Skip to content

Vogelwering plaatsen

Goede vogelwering voorkomt overlast en viezigheid door duiven, meeuwen en anders vogels. Wist u dat vogelpoep zelfs uw gevel kan beschadigen? Voorkom deze problemen en schakel De Schoorsteenbrigade in voor het plaatsen van vogelwering.

Vind een van onze vakmannen bij u in de buurt:

Wilt u …

Contacteer De Schoorsteenbrigade!

Overal in Vlaanderen altijd een 
goede
ervaren
betrouwbare
vakkundige
 schoorsteenveger achter de hand

Over ons

De Schoorsteenbrigade veegt overal in Vlaanderen schoorstenen netjes schoon. Veilig en verantwoord stoken is onze missie. Daarom werken bij ons alleen ervaren vakmannen met verstand van zaken. Helaas zijn er veel malafide schoorsteenvegers actief in Vlaanderen. Dit zorgt voor onveilige situaties en brandgevaar. Kiest u voor De Schoorsteenbrigade, dan bent u verzekerd van een professioneel geveegde en veilige schoorsteen.

schoorsteenveger

Wat vertellen onze klanten?

88% van de klanten beveelt dit bedrijf aan.

Vogelwering plaatsen op uw dak

Vogels kunnen voor veel overlast zorgen wanneer zij op uw dak een vogelnest bouwen. De dieren maken lawaai, zorgen voor overlast met hun poep, enzovoorts. Daar komt bij dat een vogelnest in het rookkanaal een koolmonoxidevergiftiging of schoorsteenbrand tot gevolg hebben. Door een vogelwering op het dak te gebruiken, kunnen deze vormen van overlast sterk worden teruggedrongen. De Schoorsteenbrigade helpt u graag bij een vogelwering plaatsen op uw dak. Ook kunnen we u vooraf van advies voorzien over de mogelijkheden die u hierbij heeft.

Voordelen van het gebruik van vogelwering

Door gebruik te maken van vogelwering op uw dak, beperkt u de overlast van vogels. Niet alleen is vogelpoep op uw muren en terras onhygiënisch. Ook kan vogelpoep een zonnepaneel, uw dakbedekking of bijvoorbeeld uw kozijnen ernstig aantasten. Reden genoeg om de vogels ver bij uw dak vandaan te houden. U zou bijvoorbeeld voor vogelwering in de vorm van een kam kunnen kiezen. Hierbij worden twee rijen met metalen naalden gebruikt, die in een hoek van 90 graden op elkaar staan.

Specifiek voor de schoorsteen, is het gebruik van een rooster interessant. Het rooster kan over de uitgang van het rookkanaal worden gelegd. Zo wordt voorkomen dat vogels een nest in het rookkanaal opbouwen.

Advies en hulp bij vogelwering plaatsen

Een vogelwering plaatsen zou u zelf kunnen doen. U kunt echter ook de hulp van onze specialisten inschakelen. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden die u heeft om uw dakpannen, zonnepanelen en schoorsteen te beschermen. Wanneer u een weloverwogen keuze gemaakt heeft, zorgen we dat de vogelwering gemonteerd wordt. Zo zult u in de komende jaren veel minder last hebben van vogels rond uw dak.

Meer weten over het gebruik van vogelwering? Of wilt u direct een afspraak maken voor het plaatsen hiervan? Contacteer ons!

Vogelwering plaatsen

Werkgebied

U kunt ons overal in Vlaanderen inschakelen voor het plaatsen van vogelwering. Typ hieronder uw woonplaats om een schoorsteenveger die vogelwering kan plaatsen te vinden bij u in de buurt:

Veelgestelde vragen

De meeste vogels in de bebouwde kom vallen zelden mensen aan. Wel dragen ze allerlei ziekten en parasieten bij zich! Voorkom contact met wilde vogels zoveel mogelijk.

Vogelpoep bevat diverse ziekmakende bacteriën. Vooral als u een lage weerstand heeft kunt u geïnfecteerd raken. Zorg voor voldoende bescherming!

Ook voor zonnepanelen kunt u vogelwering installeren. Dit is belangrijk om het rendement van uw panelen optimaal te houden.

In veel gevallen is het verwijderen van vogelnesten verboden. Dit mag doorgaans alleen bij vogels die slechts een korte periode ieder jaar het nest gebruiken. Neem contact op met de gemeente als u een nest wilt verwijderen.

Vogels kunnen op verschillende manieren uw woning beschadigen. Door nestmateriaal kan uw dakgoot verstopt raken, dit zorgt voor waterschade. Ook tasten de zuren in vogelpoep uw gevel aan.

Werkgebied

U kunt De Schoorsteenbrigade overal in Vlaanderen inschakelen voor onder andere het plaatsen van vogelwering. Wij helpen u graag in onder andere de volgende plaatsen: