemen deze laag ook wel creosoot. Door de schoorsteen te vegen zal deze laag verwijderd worden. Het risico op een schoorsteenbrand neemt hierdoor sterk af.

Wie denkt met een gaskachel veilig te zijn, heeft het mis! Bij een gaskachel speelt namelijk het risico van een koolmonoxidevergiftiging op. Een koolmonoxidevergiftiging kan optreden, op het moment dat de schoorsteen verstopt zit. Als gevolg van de verstopping kan koolmonoxide minder makkelijk worden afgevoerd. De concentratie koolmonoxide in uw ruimtes neemt hierdoor toe. Het zal u een slaperig gevoel geven! In het ergste geval stikt u tijdens uw slaap in uw eigen tong.

Het kan verstandig zijn om een koolmonoxidemelder bij de kachel op te hangen. Zo wordt u tijdig gewaarschuwd bij een te hoge concentratie koolmonoxide in uw ruimtes.

Werkwijze van onze schoorsteenveger uit Dendermonde

De Schoorsteenbrigade beschikt over verschillende hulpmiddelen, om een schoorsteen te kunnen vegen. Hierbij kunnen we zowel vanaf uw dak, als van binnenuit aan de slag gaan. Verschillende factoren bepalen welke aanpak het meest geschikt is. Denk bijvoorbeeld aan de weersomstandigheden. Bij een harde storm is het onverantwoord om vanaf het dak te werken.

Wanneer uw schoorsteen vanaf het dak geveegd wordt, gebruikt onze schoorsteenveger uit Dendermonde een kogel aan een touw. Deze kogel is voorzien van een borstel, die het vuil van de schoorsteenwand schraapt. Bij het vegen van binnenuit gebruiken we een lange stok. Ook deze stok is voorzien van een harde borstel, om het vuil van de schoorsteenwand los te krijgen. Aan de onderzijde kan de stok met nieuwe delen worden verlengd.

Meer weten over het werk van onze schoorsteenveger uit Dendermonde? Of wilt u direct een afspraak inplannen voor het schoonmaken van de schoorsteen? Neem in beide gevallen contact met ons op!

Schoorsteenveger nodig? Bel Filip

Schoorsteenveger Filip foto

Waarom kiest u voor ons?

Veelgestelde vragen

U bent niet verplicht uw schouw te laten vegen. (Uitzondering is als uw schoorsteen is aangesloten op uw centrale verwarming, dan is het wel verplicht.) Verzekeraars verwachten echter wel dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Is uw schoorsteen slecht onderhouden dan kan uw verzekeraar besluiten het contract op te zeggen.  Ook kunt u een boete krijgen van de overheid! Lees meer…

Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…

Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…

U bent niet verplicht om uw schoorsteen te laten vegen. (Uitzondering is als uw schoorsteen is aangesloten op uw centrale verwarming, dan is het wel verplicht.) Echter, om veilig te stoken raden we u aan minimaal een keer per jaar uw schouw te laten vegen. Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…

Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contacteer ons

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Dendermonde? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

De Schoorsteenbrigade is in het leven geroepen doordat er veel klachten zijn over malafide schoorsteenvegers. Wij werken uitsluitend met gekwalificeerde, betrouwbare en professionele schoorsteenvegers. Wilt u veilig en vertrouwd stoken? Schakel dan gerust onze hulp in. Wij helpen u graag in Dendermonde en omgeving!

Contact

De Schoorsteenbrigade Dendermonde
Telefoon: 052 28 12 24