Skip to content

Schoorsteenveger Vlaams-Brabant

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Vlaams-Brabant? De Schoorsteenbrigade werkt enkel en alleen met erkende schoorsteenvegers. Wij leveren na elke veegbeurt een reinigingsattest. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/openhaard. 

✔ Een propere schoorsteen?
✔ Een betrouwbare schoorsteenveger?
✔ Veilig en verantwoord stoken?
✔ Aflevering van erkend reinigingsattest?
✔ Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
✔ De zoveelste tevreden klant worden?

Contacteer De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn in Vlaams-Brabant actief in onder meer:

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Vlaams-Brabant
Telefoon: 016 79 89 92

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Vlaams-Brabant? Bel: 016 79 89 92

Over ons

De Schoorsteenbrigade is in het leven geroepen doordat er veel klachten zijn over malafide schoorsteenvegers. Wij werken uitsluitend met gekwalificeerde, betrouwbare en professionele schoorsteenvegers. Wilt u veilig en vertrouwd stoken? Schakel dan gerust onze hulp in. Wij helpen u graag in Vlaams-Brabant en omgeving!

Schoorsteenveger Vlaams-Brabant

Wat vertellen onze klanten?

88% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Hulp van de schoorsteenveger uit Vlaams-Brabant nodig?

De Schoorsteenbrigade helpt u uw schoorsteen schoon te houden. Het feit dat dit belangrijk is, blijkt wel uit de 1 op de 6 branden die het gevolg zijn van vuil in de schoorsteen. Deze cijfers kwamen voort uit een onderzoek van de Belgische brandweer. Zelf een schoorsteen vegen is bijzonder lastig. Reden genoeg om hier professionele hulp voor in te schakelen! Onze schoorsteenveger uit Vlaams-Brabant zorgt dat uw schoorsteen op de juiste wijze onderhouden wordt.

Geschikt moment om de schoorsteen te vegen

In de periode van oktober tot en met maart is de kans op een schoorsteenbrand het grootst. Dit valt te verklaren door het feit, dat mensen hun kachel in deze periode het vaakst aan hebben staan. Daarbij is er in maart een flinke laag creosoot op uw schoorsteenwand ontstaan. Later leest u meer over het ontstaan van creosoot en de gevaren hiervan. Om een brand tegen te gaan, is het verstandig uw schoorsteen in de weken voor oktober te laten vegen door een schoorsteenveger. Zo is deze schoon in de periode, waarin u de kachel het meest intensief gebruikt. Laat de schoorsteen in ieder geval eens per jaar schoonvegen.

De schoorsteen al in april of mei laten vegen is onverstandig. Als u in deze periode vogelnestjes zou laten verwijderen, loopt u het risico dat vogels een nieuw nest opbouwen. De kans op een brand of koolmonoxidevergiftiging is hierdoor relatief groot.

Onze diensten:

Waarom een schoorsteenveger in Vlaams-Brabant inschakelen?

Eerder werd al beschreven, dat het erg lastig is om een schoorsteen zelf te vegen. Mensen hebben hier niet de juiste hulpmiddelen voor en vinden het eng om op grote hoogte te werken. Onze schoorsteenveger uit Vlaams-Brabant beschikt over de benodigde hulpmiddelen om uw schoorsteen schoon te houden. Door het jaar heen zal er zich een brandbare laag in de schoorsteen vormen, welke we creosoot noemen. Deze laag komt voort uit brandbare deeltjes, die zich aan de schoorsteenwand hechten. De deeltjes komen vrij bij de verbranding van hout of kolen. Met name bij oudere schoorstenen is de kans op het ontstaan van deze laag groot. Oude schoorstenen zijn vaak opgebouwd met poreuze stenen.

Niet alleen is het laten vegen van de schoorsteen noodzakelijk om branden te voorkomen. Ook loopt u het risico op een koolmonoxidevergiftiging. In het bijzonder bij het gebruik van een gaskachel in huis. Bij een verstopte schoorsteen kan koolmonoxide uw woning minder makkelijk verlaten. Hierdoor neemt de concentratie koolmonoxide in de lucht van uw woning toe. Om extra beschermd te worden tegen een koolmonoxidevergiftiging kan ook het gebruik van een koolmonoxidemelder het overwegen waard zijn.

Plan van aanpak bij een schoorsteen vegen

Een schoorsteen vegen kan op verschillende manieren. Onze schoorsteenveger in Vlaams-Brabant werkt hierbij van boven naar beneden, of juist van beneden naar boven. Verschillende factoren spelen een rol bij de keuze die gemaakt wordt. Denk aan de weersomstandigheden, of de hellingsgraad van uw dak.

Schoorsteen van beneden naar boven vegen

Wanneer van beneden naar boven wordt gewerkt, gebruikt onze schoorsteenveger uit Vlaams-Brabant een stok. Aan de bovenzijde is deze stok voorzien van een stevige borstel. De onderzijde van de stok kan steeds van een nieuw stokdeel worden voorzien. Zo is de stok lang genoeg om tot de top van uw schoorsteen te komen.

Van boven naar beneden werken

Het alternatief voor van beneden naar boven werken, is het gebruik van een kogel aan een lang touw. Hierbij laat de schoorsteenveger de kogel via de bovenzijde van de schoorsteen naar beneden zakken. Door de borstel langs de schoorsteenwand te bewegen zal creosoot en ander vuil los komen te zitten.

Wilt u meer weten over de manier waarop uw schoorsteen geveegd wordt door onze schoorsteenveger uit Vlaams-Brabant? Of wilt u direct een afspraak inplannen voor het vegen van uw schoorsteen? Neem in beide gevallen contact met ons op!

Waarom kiest u voor ons?

Veelgestelde vragen

U bent niet verplicht uw schouw te laten vegen. (Uitzondering is als uw schoorsteen is aangesloten op uw centrale verwarming, dan is het wel verplicht.) Verzekeraars verwachten echter wel dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Is uw schoorsteen slecht onderhouden dan kan uw verzekeraar besluiten het contract op te zeggen.  Ook kunt u een boete krijgen van de overheid! Lees meer…

Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…

Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…

U bent niet verplicht om uw schoorsteen te laten vegen. (Uitzondering is als uw schoorsteen is aangesloten op uw centrale verwarming, dan is het wel verplicht.) Echter, om veilig te stoken raden we u aan minimaal een keer per jaar uw schouw te laten vegen. Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…

Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contacteer ons

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Vlaams-Brabant? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een reinigingsattest.

Contact

De Schoorsteenbrigade Vlaams-Brabant
Telefoon: 016 79 89 92