Skip to content

Schoorsteenveger Provincie Antwerpen

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Antwerpen? De Schoorsteenbrigade werkt enkel en alleen met erkende schoorsteenvegers. Wij leveren na elke veegbeurt een reinigingsattest. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/openhaard. 

✔ Een propere schoorsteen?
✔ Een betrouwbare schoorsteenveger?
✔ Veilig en verantwoord stoken?
✔ Aflevering van erkend reinigingsattest?
✔ Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
✔ De zoveelste tevreden klant worden?

Contacteer De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn in provincie Antwerpen actief in onder meer:

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Provincie Antwerpen
Telefoon: 085-4011599
Openingstijden: Ma-Vr:  08:00 – 18:00

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Antwerpen? Bel: 085-4011599

Over ons

De Schoorsteenbrigade is in het leven geroepen doordat er veel klachten zijn over malafide schoorsteenvegers. Wij werken uitsluitend met gekwalificeerde, betrouwbare en professionele schoorsteenvegers. Wilt u veilig en vertrouwd stoken? Schakel dan gerust onze hulp in. Wij helpen u graag in provincie Antwerpen!

Schoorsteenveger provincie Antwerpen

Wat vertellen onze klanten?

5/5

“De schoorsteenveger kon direct langskomen. De schoorsteen trekt nu een stuk beter, er blijft gelukkig geen rook meer in de kamer hangen. Dankjewel mannen!”

K. Janssens – Turnhout

4/5

“Vriendelijke schoorsteenveger. Hij kwam bekwaam over en heeft de schoorsteen grondig geveegd. Vooralsnog hebben we geen problemen tijdens het stoken.”

P. Maes – Herentals

4.5/5

“Ze hebben alles netjes en schoon achtergelaten. Kwamen mooi op tijd. Wij zijn heel tevreden. Volgende keer bellen we weer dezelfde schoorsteenveger.”

T. Willems – Antwerpen

Professionele schoorsteenveger uit Antwerpen nodig?

De Belgische brandweer publiceert regelmatig statistieken over branden die zij blussen. Uit deze statistieken blijkt dat maar liefst 1 op de 6 woningbranden ontstaat in de schoorsteen. Het geeft aan, hoe gevaarlijk vuil in de schoorsteenmantel kan zijn. Niet alleen loopt u het risico op een brand in de schoorsteen. Ook kunt u te maken krijgen met een verstopping van het rookkanaal. Dit brengt het risico van een koolmonoxidevergiftiging met zich mee. Onze schoorsteenveger uit Antwerpen helpt u graag bij het vegen van de schoorsteen. Door de schoorsteen regelmatig te laten onderhouden, verkleint u de kans op een brand sterk.

Wanneer moet ik de schoorsteenveger in Antwerpen inschakelen?

Onze schoorsteenveger uit de provincie Antwerpen staat het hele jaar door voor u klaar. Bij een normaal gebruik van de kachel is de herfst de meest geschikte periode om uw schoorsteen te vegen. Zou u de schoorsteen te vroeg laten vegen, dan loopt u het risico dat vogels hier een nestje in bouwen. Dit kunnen zij ook doen wanneer de schoorsteen nog vuil is. Door de schoorsteen in de herfst te laten vegen, weet u echter zeker dat het nestje tijdig verwijderd wordt. Zo kunt u de schoorsteen tijdens de koude wintermaanden veilig gebruiken.

Het is zowel bij een gas-, als houtkachel noodzakelijk om De Schoorsteenbrigade in te schakelen. Bij een houtkachel loopt u het risico op een schoorsteenbrand. Daar waar een gaskachel een koolmonoxidevergiftiging kan veroorzaken. Wanneer heeft u de schoorsteen in uw woning voor het laatst laten vegen? Hoewel het niet verplicht is om een schoorsteenveger in te schakelen, wordt dit wel sterk aangeraden. Het kan daarbij gevaarlijk zijn om zelf het dak op te gaan.

Onze diensten:

Noodzaak van het vegen van uw schoorsteen

Een schoorsteen laten vegen in de provincie Antwerpen is om verschillende redenen noodzakelijk. Eerder werd al beschreven dat u zonder hulp van onze schoorsteenveger in Antwerpen twee risico loopt: het risico op een schoorsteenbrand en op een koolmonoxidevergiftiging. Een schoorsteenbrand is het gevolg van een brandbare laag, die zich over een langere periode op de schoorsteenwand ontwikkelt. Deze brandbare laag noemen we ook wel creosoot. De laag wordt gevormd door kleine brandbare deeltjes uit de kachel. Met name oudere schoorstenen zijn gevoelig voor het ontstaan van deze laag. Dit valt te verklaren door het feit, dat in oude schoorsteen vaak gebruik gemaakt is van poreuze stenen. De deeltjes kunnen zich hier relatief eenvoudig aan hechten.

Het risico op een koolmonoxidevergiftiging loopt u bij een verstopping van het rookkanaal. Onze schoorsteenveger uit Antwerpen kan vogelnestjes en ander vuil voor u verwijderen, om zo’n verstopping op te lossen. Koolmonoxide kan op deze wijze makkelijker uit uw woning stromen, waardoor de kans op een vergiftiging afneemt. Zou u het rookkanaal niet laten vegen, dan blijft deze stof in uw ruimte hangen. U zult dit merken aan een onverklaarbaar slaperig gevoel.

Tip: hang een koolmonoxidemelder in de buurt van uw kachel. Zo wordt u tijdig gewaarschuwd bij een te hoge concentratie koolmonoxide.

Werkwijze van onze schoorsteenveger uit provincie Antwerpen

Onze schoorsteenveger uit Antwerpen kan op twee manieren te werk gaan. De schoorsteen kan van boven naar beneden worden geveegd, of van binnenuit omhoog. Het hangt onder meer van de hellingsgraad van uw dak en de weersomstandigheden af, welke aanpak het meest geschikt is. Bij het van boven naar beneden vegen gebruikt de schoorsteenveger uit Antwerpen een kogel aan een lang touw. De kogel is voorzien van een stevige borstel, om het vuil van de schoorsteenwand te verwijderen.

Van binnenuit omhoog vegen kan met een lange stok. Ook deze stok is voorzien van een stevige borstel. Om tot het bovenste punt van het rookkanaal te kunnen komen, kan de stok voortdurend verlengd worden aan de onderzijde.

Bent u benieuwd wat onze schoorsteenveger uit de regio Antwerpen voor u kan betekenen? Of wilt u direct hulp bij het vegen van de schoorsteen? Neem in beide gevallen contact met ons op!

Waarom kiest u voor ons?

Veelgestelde vragen

U bent niet verplicht uw schouw te laten vegen. (Uitzondering is als uw schoorsteen is aangesloten op uw centrale verwarming, dan is het wel verplicht.) Verzekeraars verwachten echter wel dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Is uw schoorsteen slecht onderhouden dan kan uw verzekeraar besluiten het contract op te zeggen.  Ook kunt u een boete krijgen van de overheid! Lees meer…

Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…

Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…

U bent niet verplicht om uw schoorsteen te laten vegen. (Uitzondering is als uw schoorsteen is aangesloten op uw centrale verwarming, dan is het wel verplicht.) Echter, om veilig te stoken raden we u aan minimaal een keer per jaar uw schouw te laten vegen. Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…

Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contacteer ons

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Antwerpen? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Openingstijden

Maandag: 08:00 - 18:00
Dinsdag: 08:00 - 18:00
Woensdag: 08:00 - 18:00
Donderdag: 08:00 - 18:00
Vrijdag: 08:00 - 18:00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten

Contact

De Schoorsteenbrigade provincie Antwerpen
Telefoon: 085-4011599