Skip to content

Schoorsteenveger Gent

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Gent? De Schoorsteenbrigade werkt enkel en alleen met erkende schoorsteenvegers. Wij leveren na elke veegbeurt een reinigingsattest. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/openhaard. 

Een propere schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Aflevering van erkend reinigingsattest?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Contacteer De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn in regio Gent actief in onder meer:

  • Baarle
  • Baarlevelde
  • Drongen
  • Luchteren
  • Ledeberg
  • Rabot
  • Oostakker
  • Patershol
  • Destelbergen
  • Gentbrugge

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Gent en omstreken
Telefoon: 09 296 44 89

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Gent? Bel: 09 296 30 23

Schoorsteenveger Filip

Schoorsteenveger Filip foto

De Schoorsteenbrigade

Wie is Filip?

Heeft u een schoorsteenveger nodig? Dan kunt u mij bellen. Mijn naam is Filip, aangenaam kennis te maken. Ik zorg al jaren voor schone schoorstenen in uw buurt. Waar ik onder andere voor sta tijdens mijn werk is goed werk leveren en klantvriendelijkheid naar mijn klanten. Als ik klaar ben met vegen wil ik dat mijn klanten tevreden zijn. Het maakt mij niet uit welk huistype u heeft want door mijn jaren lange ervaring heb ik al allerlei soorten schoorstenen meegemaakt. Hierdoor kom ik niet snel voor een verrassing te staan. Ik kom graag bij u langs!

Bij De Schoorsteenbrigade kunt u rekenen op expertise en betrouwbaarheid. Wij gaan bij alle klussen voor een professionele uitvoering. Neem contact op voor meer informatie.

Wat vertellen onze klanten?

88% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Schoorsteenveger uit Gent inschakelen

Reken op de hulp van onze professionele schoorsteenveger uit Gent, voor het onderhoud aan uw schoorsteen. Uit onderzoek van de Belgische branden blijkt dat 1 op de 6 branden in huis in een schoorsteen begint. Het geeft aan hoe belangrijk het is, om de schoorsteen schoon te houden! Een verstopping van de schoorsteen brengt niet alleen het risico van een brand met zich mee. Denk ook aan een mogelijke koolmonoxidevergiftiging. Onze schoorsteenvegers uit Gent helpen u deze risico’s te minimaliseren.

Wanneer moet ik de schoorsteen vegen?

Het vegen van de schoorsteen is zowel bij een hout-, als bij gaskachels noodzakelijk. Door het jaar heen kan er een brandbare laag op de binnenwand van het rookkanaal ontstaan. Op het moment dat er brandbare deeltjes op deze laag vliegen, zal hier een brand uit voortkomen. Het risico op een brand is het grootst in de maanden oktober tot en met maart. In deze periode wordt de brandbare laag steeds dikker. Daarbij gebruikt men de kachel in deze periode het meest intensief.

Een schoorsteen al vroeg in het jaar vegen wordt afgeraden. U loopt hierbij het risico, dat er zich na het vegen van de schoorsteen vogels in het rookkanaal nestelen. Het nest wat zij hierbij opbouwen kan de kans op een schoorsteenbrand of koolmonoxidevergiftiging vergroten. Onze schoorsteenveger in Gent raadt mensen aan hun schoorsteen zeker jaarlijks te laten vegen.

Schoorsteenveger Gent

Onze diensten:

Wij zijn actief in onder meer:
Baarle
Baarlevelde
Drongen
Luchteren
Ledeberg
Rabot
Oostakker
Patershol
Destelbergen
Gentbrugge

Noodzaak van het inschakelen van de schoorsteenveger in Gent

Er zijn verschillende redenen, die maken dat het inschakelen van onze schoorsteenveger uit Gent noodzakelijk is. Door de schoorsteen jaarlijks te laten vegen, neemt de kans op een brand sterk af. Een brand kan voor een zeer ernstige schade aan het rookkanaal van uw schoorsteen zorgen. Daarbij kan ook de rest van uw woning beschadigd raken! In het bijzonder, wanneer het om een uitslaande brand gaat.

Een brand is het gevolg van creosoot. Dit is een zeer brandbare laag, die zich op de wanden van de schoorsteen ontwikkelt. Creosoot komt vrij uit de verbranding van kolen en hout. Deeltjes die hierbij vrijkomen hechten zich aan de schoorsteenwand en vormen zo het begin van deze brandbare laag. Bij een intensief gebruik van de kachel zal deze laag steeds dikker worden.

Niet alleen loopt u bij een slecht onderhouden schoorsteen het risico op een brand in huis. Ook kan de verstopping in de schoorsteen voor een koolmonoxidevergiftiging zorgen. Bij een koolmonoxidevergiftiging kan koolmonoxide uw woning niet langer verlaten. Het blijft hierdoor in uw ruimtes hangen, waardoor u al snel een onverklaarbaar slaperig gevoel zal ervaren. Het kan slim zijn om een koolmonoxidemelder rond uw kachel te hangen. De koolmonoxidemelder waarschuwt u op het moment dat de concentratie koolmonoxide te groot wordt.

Werkwijze bij een schoorsteen vegen

Een schoorsteen vegen kan op verschillende manieren. Zo kan onze schoorsteenveger uit Gent van boven naar beneden werken, of andersom van beneden naar boven. Bij het vegen van de schoorsteen spelen verschillende factoren een rol. Denk bijvoorbeeld aan de hellingsgraad van uw dak, de weersomstandigheden en de ruimte rondom de kachel.

Van boven naar beneden vegen

Wanneer onze schoorsteenveger in Gent van boven naar beneden veegt, maakt men gebruik van een kogel aan een lang touw. De kogel is voorzien van een harde borstel, die langs de wanden van de schoorsteen wordt bewogen. Zo komen de brandbare laag en ander vuil los te zitten.

Van beneden naar boven schoonmaken

Een alternatief voor het van boven naar beneden vegen, is de omgekeerde weg. Hierbij wordt een lange stok gebruikt, met aan de bovenzijde een borstel. Aan de onderzijde van deze stok kan steeds een nieuw deel worden toegevoegd.

Wilt u uw schoorsteen laten vegen door onze professionele schoorsteenveger uit Gent? Of wilt u meer informatie over de werkwijze van De Schoorsteenbrigade? Neem in beide gevallen contact met ons op! We voorzien u graag van advies.

Schoorsteenveger nodig? Bel Filip

Schoorsteenveger Filip foto

Waarom kiest u voor ons?

Veelgestelde vragen

U bent niet verplicht uw schouw te laten vegen. (Uitzondering is als uw schoorsteen is aangesloten op uw centrale verwarming, dan is het wel verplicht.) Verzekeraars verwachten echter wel dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Is uw schoorsteen slecht onderhouden dan kan uw verzekeraar besluiten het contract op te zeggen.  Ook kunt u een boete krijgen van de overheid! Lees meer…

Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…

Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…

U bent niet verplicht om uw schoorsteen te laten vegen. (Uitzondering is als uw schoorsteen is aangesloten op uw centrale verwarming, dan is het wel verplicht.) Echter, om veilig te stoken raden we u aan minimaal een keer per jaar uw schouw te laten vegen. Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…

Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contacteer ons

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Gent? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

De Schoorsteenbrigade is in het leven geroepen doordat er veel klachten zijn over malafide schoorsteenvegers. Wij werken uitsluitend met gekwalificeerde, betrouwbare en professionele schoorsteenvegers. Wilt u veilig en vertrouwd stoken? Schakel dan gerust onze hulp in. Wij helpen u graag in Gent en omgeving!

Contact

De Schoorsteenbrigade Gent
Telefoon: 09 296 30 23