Skip to content

Schoorsteenveger West-Vlaanderen

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in West-Vlaanderen? De Schoorsteenbrigade werkt enkel en alleen met erkende schoorsteenvegers. Wij leveren na elke veegbeurt een reinigingsattest. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/openhaard. 

✔ Een propere schoorsteen?
✔ Een betrouwbare schoorsteenveger?
✔ Veilig en verantwoord stoken?
✔ Aflevering van erkend reinigingsattest?
✔ Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
✔ De zoveelste tevreden klant worden?

Contacteer De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn in West-Vlaanderen actief in onder meer:

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: West-Vlaanderen
Telefoon: 050 89 53 77

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in West-Vlaanderen? Bel: 050 89 53 77

Over ons

De Schoorsteenbrigade is in het leven geroepen doordat er veel klachten zijn over malafide schoorsteenvegers. Wij werken uitsluitend met gekwalificeerde, betrouwbare en professionele schoorsteenvegers. Wilt u veilig en vertrouwd stoken? Schakel dan gerust onze hulp in. Wij helpen u graag in West-Vlaanderen!

Schoorsteenveger West-Vlaanderen

Wat vertellen onze klanten?

88% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Schoorsteenveger uit West-Vlaanderen nodig voor hulp?

In België wordt 1 op de 6 woningbranden veroorzaakt door vuil in de schoorsteen. Dit blijkt uit statistieken van de Belgische brandweer. Veel huishoudens zijn zich niet bewust van de gevaren van een vervuild rookkanaal. Onze schoorsteenveger uit West-Vlaanderen komt graag bij u langs, om de schoorsteen te reinigen. Zo weet u zeker dat de kans op een schoorsteenbrand in uw woning minimaal is!

Moment om de schoorsteenveger uit West-Vlaanderen in te schakelen

Het wordt aangeraden om uw schoorsteen eens per jaar te laten vegen. Mocht u de kachel het hele jaar door intensief gebruiken, dan kunt u dit tweemaal per jaar doen. Bij het reinigen van de schoorsteen worden verschillende soorten vuil uit de schoorsteen verwijderd. Denk aan de brandbare laag die op de binnenwand van de schoorsteen ontstaan, vogelnestjes en losse takjes. Doordat de kachel het meest gebruikt wordt in de periode van oktober tot en met maart, kunt u de schoorsteen het beste in september of oktober laten vegen.

Schakel de schoorsteenveger in West-Vlaanderen niet te vroeg in het jaar in. De kans bestaat dat vogels na de schoonmaak van de schoorsteen opnieuw een nest op zullen bouwen. Het laten vegen van de schoorsteen heeft in zo’n geval weinig zin gehad.

Onze diensten:

Noodzaak van het laten vegen van de schoorsteen

Het laten vegen van de schoorsteen is om verschillende redenen noodzakelijk. Allereerst wilt u de kans op een schoorsteenbrand minimaliseren. Een schoorsteenbrand is het gevolg van creosoot. Dit is een brandbare laag op de binnenwand van uw rookkanaal, die voortkomt uit de verbranding van kolen en hout. Brandbare deeltjes die hierbij vrijkomen zullen zich aan de poreuze stenen van uw schoorsteen hechten. Bij een moderne schoorsteen is de kans op het ontstaan van deze laag iets kleiner, doordat deze schoorstenen van een roestvrijstalen rookkanaal worden voorzien.

Naast het risico op een brand in de schoorsteen, loopt u ook het risico op een koolmonoxidevergiftiging. Dit geldt in het bijzonder voor woningen met een gaskachel. Bij een verstopping van de schoorsteen kan koolmonoxide uw woning steeds minder makkelijk verlaten. De stof blijft hierdoor in de woning hangen, wat u een slaperig gevoel zal geven. In het ergste geval stikt u in uw eigen tong. Het kan een slimme keuze zijn om een koolmonoxidemelder bij uw kachel te monteren. Op deze manier wordt u tijdig gewaarschuwd, als de concentratie koolmonoxide te hoog wordt.

Werkwijze bij het vegen van de schoorsteen

De schoorsteen vegen kan op verschillende manieren. Onze schoorsteenveger uit West-Vlaanderen kan hierbij van boven naar beneden werken, of van beneden naar boven. De meest geschikte aanpak is van verschillende factoren afhankelijk. Denk bijvoorbeeld aan de weersomstandigheden, de hellingsgraad van uw dak, enzovoorts. De veiligheid van onze schoorsteenveger uit West-Vlaanderen staat hierbij vanzelfsprekend altijd voorop.

Van boven naar beneden vegen

Bij het van boven naar beneden vegen wordt gekozen voor het gebruik van een lang touw met aan de onderzijde een kogel. Deze kogel is voorzien van een borstel, die langs de wand van het rookkanaal kan worden bewogen. Op deze manier komt het vuil los te zitten en is de schoorsteen eenvoudig te reinigen.

Van beneden naar boven werken

Het alternatief is een werkwijze vanuit de ruimte met uw kachel. Hierbij wordt een stok gebruikt, die aan de bovenzijde voorzien is van een borstel. Ook nu zal de borstel langs de schoorsteenwand worden bewogen om de schoorsteen schoon te maken. Aan de onderzijde van de stok kan steeds een nieuw deel worden toegevoegd. Zo is de stok lang genoeg om tot de top van de schoorsteen te komen.

Wilt u meer weten over onze aanpak bij een schoorsteen vegen? Of wilt u direct een afspraak inplannen met onze schoorsteenveger uit West-Vlaanderen? Neem in beide gevallen contact met ons op!

Waarom kiest u voor ons?

Veelgestelde vragen

U bent niet verplicht uw schouw te laten vegen. (Uitzondering is als uw schoorsteen is aangesloten op uw centrale verwarming, dan is het wel verplicht.) Verzekeraars verwachten echter wel dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Is uw schoorsteen slecht onderhouden dan kan uw verzekeraar besluiten het contract op te zeggen.  Ook kunt u een boete krijgen van de overheid! Lees meer…

Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…

Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…

U bent niet verplicht om uw schoorsteen te laten vegen. (Uitzondering is als uw schoorsteen is aangesloten op uw centrale verwarming, dan is het wel verplicht.) Echter, om veilig te stoken raden we u aan minimaal een keer per jaar uw schouw te laten vegen. Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…

Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contacteer ons

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in West-Vlaanderen? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een reinigingsattest.

Contact

De Schoorsteenbrigade West-Vlaanderen
Telefoon: 050 89 53 77