Skip to content

Schoorsteenveger Limburg

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Limburg? De Schoorsteenbrigade werkt enkel en alleen met erkende schoorsteenvegers. Wij leveren na elke veegbeurt een reinigingsattest. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/openhaard. 

Een propere schoorsteen?
Een betrouwbare schoorsteenveger?
Veilig en verantwoord stoken?
Aflevering van erkend reinigingsattest?
Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
De zoveelste tevreden klant worden?

Contacteer De Schoorsteenbrigade!

Wij zijn in provincie Limburg actief in onder meer:

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Provincie Limburg
Telefoon: 011-495121

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Limburg? Bel: 011-495121

Over ons

De Schoorsteenbrigade is in het leven geroepen doordat er veel klachten zijn over malafide schoorsteenvegers. Wij werken uitsluitend met gekwalificeerde, betrouwbare en professionele schoorsteenvegers. Wilt u veilig en vertrouwd stoken? Schakel dan gerust onze hulp in. Wij helpen u graag in Limburg en omgeving!

Schoorsteenveger Limburg

Wat vertellen onze klanten?

88% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Schoorsteenveger in Limburg nodig?

Wist u dat 1 op de 6 branden in huis veroorzaakt wordt door vuil in de schoorsteen? Dit blijkt uit onderzoek van de Belgische brandweer. Het toont aan, hoe belangrijk het is om uw schoorsteen schoon te houden. Zelf een schoorsteen vegen is bijzonder lastig! Niet alleen hebben mensen hier de hulpmiddelen niet voor. Ook is het gevaarlijk om op grote hoogte te werken. Schakel om die reden hulp van onze schoorsteenveger uit Limburg in. Wij zorgen voor een professionele schoonmaak van uw rookkanaal.

Geschikt moment om de schoorsteen te vegen

Onze schoorsteenveger uit Limburg raadt u aan, de schoorsteen zeker eens per jaar te laten vegen. Mocht u de kachel het hele jaar door gebruiken, dan kunt u de schoorsteen tweemaal per jaar laten reinigen. Door het jaar heen kunnen er verschillende vormen van vuil voorkomen in de schoorsteen. Denk aan een vogelnestje, een brandbare laag op de schoorsteenwand, bladeren en takjes, enzovoorts. Bij het vegen van de schoorsteen wordt dit vuil voor u verwijderd.

In de periode van oktober tot en met maart is de kans op een schoorsteenbrand het grootst. De kachel wordt in deze periode het meest intensief gebruikt. Daarbij is de ophoping van brandbare deeltjes op de schoorsteenwand het grootst in maart. Het is verstandig om de schoorsteen net voor het najaar te laten vegen. Vogels hebben hun vogelnestjes op dat moment verlaten en de kans is klein dat zij hier net voor de winter een nieuw nestje opbouwen. Dit doen zij veelal in het voorjaar.

Onze diensten:

Waarom onze schoorsteenveger uit Limburg inschakelen?

Het inschakelen van onze schoorsteenveger uit Limburg is om verschillende redenen een slimme keuze. Allereerst voorkomt u op deze manier dat er een brand in de schoorsteen ontstaat. Een brand is het gevolg opgehoopt vuil. Ook ontstaat er tijdens het gebruik van de kachel een brandbare laag op de binnenwand van uw schoorsteen. Deze laag noemen we ook wel creosoot. Het is een ophoping van brandbare deeltjes, die vrijkomen bij de verbranding van hout en kolen. Met name oudere schoorstenen zijn gevoelig voor het ontstaan van deze laag. Dit valt te verklaren door het feit, dat er in deze oude schoorstenen voornamelijk poreuze stenen zijn gebruikt.

Een andere reden om onze schoorsteenveger uit Limburg in te schakelen, is het risico op een koolmonoxidevergiftiging. Zo’n vergiftiging is het gevolg van koolmonoxide, wat uw woning niet meer kan verlaten. Mogelijk is de schoorsteen verstopt geraakt door een vogelnestje, wat in de schoorsteen is opgebouwd. U herkent een koolmonoxidevergiftiging aan een onverklaarbaar slaperig gevoel. Door een koolmonoxidemelder rond uw kachel op te hangen, kunt u de kans op een koolmonoxidevergiftiging verkleinen. Dit apparaat waarschuwt u, op het moment dat de concentratie koolmonoxide te hoog is.

Werkwijze bij een schoorsteen vegen

Onze schoorsteenveger in Limburg kan uw schoorsteen op twee manieren vegen, namelijk: van boven naar beneden of van beneden naar boven. Wanneer er van boven naar beneden wordt gewerkt, maakt men gebruik van een touw met een kogel. De kogel is voorzien van een harde borstel. Het langs de schoorsteenwand bewegen van deze borstel maakt dat het vuil los komt te zitten.

Wanneer we van beneden naar boven werken, gebruiken we een stok met aan de bovenzijde een borstel. De stok kan voortdurend worden verlengd, door aan de onderzijde een deel aan de stok toe te voegen. Op deze manier is de stok lang genoeg om tot de top van de schoorsteen te komen.

Verschillende factoren spelen een rol bij de keuze die gemaakt wordt, over de manier waarop de schoorsteen geveegd wordt. Denk bijvoorbeeld aan de hellingsgraad van uw dak, of de weersomstandigheden.

Wilt u direct een afspraak inplannen bij onze schoorsteenveger uit Limburg? Of bent u benieuwd op welke manier De Schoorsteenbrigade uw schoorsteen veegt? Neem in beide gevallen contact met ons op. Wij leggen onze mogelijkheden graag aan u voor!

Waarom kiest u voor ons?

Werkomstandigheden

Een schoorsteenveger is in veel gevallen afhankelijk van het weer. Met regen of sneeuw is het bijvoorbeeld niet verantwoord om het dak op te gaan. In de meeste gevallen zullen wij het schoorsteenvegen dan uitstellen. Onderstaand de weersvoorspellingen:

API key not valid, or not yet activated. If you recently signed up for an account or created this key, please allow up to 30 minutes for key to activate.

Veelgestelde vragen

U bent niet verplicht uw schouw te laten vegen. (Uitzondering is als uw schoorsteen is aangesloten op uw centrale verwarming, dan is het wel verplicht.) Verzekeraars verwachten echter wel dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Is uw schoorsteen slecht onderhouden dan kan uw verzekeraar besluiten het contract op te zeggen.  Ook kunt u een boete krijgen van de overheid! Lees meer…

Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…

Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…

U bent niet verplicht om uw schoorsteen te laten vegen. (Uitzondering is als uw schoorsteen is aangesloten op uw centrale verwarming, dan is het wel verplicht.) Echter, om veilig te stoken raden we u aan minimaal een keer per jaar uw schouw te laten vegen. Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…

Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contacteer ons

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Limburg? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een reinigingsattest.

Contact

De Schoorsteenbrigade Limburg
Telefoon: 011-495121