Skip to content

Schoorsteenveger Oost-Vlaanderen

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Oost-Vlaanderen? De Schoorsteenbrigade werkt enkel en alleen met erkende schoorsteenvegers. Wij leveren na elke veegbeurt een reinigingsattest. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/openhaard. 

✔ Een propere schoorsteen?
✔ Een betrouwbare schoorsteenveger?
✔ Veilig en verantwoord stoken?
✔ Aflevering van erkend reinigingsattest?
✔ Voordeliger en milieuvriendelijker stoken?
✔ De zoveelste tevreden klant worden?

Contacteer De Schoorsteenbrigade!

Naam: De Schoorsteenbrigade
Plaats: Oost-Vlaanderen
Telefoon: 09 296 44 89

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger in Oost-Vlaanderen? Bel: 09 296 44 89

Over ons

De Schoorsteenbrigade is in het leven geroepen doordat er veel klachten zijn over malafide schoorsteenvegers. Wij werken uitsluitend met gekwalificeerde, betrouwbare en professionele schoorsteenvegers. Wilt u veilig en vertrouwd stoken? Schakel dan gerust onze hulp in. Wij helpen u graag in Oost-Vlaanderen en omgeving!

Schoorsteenveger Oost-Vlaanderen

Wat vertellen onze klanten?

88% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Professionele schoorsteenveger uit Oost-Vlaanderen inschakelen?

Wanneer heeft u de schoorsteen van uw woning voor het laatst laten vegen? Onze schoorsteenveger uit Oost-Vlaanderen helpt u hier graag bij. Wij beschikken over de benodigde hulpmiddelen om deze klus op vakkundige wijze voor u uit te voeren. Jaarlijks wordt 1 op de 6 branden veroorzaakt door vuil in de schoorsteen, zo blijkt uit onderzoek van de Belgische brandweer. Het geeft aan, hoe belangrijk het is om uw schoorsteen schoon te houden. Dit geldt zowel voor een schoorsteen boven een houtkachel, als ook voor de schoorsteen van een gaskachel.

Seizoen om de schoorsteenveger uit Oost-Vlaanderen te benaderen

Vaak wordt het najaar gezien als de meest geschikte periode voor het inschakelen van de schoorsteenveger uit Oost-Vlaanderen. De kans op een schoorsteenbrand is het grootst in de maanden van oktober tot en met maart. In deze periode wordt de kachel het meest intensief gebruikt. Daarbij is er in maart een dikke, zeer brandbare laag op de binnenwand van uw schoorsteen ontstaan als deze niet gereinigd wordt. De Schoorsteenbrigade raadt u aan, uw schoorsteen jaarlijks te laten vegen.

Uw schoorsteen te vroeg in het jaar laten vegen is onverstandig. Bij het vegen van de schoorsteen worden onder meer vogelnestjes verwijderd. Zou u dit al in het voorjaar doen, dan loopt u het risico dat er in de periode hierna nieuwe vogelnestjes zullen worden opgebouwd. Iets wat de kans op een schoorsteenbrand kan vergroten.

Onze diensten:

Redenen om de schoorsteen te laten vegen

De voornaamste reden om de schoorsteen te laten vegen, is het voorkomen van een brand. Een schoorsteenbrand zal vaak in eerste instantie voor roetvorming zorgen. De kans bestaat echter dat uw brand verder uitslaat en zo voor een veel ernstigere schade aan uw woning zorgt. Een dergelijke brand ontstaat, als vonken uit de kachel op een brandbare laag op de wand van uw rookkanaal vliegen. Deze brandbare laag noemt men ook wel creosoot. Het is een ophoping van brandbare deeltjes, die vrijkomen bij de verbranding van hout of kolen.

Naast een schoorsteenbrand ligt ook een koolmonoxidevergiftiging op de loer. Dit geldt in het bijzonder voor gaskachels. Bij een verstopping van de schoorsteen, bijvoorbeeld door een vogelnestje, kan koolmonoxide uw woning minder makkelijk verlaten. Het blijft hierdoor in uw ruimtes hangen, wat u een slaperig gevoel zal geven. Om de kans op een koolmonoxidevergiftiging verder te verkleinen, is het raadzaam een koolmonoxidemelder op te hangen. Dit apparaat waarschuwt u, als de concentratie koolmonoxide te groot wordt.

Werkwijze van onze schoorsteenveger in Oost-Vlaanderen

Onze schoorsteenveger uit Oost-Vlaanderen kan u op verschillende manieren helpen. Zo kan er van boven naar beneden worden geveegd, of juist van beneden naar boven. Verschillende factoren hebben invloed op de uiteindelijke keuze van de vakkundige schoorsteenveger. Denk aan de hellingsgraad van uw dak, of de weersomstandigheden bij het vegen van de schoorsteen.

Rookkanaal van boven naar beneden vegen

Wanneer van boven naar beneden wordt geveegd, gebeurt dit vanaf uw dak. Er wordt een kogel aan een lang touw door de schoorsteen bewogen. Aan deze kogel zit een stevige borstel, die creosoot en ander vuil van de schoorsteenwand schraapt. Zo zal de schoorsteen al snel weer schoon zijn!

Van beneden naar boven vegen

Het alternatief voor deze werkwijze is van beneden naar boven vegen. In dit geval wordt er gebruik gemaakt van een lange stok. Aan de bovenzijde van deze stok zit een borstel, die langs de schoorsteenwand wordt bewogen. De stok wordt steeds verder verlengd, door aan de onderzijde een los deel bij te plaatsen.

Bent u ook benieuwd hoe wij uw schoorsteen zouden vegen? Of wilt u direct een afspraak inplannen met onze schoorsteenveger uit Oost-Vlaanderen? Neem in beide gevallen contact met ons op!

Waarom kiest u voor ons?

Veelgestelde vragen

U bent niet verplicht uw schouw te laten vegen. (Uitzondering is als uw schoorsteen is aangesloten op uw centrale verwarming, dan is het wel verplicht.) Verzekeraars verwachten echter wel dat er goed onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen goed te laten vegen. Is uw schoorsteen slecht onderhouden dan kan uw verzekeraar besluiten het contract op te zeggen.  Ook kunt u een boete krijgen van de overheid! Lees meer…

Let op de rook die uit uw schoorsteen komt: deze moet wit of kleurloos zijn. Let ook op het vuur: bij goede verbranding zijn de vlammen geel en stabiel. Lees meer…

Het beste is om op gas te stoken. Stookt u met hout, gebruik dan droog hout (niet geverfd/geïmpregneerd). Zorg ook voor voldoende ventilatie. Lees meer…

U bent niet verplicht om uw schoorsteen te laten vegen. (Uitzondering is als uw schoorsteen is aangesloten op uw centrale verwarming, dan is het wel verplicht.) Echter, om veilig te stoken raden we u aan minimaal een keer per jaar uw schouw te laten vegen. Stookt u vaak dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar te vegen. Lees meer…

Stook op gas of gebruik ongeverfd, droog hout. Ook goede ventilatie is belangrijk. Daarnaast is het beter om niet te stoken bij windstil weer. Lees meer…

Contacteer ons

Waar en wanneer kunt u De Schoorsteenbrigade inschakelen in Oost-Vlaanderen? We geven de voorkeur aan telefonisch contact. Dan kunnen we u direct helpen. Bij eventuele voicemail zijn wij druk bezig en bellen wij u z.s.m. terug!

Over ons

Bent u op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger? De Schoorsteenbrigade staat voor u klaar! Wij vegen alles netjes en grondig schoon. Zo kunt u gegarandeerd verantwoord en veilig genieten van uw kachel/open haard. Ook ontvangt u van onze erkende schoorsteenvegers na elke veegbeurt een reinigingsattest.

Contact

De Schoorsteenbrigade Oost-Vlaanderen
Telefoon: 09 296 44 89